Не дека не пратам репрезентативен фудбал ама младински репрезентации скоро ич па ме интересира, шо чоек е оној што ќе го постават?
Толку убав ден денес, со ова ќе се напињам.Освен видето од горниот пост...појма неам за него.
Оваа статија до некаде ги разбиструва работите...
http://www.thisisanfield.com/2015/06/sean-odriscoll-the-lowdown-on-liverpools-new-assistant-manager/
Па кога ќе го видиш успехот на младинците на Англија, и не е баш нешто за фалење.Затоа и прашање е каков човек донеле !Не дека не пратам репрезентативен фудбал ама младински репрезентации скоро ич па ме интересира, шо чоек е оној што ќе го постават?
Толку убав ден денес, со ова ќе се напињам.
Бара искуство, боље мене да ме земеше.
O’Driscoll’s Management Timeline
Bristol City: 14 Jan, 2013 to 28 Nov, 2013
Nottingham Forest: 20 Jul, 2012 to 27 Dec, 2012
Crawley Town: 16 May, 2012 to 20 July 2012
Nottingham Forest (assistant manager): 19 Jan 2012 to 16 May 2012
Doncaster Rovers: 08 Sep, 2006 to 22 Sep, 2011
Bournemouth: 19 Aug, 2000 to 10 Sep, 2006
Па кога ќе го видиш успехот на младинците на Англија, и не е баш нешто за фалење.Затоа и прашање е каков човек донеле !
Па не се сеќавам дека постигнале некој поголем успех, ако грешам поправи меА каков е успехот..... што не е за фалење?
Ние донесовме некои на кои што ќе им се стресат мадињата у Европа Лига.
Успех се постигнува со сениорски репрезентации...Па не се сеќавам дека постигнале некој поголем успех, ако грешам поправи ме![]()
Во право си апсолутно...Но баш тие категории се оние кои ја хранат сениорската репрезентација со свежа крв.Од тука играчите се продаваат во големи клубови и се развиваат во целосни играчи.Успех се постигнува со сениорски репрезентации...
Успех се постигнува на клупско ниво...
Успех не се постигнува во млади категории....посебно во составите под 19 години.
Таму нема голем простор за да покажеш успех.
Таму влијаат огромен број на фактори ...генерацијата....и достапноста за млади фудбалери!
Англиските тимови ...составени од НЕ англиски млади играчиВо право си апсолутно...Но баш тие категории се оние кои ја хранат сениорската репрезентација со свежа крв.Од тука играчите се продаваат во големи клубови и се развиваат во целосни играчи.
А го знаеме успехот и на сениорската репрезентација, вусшност освен англиските тимови кои имаат половичен успех во европа, репрезентативниот фудбал им е катастрофа во сите категории !
да да...и плус стави го само Кејн и тоа е околу англиската младинаАнглиските тимови ...составени од НЕ англиски млади играчи
Англиските репрезентации (млади) .....составени од млади англиски играчи кој што се безгласна буква во англиските тимови...реално!
Се крстат у Стерлинг кој е од Јамајка!