Ах ваков каков што те дал Господ едвај те разбрав.
Еве доказ дека сатаната постои, види, денес дневница не заработив заради него цел ден овде сум хаха
Светците никого не го мачат, кој ќе каже такво нешто измама е. Би мачела ли мајка Тереза некого дури била жива? Зошто сега нејзиниот дух да мачи некого?
Христос е Бог. Тој дошол на земјава (не те убедувам верувај во што сакаш само одговарам на твоето прашање) дошол меѓу нас за да знаеме дека колку и да си добар светов ќе те уништи и ќе те измачи, дошол меѓу нас за после смртта да воскресне и да докаже дека смртта не е крај. Со своите маки ги отплатил нашите гревови. Која што реченица станува кристално јасна кога ќе умре некој близок. Ја чувствував во тој момент.А не можам да ја опишам. Пак кој верува ќе верува кој не верува нема.
Знаја сам дека одвај си ме разбрала, глеам и после десет минута ми одговараш, викам си овај одвај ке прочита
![Зелен :icon_mrgr: :icon_mrgr:](/styles/default/xenforo/emot/icon_mrgr.gif)
сори за дијалект : D
Него не ме стфорија господ, него чиста биологија, смерма на тату vs. јајце клетка на маму. Природа е врхован господ на сфе овој около нас, добри услови за живот, слнце,време,простор,кислород,фотосинтеза, магнетни сили, сфе тој спаковано и скоцкано од услови поставено од хемију, физику, биологију, географију, или скратено науку е устфари креатор на нас, на сфе около нас.Развој нели, раѓамо се, живими и умирамо. Нема ништо после тој, нема рај, нема пекол, има само факинг блекаут. Или па ако постои реинкарнација, што исто такој е некако необјасниво, а ипак можно.
А чекај сакаш да каеш дека устфари мајка Тереза е сфетац? Она е обична добродушна жена која сакала по сфоју вољу да помага на сиромашни деца по сфет. Сс помош на вербу у господа не викам не, али сфе е тој до карактер, до начин на размислување, па има и такфи што цфрсто веруеф у господа па ке ти напраиф зло, а има и такфи што не веруеф у ниеднога господа па ке ти пружиф љубаф, добру мислу,ке ти помогнеф и у добро и у зло.
А од куде си ти сигурна дека уопште Исус се жртвуваја, па ја да сам господ како њега, ск ке си га прчеше негде на Малдиви, нели господ е бесмртан : D Устфари он е полугоспод, мајка му е човек.
Зшто мислите дека сфе тој напишано у библију и тој што га проповеда цркфа е сфе тој тачно?