Wimbledon 2015

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Освојувач на Вимблдон 2015 мажи ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 20 27,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 10 13,5%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 27,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 12 16,2%
  • Стан Вавринка

Гласови: 6 8,1%
  • Григор Димитров

Гласови: 0 0,0%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 1 1,4%
  • Милош Раониќ

• Томаш Бердих

• Марин Чилич

• Жо Вилфред Тсонга

• Ник Киргиос

Гласови: 2 2,7%
  • некој друг

• Вкупно гласачи
    74
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ау не, мислам дека е истиот. Освен ако немаат многу слични гласови со колегата.
Ne e be ovoj pomrtov glas ima, baska sto go komentirase Marej pa ne ide i Novak da mu godadat i 6 saati zakotven da sedi, izglea ovoj e prva, drugiov vtora smena. :)
Да не му сметаше на играчите?
Netipicno e i retko koj go pravi ova, ni videski duri ne go prai :), znaci normalno znaat da izreagiraat nekad, ili da izbrzaat nekoi a poenot uste da trae, ama ovoj ke pocne nekoja prikazna primer, i si ja tera brate a ovie se krsat na teren zglobovi letaat publikava spobudalue a ovoj za tenisot u medzumurje zbori.

Да не му сметаше на играчите?[DOUBLEPOST=1436276287][/DOUBLEPOST]

Тоа сигурно ти е базирано на суперквалитетниот тенис кој до сега го игра Џокович на Вимблдон?
Tava e teniska kultura .

Tava e teniska kultura .

А ха, благодарам на објаснувањето, не знаев. А каква вркса има тоа со муабетот дека коментирал против Џокович?[DOUBLEPOST=1436276523][/DOUBLEPOST]
Netipicno e i retko koj go pravi ova, ni videski duri ne go prai :), znaci normalno znaat da izreagiraat nekad, ili da izbrzaat nekoi a poenot uste da trae, ama ovoj ke pocne nekoja prikazna primer, i si ja tera brate a ovie se krsat na teren zglobovi letaat publikava spobudalue a ovoj za tenisot u medzumurje zbori.

Значи јас не кажав дека ликот е суперквалитетен коментатор, само кажав дека беше коректен спрема Џокович.

Да не се разбереме грешка, не коментираше против Џоковиќ, коментираше за Чилиќ. :P

Тоа сигурно ти е базирано на суперквалитетниот тенис кој до сега го игра Џокович на Вимблдон?
Sea seriozen si so muabetov ?
Lani koga osvoi pamtis li kakov kvaliteten tenis igrase ? :)

Sekoj mec e prikazna za sebe, a tokmu vakvite dueli bar za Novak se ko naracani, go budat i go vadat najdobroto od nego, ne sum siguren dali ke osvoi, ne sum pregolem optimist najmnogu poradi psiholoskiot udar sto go dobi na RG, ama Cilic sekako go pominuva, bar za toa sum ubeden 10000%, i toa polesno od lani koga mu trebaa 5 seta.

Nole ne zaboravaj deka sezonava e ( ubedlivo ) najdobar i najkonstanten, do Anderson nemase nekoj poseriozen protivnik sa da sudime kako igral na turnirov a racunaj koga osvojuval, 2011 i 2014, od Bagdatis i Stepanek gubese setovi.
Fakt e deka vakvi serviseri mozat sekogo da eliminiraat ako im se pogodi denot, eden Federer na turnirov od Stahovski imase izgubeno ako ne se lazam, pred 2 godini, se desavaat takvi cuda jebiga, a denes bese izbegnato i toa po negativa od 0-2, 4ti pat u kariera ova go pravi Novak, sto e dopolnitelen veter u grb za nego.

Losh marin godinava, plus psiholoskata blokada protiv Novak, ja licno ne mu davam nikakva shansa na hrvatov vo nivniot sleden duel.[DOUBLEPOST=1436277113][/DOUBLEPOST]
Значи јас не кажав дека ликот е суперквалитетен коментатор, само кажав дека беше коректен спрема Џокович.
Toa ne go negiram, muabetot e deka od veke poznati pricini, navivase Anderson da pomine, samo ne go pravese toa tolku ocigledno ko vcerasniot negov kolega. Nisto strasno pak ke kazam, ova e poloso i ponefer sprema nekoj sto naviva za Cilic, otkolku za nekoj sto naviva za Novak primer.

Eптен коректно коментираше и вчера и денес. Само што вчера милион пати се смешкаше кога водеше Андерсон и кажуваше колку е подобро тој да му биде противник на нивниот Чилиќ, со кој ми ги прошири тестисиве. А пак денес кога Новак направи брејк, почна да го плука Андерсон ,,е то вам је драги мои пријатели и љубители тениса, Андерсон''. Единствено полоши и попристрасни од српските коментатори кога се работи за тенис се баш хрватските.
Мислам дека се има обесено во студио од мака Хрватот.
Вчера друг беше :D

Sea seriozen si so muabetov ?
Lani koga osvoi pamtis li kakov kvaliteten tenis igrase ? :)

Вака сега, Марин игра полошо од лани, но не игра многу лошо. Чилич ќе има многу повеќе ефтини поени од Џокович во мечот, заради подобриот сервис. Вистина е дека има психолошка бариера кога игра против Новак, ама таква бариера имаше Ферер против Надал, Вавринка против Федерер, па успеваа да ги добијат на важни настани. Работите се менуваат. Не велам дека Марин утре ќе добие, ама да кажеш дека Џоковиќ СИГУРНО добива е избрзано.[DOUBLEPOST=1436278018][/DOUBLEPOST]
Eптен коректно коментираше и вчера и денес. Само што вчера милион пати се смешкаше кога водеше Андерсон и кажуваше колку е подобро тој да му биде противник на нивниот Чилиќ, со кој ми ги прошири тестисиве. А пак денес кога Новак направи брејк, почна да го плука Андерсон ,,е то вам је драги мои пријатели и љубители тениса, Андерсон''. Единствено полоши и попристрасни од српските коментатори кога се работи за тенис се баш хрватските.
Мислам дека се има обесено во студио од мака Хрватот.

Тоа е еден од најмакедонските синдроми. Се ќе направиме, ама никогаш нема да признаеме дека Хрват може во нешто да биде подобоар од Србин.

Ништо страшно, само уште едно мало парченце од мозаикот наречен македонска мизерија.

Mozebi e izbrzano, ne vikam ne, ama ja za razlika od tebe navivam za Nole :), pa nestata gi gledam od poinakva perspektiva, Nole sega imase stvarno tezok test, a spored nego ova e najteskiot duel sto go imal na wimby vo kariera ( a spomna i eden od najteskite u kariera ).
Sega vo pogled na cekanjeto servis polesno ke bide, Cilic ne e tolku efekten ko Anderson, bar do sega mene licno ne me impresionirase vo toj pogled, i se na se koga ke soberam, ja licno ne gledam kako ovoj cilic od sezonava moze da go dobie Novak, shansa imase lani na wimboldon, ama potona na fizicki plan, a ova vtorovo e uste edna pricina plus zasto smetam deka Nole sigurno dobiva.
Eden den ke izgubi Nole od Marin, dali na beton ili tuka na treva ke se desi toa, ali ne sega, ne u London godinava. Nole vo momentov moze da bide skinat od wawrinka, federer i marej i toa e toa.

Вака сега, Марин игра полошо од лани, но не игра многу лошо. Чилич ќе има многу повеќе ефтини поени од Џокович во мечот, заради подобриот сервис. Вистина е дека има психолошка бариера кога игра против Новак, ама таква бариера имаше Ферер против Надал, Вавринка против Федерер, па успеваа да ги добијат на важни настани. Работите се менуваат. Не велам дека Марин утре ќе добие, ама да кажеш дека Џоковиќ СИГУРНО добива е избрзано.[DOUBLEPOST=1436278018][/DOUBLEPOST]

Тоа е еден од најмакедонските синдроми. Се ќе направиме, ама никогаш нема да признаеме дека Хрват може во нешто да биде подобоар од Србин.

Ништо страшно, само уште едно мало парченце од мозаикот наречен македонска мизерија.

Муабетот за коментаториве е прилично банален. Немам јас проблем да признаам нешто, без разлика за кого и што се работи. Коментирав за коректноста на хрватскиот коментатор, која ми ги голицкаше ушите. Kaко фан на Ѓоковиќ мене тоа ми сметаше. Српските коментатори се критикуваа за пристрасноста, за хрватските коментатори може да се каже дека се далеку полоши од тој аспект. И не само затоа што се Хрвати. Да го гледав мечот на Ал Џезира и коментаторот да беше на страната на Андерсон постојано, ќе го кажев истото.
Сега ќе пробам да излезам накратко од македонската мизерија и менталитет, ќе пробам да се олеснам и исчистам од гревот.

Северина > Сузана Манчиќ
Прљаво Казалиште > Електрични Оргазам
Шукер > Мијатовиќ
Чилиќ > Троицки
Рене Биторајац > Срѓан Тодоровиќ
Цицлестата претседателка > Тома Николиќ
Хајдук > Звезда

Последно уредено:
Падна првиот сервис на Маша и толку од неа, мизерија е во играта денес. Ако продолжи да сервира лошо како последниве 2 гејма, ќе ги спакува куферите (па и 1.33 и даваат во живо). :toe:

Штом Ноле победи денес против Андерсон кој сервираше перфектно(освен во последниот негов сервис гем),сигурно го победува и Марин Чилич утре без големи проблеми, а Хрватот кој го коментираше вчера мечот меѓу Ноле и Андерсон уште фалеше да се расплаче ќе биде интересно како ќе коментира утре.

Кај мене не звучеше така, ти да не гледаш на НОВА?
Ставро, нема потреба од сарказм и слични дешавки.
И србите коментираат и си тераат сеир кога игра некој хрватски тенисер, ама ова од хрватите е ептен апла, на страна што и немаат некои познавања и што на сред поен збори глупости, прва и основна работа кога е во прашање тенис, па поарно ќе го слушам Стево Костовски на Телма..
Муабетот е, дно се коментаторите на хрватска верзија на СК, а кога би бирал општо коментатори од тие две земји, би одбрал хрватски, Мичо Душановиќ, Божо Сушец и сл..
Само глупо е да негираш тоа што е очигледно.

Кој што сака може да каже ама подобат коментатор за тенис од Вишко ниту имало ниту ќе има во наредните 100 години. Едноставно човекот знае да долови атмосфера, ненормално е вицкаст а за професионалност може да му позавидат и западните коментатори. Е сега пристрасен е за Ноле ама секогаш со усул. Знае и тоа како да ги пофали Роџер, Рафа Енди и останатите.
Се на се Легенда.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom