Wimbledon 2015

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Освојувач на Вимблдон 2015 мажи ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 20 27,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 10 13,5%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 27,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 12 16,2%
  • Стан Вавринка

Гласови: 6 8,1%
  • Григор Димитров

Гласови: 0 0,0%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 1 1,4%
  • Милош Раониќ

• Томаш Бердих

• Марин Чилич

• Жо Вилфред Тсонга

• Ник Киргиос

Гласови: 2 2,7%
  • некој друг

• Вкупно гласачи
    74
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ете која среќа ја има Троицки, има шанса за четвртфинале, во спротивно немаше според мене никакви шанси против Надал. :)

Ќе пребаци мрежа Троицки?

Muguruza i Kerber razmenija 33 udari.Svaka cast,kakva razmena!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Каков крал

Многу јак крал, денеска секој сервис гејм му беше во опасност од брејк. Завчера со Надал се броеа поените на прсти во цел сет што ќе ги изгубеше на сервис.
Уствари што го кенјам јас Браун кога Надал е муле... нека гледа преку телевизор сега кога успеа да е првиот носител кој е поразен од Браун во неговата кариера на грен слем турнирите.
Факт е дека на Надал отсекогаш не му одговарале вакви играчи како Браун. Сетете се и во 2010та година имаше проблеми со Печнер, едвај го тепа во 5 сета, коло претходно имаше мака и со Хаасе, и него го тепа 3-2. Сигурен сум Рафа дека можеше да пружи достоен отпор со Мареј, но ајде бидна.

Кај жениве оваа Мугуруца е нешто катастрофално, не можеше да се склопи против очајнички на подготвителните турнири на трева, сега мајсторката ќе ја победи Кербер.

Многу јак крал, денеска секој сервис гејм му беше во опасност од брејк. Завчера со Надал се броеа поените на прсти во цел сет што ќе ги изгубеше на сервис.
Уствари што го кенјам јас Браун кога Надал е муле... нека гледа преку телевизор сега кога успеа да е првиот носител кој е поразен од Браун во неговата кариера на грен слем турнирите.
Факт е дека на Надал отсекогаш не му одговарале вакви играчи како Браун. Сетете се и во 2010та година имаше проблеми со Печнер, едвај го тепа во 5 сета, коло претходно имаше мака и со Хаасе, и него го тепа 3-2. Сигурен сум Рафа дека можеше да пружи достоен отпор со Мареј, но ајде бидна.

Кај жениве оваа Мугуруца е нешто катастрофално, не можеше да се склопи против очајнички на подготвителните турнири на трева, сега мајсторката ќе ја победи Кербер.
Брат крал си е Браун, многу интересен играч, ептен атрактивен за гледање. Тоа што Надал не успеа сервис да врати не е до Браун него е до Надал, мизерен е, кој му е крив? :toe:

Мугуруза иначе е фантастична тенисерка и сигурен сум дека ќе е топ 10 на крајот на годинава.

Не си сериозен за ова нели?
Јас сакав Рафа да го добие Браун,ама подобро што изгуби сега отколку да се резилеше со Мареј.

Не си сериозен за ова нели?
Јас сакав Рафа да го добие Браун,ама подобро што изгуби сега отколку да се резилеше со Мареј.
Немаше да се резили ко со Браун, ама ќе изгубеше секако.

Поглуп пораз од овој на Иснер сеа неам видено.

Е сеа стварно го реши за 5 минути. :D

Немаше да се резили ко со Браун, ама ќе изгубеше секако.
Брат,во Мадрид изгуби од Мареј весело,во Мадрид,кај што царува Надал.
Сега на терен кај што царува Мареј.
Не знам дали немаше да изгуби потешко од Браун,ама сигурно немаше да биде срамно,тука си у право.

Чилич денес стварно за 5 минути ја реши,иако ќе се преебеше за малце.

Брат,во Мадрид изгуби од Мареј весело,во Мадрид,кај што царува Надал.
Сега на терен кај што царува Мареј.
Не знам дали немаше да изгуби потешко од Браун,ама сигурно немаше да биде срамно,тука си у право.

Чилич денес стварно за 5 минути ја реши,иако ќе се преебеше за малце.
Мислев на тоа дека немаше Мареј да си игра кур со Надал како што тоа го правеше Браун. Таков е црњата, го зборевме и на ФБ нели, не знаеш што ќе изигра, многу непредвидлив е. Додека Мареј е сосема друга приказна, ќе имаше многу размени со него и според мене секако ќе загубеше Рафа али не на начинот на кој загуби вчера.

Ете која среќа ја има Троицки, има шанса за четвртфинале, во спротивно немаше според мене никакви шанси против Надал. :)
Mоментално и Грабул има шанси против Надал, не пак Троицки :)

Тсонга го освои четвртиот сет, поштено, ама судиите беа ќори. Правдата не беше на крај задоволена и Карлович си го зеде тајбрејкот и победи 1-3, а комотно беше 2-2 и се можеше да се случи. Сите кои го гледавте моментот на 7-6 во тајбрејк сет топка за Тсонга, знаете за што зборувам. Штом излезе видео од моментот ќе го постнам :) Иначе се работи за double touch на волеј од Карлович што не е дозволено т.е. ја удри топката два пати, прво со оквир на рекет па рефлексно и со мрежата.

Edit :
Еве го видеото од мене, доволно е чисто да се види колку е оштетен Тсонга.

Тсонга го освои четвртиот сет, поштено, ама судиите беа ќори. Правдата не беше на крај задоволена и Карлович си го зеде тајбрејкот и победи 1-3, а комотно беше 2-2 и се можеше да се случи. Сите кои го гледавте моментот на 7-6 во тајбрејк сет топка за Тсонга, знаете за што зборувам. Штом излезе видео од моментот ќе го постнам :) Иначе се работи за double touch на волеј од Карлович што не е дозволено т.е. ја удри топката два пати, прво со оквир на рекет па рефлексно и со мрежата.

Edit :
Еве го видеото од мене, доволно е чисто да се види колку е оштетен Тсонга.

незнам судијата како не го виде ова, јас на тв па приметив уште одма кога играа без забавена снимка или риплеј

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom