Помош, проблеми, прашања, совети...

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Ми цркна лаптопот, Dell Inspiron N5010, 4-5 години користен, прегоре екстерната графичка, има спас, кошта 3000 денари ама и тогаш не е сигурно дека ќе трае којзнае колку. Така да нека се гони, го оставив да ми го проценат за да си купам нов и да ми одбијаат од цената. Некој да кажи колку би ми го процениле отприлика, со колку да бидам задоволен, да не ме соголат?
Спецификации:
15 инчи, i5 процесор (не ми текнува ghz), 4гб рам, 500гб хард диск, радеон 550в 1гб графичка (прегорена :D)

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
Момци, сакам да ја сменам графичката ,ептен е феил..
Intel(R) 82945G Chipset Family, ни неможам дота ни кантер да играм, по 10-15 fps имам..
а рам имам 1 гига..
па ако земам нова графичка, Nvidia ке може ли да се смени?
Нов компјутер.[DOUBLEPOST=1435185757][/DOUBLEPOST]
Шо пари би изодило сра*ето http://prntscr.com/7jymch
Зависи дали целосно планираш да го продаваш, каква GPU, PSU, HDD имаш?

Ова само од сликава заедно со матична биди задоволен ако успејш да извајш 50 евра.

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Дечки да ве прашамјас ... Значи лап топот ми се заеба нешто . го уклучувам и цтна слика има а стрелката од маусот ја има и кога појачувам/намалувам јалина на звук го има тоа на мониторот и исто така не ми дава ни цтрл алт делит ... Што може да биде? Фала однапред. @Dovahkiin имаш идеја? :)

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
Дечки да ве прашамјас ... Значи лап топот ми се заеба нешто . го уклучувам и цтна слика има а стрелката од маусот ја има и кога појачувам/намалувам јалина на звук го има тоа на мониторот и исто така не ми дава ни цтрл алт делит ... Што може да биде? Фала однапред. @Dovahkiin имаш идеја? :)
Мое мислење е дека е оперативниот систем, највероватно е исклучен при правење на Windows Update и сега неможе правилно да бутира. Доколку имаш Windows OS, пробај со инсталационен диск ако имаш Repair на OS, ако не ќе треба формат. Друга претпоставка е дека имаш некој вирус или малвер закачено. Нека кажет други членови мислење можеби можеме да се надоврземе ама прилично сум сигурен дека е софтверски проблем а не хардверски.

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Нов компјутер.[DOUBLEPOST=1435185757][/DOUBLEPOST]

Зависи дали целосно планираш да го продаваш, каква GPU, PSU, HDD имаш?

Ова само од сликава заедно со матична биди задоволен ако успејш да извајш 50 евра.
Nvidia Geforce 9500 GT, HDD 300GB

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
Nvidia Geforce 9500 GT, HDD 300GB
Процесор околу 1000 (некоја стотка повеќе можеби може), РАМ 700-800, Графичка 800, HDD 1000-1200 и матичната околу 500-800 денари. Јас вака нешто би ги проценил...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.043
Поени од реакции
6.070
Што може да предизвика прегорување на микрофонот на еден ИСТ компјутер. Неколку пара слушалки имаат ист проблем. Дали LINE IN слотот е заебан, дали со струјата се случува проблем? Слушалките се во ред, додека микрофонот е тој што страда.

GlaDOS

Surreal Fag
Член од
27 март 2012
Мислења
141
Поени од реакции
38
Здраво, сакам да земам лаптоп до кај 45 000. Ако може некој да пише најдобра продавница за лаптопи би било најдобро пошто како што гледам АМЦ се катастрофа, Анхоч и ТНТ ми фаќаат око. Не мора да имаат Windows и некоја бомбастична графичка на нив, а и за такви целам, помала им е цената и потребен ми е за брза работа

Т

Триптико

Гостин
@GlaDOS пази во Анхоч да не платиш поскапо, а да ти дадат поевтин модел. Пред некој ден се случи, лаптоп платен 23 000, а на другаров му дале ист таков од 19 000. Се е исто, само разликата е во графичката. Отвори очи.

Sent from my D2005 using Tapatalk

GlaDOS

Surreal Fag
Член од
27 март 2012
Мислења
141
Поени од реакции
38
@GlaDOS пази во Анхоч да не платиш поскапо, а да ти дадат поевтин модел. Пред некој ден се случи, лаптоп платен 23 000, а на другаров му дале ист таков од 19 000. Се е исто, само разликата е во графичката. Отвори очи.

Sent from my D2005 using Tapatalk
Прв пат вакво нешто да слушнам. Ќе го пуштам ако треба пред нив лаптопот ако треба.

Т

Триптико

Гостин
Прв пат вакво нешто да слушнам. Ќе го пуштам ако треба пред нив лаптопот ако треба.
На него долу имаш сериски. Зависи кој модел е, на страна на производител напиши го за регистрација и ќе ти даде точно кој е. Колку за проверка.

Член од
20 ноември 2014
Мислења
100
Поени од реакции
1
Здраво сакам да прашам некој што се разбира да ми состави делови на ново до 15000-16000 илјади без монитор куќиште и хард диск по можност ако е поевтино а подобро графичка на процесорот ако не е подобро оделно фала однапред.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Здраво сакам да прашам некој што се разбира да ми состави делови на ново до 15000-16000 илјади без монитор куќиште и хард диск по можност ако е поевтино а подобро графичка на процесорот ако не е подобро оделно фала однапред.
Што ти треба, конфигурација без хард диск?

Член од
20 ноември 2014
Мислења
100
Поени од реакции
1
Што ти треба, конфигурација без хард диск?
Процесор рам матична напојување и графичката како со пишав ако е подобро на процесор како на промер A-10 seria amd ако не оделно

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Процесор рам матична напојување и графичката како со пишав ако е подобро на процесор како на промер A-10 seria amd ако не оделно
која ќе биде главната намена на компјутерот. игри, интернет, работа ?

Kajgana Shop

На врв Bottom