Wimbledon 2015

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Освојувач на Вимблдон 2015 мажи ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 20 27,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 10 13,5%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 27,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 12 16,2%
  • Стан Вавринка

Гласови: 6 8,1%
  • Григор Димитров

Гласови: 0 0,0%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 1 1,4%
  • Милош Раониќ

• Томаш Бердих

• Марин Чилич

• Жо Вилфред Тсонга

• Ник Киргиос

Гласови: 2 2,7%
  • некој друг

• Вкупно гласачи
    74
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Но ова не е земја или тврда подлога туку е трева каде Федерер беше неприкосновен со години и е доктор за оваа подлога..во тревата нема кој знае колкава размена на удари посебно кога Федерер сервира и плус на позициона игра Мареј не е ништо подобар туку нон стоп се наслонува кон неговата физичка кондиција каде очигледно е поспремен од Федерер но тоа не значи нешто со оглед дека се игра на најбрзата подлога

Абе трева беше и на Олимпијадата, ама 6-2 6-1 6-4 го јадеше Роџер :) Така да толку од муабетот дека е ова трева а не е земја или тврда, или дали Мареј има игра за Роџер на трева.Играта ја има, ама дали утре ќе може да ја оствари пак зависи од моменталнава форма.

Да де се добро ама не можеш да го споредуваш тенисот и фудбалот. Едниот е уличен спорт, другиот е спорт за богата фела.
Нема врска тоа. Јас играм тенис 8 години, исто сакам да и играм и фудбал но имам многу послаби вештини за фудбал. Точно е дека белиот спорт е многу поскап од фудбалот, барем за условите кои треба да се стекнат и да може да се игра тениски меч. Меѓутоа и двата спорта ги играат луѓе кои се од крв и месо.... горе долу може да се очекуваат слични реакции, во зависност од менталитетот на поединецот.

Кое чудовиште е Серена, страшна работа. :pos:

А кладилниците со коефициентите понекогаш прават идиотски потези. Коефициентот на Серена против Шарапова беше поголем од оној на Серена против Мугуруза, а Мугуруза има многу повеќе шанси да ја добие Серена отколку Марија. Шарапова играше лошо на турнирот, плус има патолошки страв од Серена, додека Мугуруза игра во голема форма, има една победа над Серена од трите одиграни меча, и не и одговара со играта на Серена. Не дека има големи шанси во сабота, но многу поголеми од Маричето.

Кое чудовиште е Серена, страшна работа. :pos:

А кладилниците со коефициентите понекогаш прават идиотски потези. Коефициентот на Серена против Шарапова беше поголем од оној на Серена против Мугуруза, а Мугуруза има многу повеќе шанси да ја добие Серена отколку Марија. Шарапова играше лошо на турнирот, плус има патолошки страв од Серена, додека Мугуруза игра во голема форма, има една победа над Серена од трите одиграни меча, и не и одговара со играта на Серена. Не дека има големи шанси во сабота, но многу поголеми од Маричето.

Реално е да се изгуби поради притисокот што ја очекува во сабота. Не сакам да и кобам, или можеби да ја обесхрабрам кога ќе го прочита ова.. :P Хаха, шала на страна. Би сакал да победи Гарбин Мугуруза, меѓутоа факт е дека оваа црнкава игра ненормално само шо многу ме нервира кога глуми лудило, се влечи по теренот како желка и губи 0-3 пример во трет сет со дупли брејк. И покрај тоа, скршени противнички си има и не успеваат да ја добијат.. тоа е минус во тенисов. Ако таа сака победа и работи кон тоа, нека игра како што се игра, се уште се чудам како има симпатизери со такво одвратно однесување на терен, емоции и жар нула.

Во однос на меѓусебните дуели, 2-1 за Серена. Е сега интересно тоа првиот меч е од 2013, 6-2 6-0 за Серена, тогаш Гарбин беше многу слаба. Следниот меч, лани на Ролан Гарос, 6-2 6-2 за Мугуруза, не се сеќавам на дуелов, меѓутоа сигурно беше ретардирана Серена.
Годинава на АО 2-1 во сетови за Серена, првиот бил за Мугуруза. Искрено, има квалитет Мугуруза за сет, често и се случува на Серена да изгуби барем еден, но се надевам дека ќе одржи ритам и сила во тие моменти да го бара и вториот кој ќе и донесе прва грен слем титула, а девојкава ветува многу. :)

Утре кај маживе се очекуваат интересни мечеви, Ришар понуди феноменални 5 партии до сега. Некако се губи против Ноле, последен меч официјален им е од пред месец дена на Ролан Гарос, убедливо, лесно во 3 сета Ноле си победи. Гаске не може да се пофали дека земал повеќе од 4 гема по сет против Ноле. Пред некоја недела играја на егзибиција на трева и тепа Ѓоковиќ со 2-1 во сетови, сепак не е мерило тоа за ваков голем меч. Се нешто мислам дека утре Гаске ќе освои барем еден сет, а ако успее во тоа, по можност првиот или вториот, ќе гледаме колку толку понеизвесен меч од она што првично се очекува.

За вториот меч, Мареј - Федерер не би сакал многу да коментирам. Преизедначен, последни партии на трева од пред 3 години. Прво играа во финалето на Вимблдон, поуспешен Федерер во 4 сета. Неколку недели подоцна, на истиот терен, меѓутоа овој пат за златото, Мареј и донесе златен медал на Велика Британија збришувајќи го својот должник од пред месец дена, во 3 сета, лесно, Федерер не дојде ни до 5 гема во ниту еден од сетовите. Утре сум скоро 90% сигурен дека ќе 4 или 5 сета, чисто колку да го запазам она " ништо не е 100% сигурно " . :)

У тинекс си на каса, пред тебе има госпожа со ташна у која има од креон до комбајн и не може да ја најде картичката за да плати. И ти зимаш и и се дереш на вработената : Ајде ма неписмена една, еден леб имам само, цел ден ли ќе чекам? Не е убаво,нели ? Има разлика од правите џентлмени што го играат овој спорт и балканците и циганите. Чест на исклучоци.

Шарапова колку е гревче кога игра со Серена. Ни тренер, ни психа има да се спротивстави изгледа.
Ako po eden-dva ispadi na random turniri go pravat novak seljak, togas dzentlmen e samo Federer, i eventualno Nadal, drugite ne, zasto sekoj od ostanative znael da izbuvvne, na vavkov ili onakov nacin, nekoj raskrvaril sudija, nekoj iskrsil 10 reketi u minuta, nekoj se pcuel so sudija, nekoj namerno gagjal del od tribina kade malo bebe placelo, nekoj nadvor od teren bil debil, nekoj ne se pozdravil po mec i tn i tn ...

Mekinro e najgolemiot seljak i cigan spored logikava, iako e pocituvan od cel teniski svet i e legenda ( zatoa e glup i niskointeligenten muabetot koga nekoj ke kaze e zatoa Nole nema da bide megju golemite, a on golem broj od niv veke nadminal i veke vo teniskiot svet go smetaat za living legend ), prekinuval poeni, odovlekuval so karanje i pcuenje, glasno razmisluval, se toa vlijae i vrz negoviot protivnik ama toa e koga poveketo od Federer poveke i ne videle vo tenisot, pa mislat toa e nacinot na koj treba covek da se ponasa vo ovoj sport, da, mozebi e ... u nekoja utopija i izmislen svet.

Fedeks e unikat, covek so celicni nervi i toa e toa, mal e brojot na takvite vo sportot, Jordan, Kobi, Ronaldo, site imaat nekakvi ispadi ko sportisti i toa del od niv teski, kur podolg ako tenisot e dzentlemsnki sport ( mada Nole so negovite protivnici sekogas bil fer, nekogas duri i preteruval ), ne igraat tamu roboti, ko i vo ostanatite sportovi taka i tuka, igraat luge, za Agasi kakvi sve aferi ne izlegoa na povrsina i sve toa bese zatashkano, pa nikomu nisto ...

Baska sto ova e prenapumpano od mediumite, devojceto bese 5-6 metri oddaleceno od nego, toa deka bilo baby faced i placelo e apla niskointeligentno za da veruvas u toa, pa i nekoj od publika rekol da rastrevozeno bilo go vidov ja blisku sedev ( toa sekoj medium moze denes ko nepotvrden izvor da go koristi ), a toa staile slika celoto crveno, i pie voda, a u London e pekol periodov ( 21vi vek e, sigurno nekoj na mobilen ke go fatel baby faced devojceto kako cvika i se trevozi ), tipicno za zapaden medium, klasicno spinuvanje na realnosta i bildanje na citanost, a nekoj ke kaze samo nasive mediumi se takvi.

Последно уредено:
За ова што го ругаат комшијава, само една камера го има снимено? Таа кај што се глеа само он дека се придерава?

Абе трева беше и на Олимпијадата, ама 6-2 6-1 6-4 го јадеше Роџер :) Така да толку од муабетот дека е ова трева а не е земја или тврда, или дали Мареј има игра за Роџер на трева.Играта ја има, ама дали утре ќе може да ја оствари пак зависи од моменталнава форма.

па претходно еден месец на вимблдон роџер тепа и сеа ? како си се фатил за таа една утакмица како се од незе да треаб да заклучиме.И интер ја има победено барса неколку пати па не го дрват фановите на интер со таа победа .[DOUBLEPOST=1436469671][/DOUBLEPOST]
За ова што го ругаат комшијава, само една камера го има снимено? Таа кај што се глеа само он дека се придерава?
требало и другата камера да ја пуштат, чупето кај што му се дери него а ? :tapp:

Нешто многу битно заборавате за тој натпревар...тогаш Федерер пред месец дена во 2012 година го исплеска Мареј во поважниот турнир на трева а тоа е Вимблдон,додека на Олимпијадата Федерер пред да игра со Мареј во финалето играше полуфинале против Налбадијан мислам каде имаше маратонски меч во два дена и бидејќи идеше крај на олимпијадата финалето мораше веднаш да се игра следниот ден ,а Мареј во меѓувреме одмараше два дена а Федерер беше преисцрпен...тој резултат не е вистински показател на силите во тоа време...ако беше толку Мареј подобар ќе го победеше на Вимблдон но таму јаде ќотек како магаре

Нешто многу битно заборавате за тој натпревар...тогаш Федерер пред месец дена во 2012 година го исплеска Мареј во поважниот турнир на трева а тоа е Вимблдон,додека на Олимпијадата Федерер пред да игра со Мареј во финалето играше полуфинале против Налбадијан мислам каде имаше маратонски меч во два дена и бидејќи идеше крај на олимпијадата финалето мораше веднаш да се игра следниот ден ,а Мареј во меѓувреме одмараше два дена а Федерер беше преисцрпен...тој резултат не е вистински показател на силите во тоа време...ако беше толку Мареј подобар ќе го победеше на Вимблдон но таму јаде ќотек како магаре

Со Дел Потро играше тоаш во 1/2 финалето и последниот сет заврши 19-17.

Со Дел Потро играше тоаш во 1/2 финалето и последниот сет заврши 19-17.

Сум ги помешал дека се работи за играчи од Аргентина иначе сигурно знам дека Федерер беше преисцрпен и не личеше на себе во тој натпревар

требало и другата камера да ја пуштат, чупето кај што му се дери него а ? :tapp:

Со паметот добар си, или забегуваш?

Ниту го бранам, ниту ќе го бранам. Прашав затоа што ме интересираше. Од една камера, од таа што идеше тогаш, лесно е да му се суди. Прашањето е дали го има истото и од друг агол, што точно се дешава моменти пред да се раздере. Али ај, лесно е како падобранец да скокаш, не викам не.

http://www.kurir.rs/sport/tenis/vid...a-lopti-a-nole-im-zacepio-usta-clanak-1851743 Еве што изјави Ноле за инцидентот.
Утре Федерер Мареј ќе биде интересен меч и се надевам дека ќе играат 5 сета,иако Новак има 6-0 против Мареј во последните меѓусебни дуели би сакал да победи Федерер и да игра против него во евентуалното финале, зашто мислам дека би бил посигурен против него отколку против Мареј.

Нека изјави што сака, типчето е некултурен и затоа слабо има подршка иако неколку години е број еден тенисер. Неговите испади се чести, особено кон публиката, а неговите четнички изрази на лицето само покажуваат што се крие во него. Среќа што победува почесто, иначе кога ќе започни да губи, тогаш ќе биде уште поинтересно да се следат неговите испади.

Навивам за Федерер, толку колку што видов од него, ми се чини дека игра во добар ритам, добро се движи и добро мотивиран изгледа, покажува зошто е жива легенда.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom