Геј браковите станаа легални во сите држави на САД

• Креатор на темата Креатор на темата staycalm
  • Време на започнување Време на започнување
Некои луѓе уште не разликуваат геј од педофил/некрофил итн, битно најпаметен народ сме.

Тогаш зошто деца на геј паради?Зошто се прават емисии каде деца помали од 7-8 години се лапаат и викаат дека се геј.Или пак деца од 10 години викаат дека за трансџендер.Е како сеа во овој случај они во овој поглед се доволно зрели за такви одлуки?

Злоупотреба на деца во било кои кампањи не е во ред. Ако навлегуваме во ова ќе видиме дека на маршот во Париз против истополовите бракови луѓе излегоа со своите бебиња и деца на улиците. Дополнително, имаме и емисии во кои деца на таа возраст се бакнуваат и покажуваат дека се стрејт. Како во овие случаи децата се зрели за такви одлуки? И така ќе вртиме во круг постојано.

119783769_protest_373587c.jpg

525492317-protest-against-the-same-sex-marriage-gettyimages.jpg

images

France-Gay-Marriage.jpg

images4.jpg

Последно уредено:
Ок,пак се сложувам.Само една работа иам забелешка.
Околу педофилијата.Педофилија не е исто со силување на деца.
Што правиме ако девојче од 10-12 години се заљуби во 30/40/50+ годишен човек и обратно.И двајцата согласно се впуштени во тоа.
Тука лгбт заедницата дава одговор од типот-ок,ама не е исто,бидејќи детето не е доволно возрасно да биде сигурно околу својата сексуалност.Ок
Тогаш зошто деца на геј паради?Зошто се прават емисии каде деца помали од 7-8 години се лапаат и викаат дека се геј.Или пак деца од 10 години викаат дека за трансџендер.Е како сеа во овој случај они во овој поглед се доволно зрели за такви одлуки?
Најчесто, не е легално според закон да се имаат односи со лица испод 16 години (иако дел од нив имаат ствар како кај американците што е three year rule ).
Нелегално е од иста причина што им е нелегално да пијат/пушат/дрогираат, односно пошто се сметаат за недоволно зрели.
Доколу 10-12 годишно девојче се вљуби во 30/40/50 годишен човек, ќе мора да одржуваат асексуална врска до наполнување на 16 години.
Е сеа, што се однесува до вториот дел од твојот пост, изложување на геј паради е сосема различно. Тоа е исто како што мене ми кажале дека сум христијанин и ја сум го прифатил тоа.
Ме терале да се залагам за нешто за кое што они биле. Хомосексуални права во случајот што го коментираме, а христијанство и ВМРО кај нас. Кога ќе пораснат децата, нит ќе се сеќаваат нит ќе им смени нешто тоа, исто како што моето крстење во црква не ми направи никаква разлика во животов.
Детето нема да биде никако афектирано од геј парадата, ќе му биде искуство слично на панаѓур на саем или крчкање со јајце пред Соборна кај нас.
Е сеа, емисии каде што има деца кои се буквално експонирани поради нивната сексуална определба е спротивно на се во кое што верувам.
Има луѓе кои максимално ќе ги искористат своите деца за сопствени цели, и тоа е едноставно гомнарски.

Едно прашање за овие што ги величат источниве и средно-источниве земји - Зошто нашиве што бегаат во странство, идат на запад? 90% идат во територии од англиско говорно подрачје (Америка, Канада, Австралија, Нов Зеланд, Велика Британија), останатиот 10% се делат на различни други држави во Европа (Италија, Германија, Франција, Шведска, Швајцарија итн.)

Не зборам за LGBT лица кои и поради лични агенди се селат во западни земји. Стриктно стрејтери, традиционално-ориентирани, со акцент во идните планови да основаат семејство (ако веќе не го имаат во сегашноста).

Зошто не Полска, Русија, Латвија, Литванија, all the way up to Кина и тако даље, ај да не ги редам сите натака што се. Браќа словени се голем дел од државите натака, зошто се ита кај Западов? Некој знае да одговори?

И да си глуп не е лошо, баш напротив, од многу памет до тука е дојдено ;)
Немам инфо ниту дали постојат такви институции, ниту пак ме интересира.
Не ми се допаѓа потегов, пред се не сакам во иднина децата да ми се дружат со деца кои се израснати во вакви бракови, колку и да ги советуваш може да му удри некоја глупост во главата.
Мора да те интересира,ти сакаш да отвориш такви институции не јас:icon_lol:
Може да ги удри во главата и да не се дружат со деца израснати во вакви бракови,иначе хомосексуалност не би постоела. Затоа реков не е толку лошо ако си против геј браковиве, лошо е ако си глуп.[DOUBLEPOST=1435518555][/DOUBLEPOST]
Едно прашање за овие што ги величат источниве и средно-источниве земји - Зошто нашиве што бегаат во странство, идат на запад? 90% идат во територии од англиско говорно подрачје (Америка, Канада, Австралија, Нов Зеланд, Велика Британија), останатиот 10% се делат на различни други држави во Европа (Италија, Германија, Франција, Шведска, Швајцарија итн.)

Не зборам за LGBT лица кои и поради лични агенди се селат во западни земји. Стриктно стрејтери, традиционално-ориентирани, со акцент во идните планови да основаат семејство (ако веќе не го имаат во сегашноста).

Зошто не Полска, Русија, Латвија, Литванија, all the way up to Кина и тако даље, ај да не ги редам сите натака што се. Браќа словени се голем дел од државите натака, зошто се ита кај Западов? Некој знае да одговори?
Ги сакаат работите што им одговараат пари,журки,секс пред брак,алхохол,дрога и целиот тој западен живот ама за педерите сите се традиционални:icon_lol:

Добро бе затоа западот е вашиот идеал. На 18 години низ врата и без пари без ништо барај си го чарето. А богаташчињата од шо незнаат на што се изживеале идат да се дрогираат и да мењаат полови.
Среќа во крајно духовни и традиционалистички, гордо христијански земји како Полска и Русија нема наркомани. Дроги се за демонкрати и за западни богаташчиња.

Остај настрана што русите бензин и ‘крокодил‘ шприцааат во вени од што хероинот им стана слаб.

Ако е аномалија треба да имаш пример за тоа што е нормално за вид како човекот.
А пример, неможеш да дадеш кога кај човекот како вид најголем удел во перцепцијата за нормално или физиолошко игра културата.
Ако го земеш за нормално физиолошкото, се покрај вагинален секс е аномалија. Сексуална девијација. Чак и гледање и восхитување на цицки.
Човекот како битие има хедонистички пристап кон сексот, и поради истиот тој пристап човекот има право на избор односно преференца со што и како ќе копулира. Ние сексот не го користиме чисто за размножување, туку за - рекреација.
Желбата да се има секс со некој од исти пол не е ништо повеќе од тоа.

Параметарот добро/лошо е пред се резултат на доживувањето на одредени појави.Не е исто доживување да гледаш “ѓубре во природа“ и “чисти потоци“,како што не е исто а гледаш “машко кој се мува со машко“ и “женско со машко“.
Морално/етичните норми пред се извираат од оваа позиција или знаење.Постојат културолошки разлики во нијанси(прехраната,меѓусебниот однос..) ама кај овие работи постои еден би рекол концензус,поголемиот дел од светската популација лошо го доживува хомосексуализмот,дури и оние кој не им е гајле радије би (ако се приморани да изберат), гледале машко како се мува со женско одколку машко со машко.
И нема врска религијата нити културата со сето ова,лош мирис е лош мирис независно од местото во кое се наоѓаш.

Параметарот добро/лошо е пред се резултат на доживувањето на одредени појави.Не е исто доживување да гледаш “ѓубре во природа“ и “чисти потоци“,како што не е исто а гледаш “машко кој се мува со машко“ и “женско со машко“.
Морално/етичните норми пред се извираат од оваа позиција или знаење.Постојат културолошки разлики во нијанси(прехраната,меѓусебниот однос..) ама кај овие работи постои еден би рекол концензус,поголемиот дел од светската популација лошо го доживува хомосексуализмот,дури и оние кој не им е гајле радије би (ако се приморани да изберат), гледале машко како се мува со женско одколку машко со машко.
И нема врска религијата нити културата со сето ова,лош мирис е лош мирис независно од местото во кое се наоѓаш.
Незнам, можеби го гледам премногу субјективно ова, мене ми е еднакво гадно да гледам машко со женско, машко со машко или женско со женско како се мува.
Едноставно, гадно ми е покажување афекција во јавност. Ама не се бунам, до мене си е тоа.
И се тоа на страна, пак еднаквоста си е заслужена зошто директно не афектира никако. Не штети никому.

Мора да те интересира,ти сакаш да отвориш такви институции не јас:icon_lol:
Може да ги удри во главата и да не се дружат со деца израснати во вакви бракови,иначе хомосексуалност не би постоела. Затоа реков не е толку лошо ако си против геј браковиве, лошо е ако си глуп.[DOUBLEPOST=1435518555][/DOUBLEPOST]
Ги сакаат работите што им одговараат пари,журки,секс пред брак,алхохол,дрога и целиот тој западен живот ама за педерите сите се традиционални:icon_lol:
Мене ме нарекуваш глуп, а ти споредуваш пари, секс пред брак, журки, алкохол и дрога со хомосексуалност?
Ашкол сум дете, аферим, на шетано дете ми личиш ти од модерниов свет, ние глупите до Мусинци што сме прошетале не знаеме колку ќе се просветлиме ако станиме хомосексуалци, или пак ако прифатиме да ни се шетаат рака за рака.[DOUBLEPOST=1435524232][/DOUBLEPOST]

Многу е едноставен одговорот, повеќе ПАРИ.
Ако е за журки и за забава, за многу помалку пари во Чешка, Полска, Украина може да се добие поголемо задоволство, али парите по кои копнее Македончето ги имаш на запад.

Последно уредено:

Знам, проблемот е што истите после плукаат или кога ќе дојдат дома, или уште се таму, али ете и покрај супер-провоодт и кешот што го заработуваат, го плукаат Западов оти му дале на ТВ како водител некоја трансица, или метеорологот од временсите вести му "звучи геј". First world problems I guess.

Мене ме нарекуваш глуп, а ти споредуваш пари, секс пред брак, журки, алкохол и дрога со хомосексуалност?

Многу е едноставен одговорот, повеќе ПАРИ.
Ако е за журки и за забава, за многу помалку пари во Чешка, Полска, Украина може да се добие поголемо задоволство, али парите по кои копнее Македончето ги имаш на запад.

Секој со своите пороци - или така некако идеше :).

Споредба никој не направи, јас ја поставив насоката на дискусија во тој правец. И во право е, овде сите што се чукаат дека се некои конзервативци, традиционалисти и фамилијарни луѓе рокаат алкохол, журки, ебат се живо и диво со пар цицки, а истото не се менува многу и после влегување во брачни води.

Али еве, да ги ставиме тие мангупи на страна. Оригиналното прашање ми беше за тие навистина што тераат некој традиционален смисол на животот и негуваат одредени вредности, фамилијарни, стрејт еџ, whatever. Што бараат они на Запад? Кое златно задоволство? Не се фрлаат малце пари за некој да замине од државава, ако е толку поефтино, па и за задоволство, по истоков, повторно - Зошто се ита на Запад? Мене ми изгледа дека немаш одговор на ова прашање, како ти така и Манијакон кој ги величи Полциве и Русиве како да се епитомот на цивилизацијата.

И таму има проституција, коцкање, пари, дрога. Ако поривот е тој. Но пак се тера патот на Запад. Ако немате одговор на таа мистерија, џабе дебативе ги водите за каде е подобро да се живее и кој какви стандарди има и какви вредности негува. Едино нешто што се истакнува е нивниот анти-геј став во политиката и отворениот анти-семитизам и расизам/бела супериорност. Ако тоа влече луѓе да ги величат, тоа е навистина патетично.

Злоупотреба на деца во било кои кампањи не е во ред. Ако навлегуваме во ова ќе видиме дека на маршот во Париз против истополовите бракови луѓе излегоа со своите бебиња и деца на улиците. Дополнително, имаме и емисии во кои деца на таа возраст се бакнуваат и покажуваат дека се стрејт. Како во овие случаи децата се зрели за такви одлуки? И така ќе вртиме во круг постојано.

119783769_protest_373587c.jpg

525492317-protest-against-the-same-sex-marriage-gettyimages.jpg

images

France-Gay-Marriage.jpg

images4.jpg

Многу педерска работа,да ја користиш невината фаца на децата како адут за перењето на мозокот на масата. Уште полошо е тоа што човекот е прилично наивно суштество па ќе поверува во ваквото бајковито срање.
No child left behind!

Прочитав некои дека посвоени деца во геј семејство не би живеле во „нормална околина“. Може да има вистина во тоа во некој совршен свет и не го оспорувам целосно тоа тврдење. И веројатна баш во нажата држава во скоро време ем е научна фантастика ем не е добра идеја поради менталниот склоп на луѓето што живеат во неа (мнозинството).

Нејсе, мојот татко бил ептен мачо во негово време, згоден, од добра фамилија а богами и способен, мајстор, работел и заработувал, сите жени го сакале на времето, мајка ми му била 3та жена.Маж, мажиште, како круна на неговото мажествување мрзеше педери од дното на душата. Од што беше маж кога не работеше знаеше само да наредува, да се коцка, пијанчи, курва. Од толку што беше стрејт и живеев во нормална околина ја искоцка куќата, не остави на улица што се вика со мајка ми да се снаоѓа како знае со скромна работичка и прекувремено да чисти по станови кај други, а тој избега во странство со друга жена. Бидејќи нормалноста е детерминирана од тоа колку се стрејт родителите нели.
Не го кажувам ова да барам некого сожалување или симпатии, моите страдања лично не сакам ни да ги спомнувам бар сега, сигурен сум дека илјадници други и многу полоши приказни, но ми се блуе од ракмата на нормалност во која се сместуваат хомофобичните стрејт личности која не им е за нешто друго туку пополнување на лажни парчиња супериорност во нивното мачоистичко его како недостаток на сопствена себереализација во животот. Да, тежок шупак татко ми бил што не значи дека сите стрејт татковци се такви, како што многу геј сигурен сум би биле многу подобри родители од оние во „нормална околина“. Познавам геј личности, иако секој човек е индивидуа за себе, ако веќе мораме да генерализираме спрема мене биле далеку пофер, покоректни и почовечни, иако напоменувам, тоа би било генерализација. Не сум геј, но имам експериментирано како тинејџер и малку подоцна, иако неспоредливо повеќе ми се допаѓаат жени. Дури и тоа мислам дека беше резултат на некаква потсвесно психолошко потиснување на таа идеја која морала да исплива за да самиот разберам колку е тоа „болна работа“ или не.

Хомофоби, оставете ги луѓето да живеат нормално, и без вас не им е лесен животот, не прават никому лошо и не знам како тоа што прават ве засега вас. Тргнете ги прангите на вашата зацртана нормалност на која укажувате само кога вас ви одговара. Некој го имаше ова споделено, поздрав :)
563288_511312632252281_1891880879_n_zps03b32cce.jpg

Незнам, можеби го гледам премногу субјективно ова, мене ми е еднакво гадно да гледам машко со женско, машко со машко или женско со женско како се мува.
Едноставно, гадно ми е покажување афекција во јавност. Ама не се бунам, до мене си е тоа.
И се тоа на страна, пак еднаквоста си е заслужена зошто директно не афектира никако. Не штети никому.

А бе гледај,не штети и голи надвор да шетаме ама се казнува. Не штети и да се пердашиме на сред бел ден у сред центар ама и тоа се казнува.
Очигледно има граници на постапки од кои човек се згрозува или пак има негативно влијание врз луѓето.
Неможи да се вадиме на фори како “не штети“ кога во реалноста има негативни последици.

А бе гледај,не штети и голи надвор да шетаме ама се казнува. Не штети и да се пердашиме на сред бел ден у сред центар ама и тоа се казнува.
Очигледно има граници на постапки од кои човек се згрозува или пак има негативно влијание врз луѓето.
Неможи да се вадиме на фори како “не штети“ кога во реалноста има негативни последици.
Кој се негативните последици во реалноста? Тоа што мене или тебе ни се гади од тоа?
Па ако беше така јас од дома немаше да излезам.
Или сеа сме сите offended за се нешто и не знаеме да си бркаме сопствена работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom