Геј браковите станаа легални во сите држави на САД

• Креатор на темата Креатор на темата staycalm
  • Време на започнување Време на започнување
Борбата е на сите, организацијата е за друго тука.
Мислам, болдираниот ти дел од твојот пост ми докажува колку уствари не ја сфаќаш поентата на формирање на групи/заедници/организации.
Цел е потребна за група луѓе да се соберат и да формираат група/заедница/организација.
Целта може да биде конкретна - како геј права за геј заедница или студентски права на студентски пленум, или општа како на пример невладини организации за подобар живот.
Двата примера, СП и Геј заедницата се организации со конкретна цел. Имаат нешто за кое се борат да го добијат поголем број на членови во групата.
Надвор од групата, членовите на сите останати теми може и да се тотално некомпатибилни. Едните да се СДС, другите ВМРО, едните да се демократи а другите републиканци, едните да сакаат црно другите бело и така натаму.
Од таа причина, организацијата е релевантна само во полето во кое е наменета да дејствува. Бидејќи само таму постои унифицирање во мислењето на нејзините членови.
За тоа, поддршката која ја даде СП на другите протести беше поддршка на мнозинството од членовите а не официјален став и борба на организацијата.
Не се бореа за ништо они таму. И кога искочија, на протестите на 17-ти , на говорот СП зборуваше за студентите.
Истото и геј заедницата. Сфаќаш?
Не ти не сфаќаш. СП и Геј заедницата точно е дека се со конкретна цел. Но за разлика од Геј заедницата , СП се посветува и на другите работи како што и ти кажав низ примерот. Немаат една единствена цеј само како ЛГБТ. Како бе не се бореа за ништо? Се бореа против полициска бруталност? како тоа го дефинираш како ништо?

Поголемиот дел од тие фаци кои идат на такви настани се најчесто од невладиниве организации(кои нели воопшто не се платени од страна) и фаци кои сакаат да лапнат политички поени.А да и да не ги заборавам скоспката чаршиска авангарда и твитерџиите,така се лапа по некое лајкче плус на ФБ за тоа колку си толерантен и напреден а сите други живеат во камено доба.Не одрекувам дека нема луѓе кои се искрено дојдени за своите права,да се рабереме.
Интересно како неколку пати им го рушат ЛГБТ центарот во чаршија и тоа каде има камери,каде што се знае дека тие што кршат се лица од Х националност(вечно опресираните) и пак вешто избегнуваат да посочат кој е.Го занемаруваат фактот дека ако кај Македонците им смета ова,ќе има мрчење на фб,а кај браЧата ако им смета ќе летаат глави.
Имавте неколку собири во парк.Ве допре некој?НЕ
Јави ми се кога ќе го направите тоа во Јаја Паша или Арачиново.Топ Кек

Ти од кај знаеш дека тие шо го рушеле центарот се од Х националност, си бил меѓу нив па сите ги знаеш добро, или?

Прашај ја полицијата зашо тие што го рушеле лгбт центарот се сеуште не казнети иако имаат видео снимки, не мене, оЌе?

Ти од кај знаеш дека тие шо го рушеле центарот се од Х националност, си бил меѓу нив па сите ги знаеш добро, или?

Прашај ја полицијата зашо тие што го рушеле лгбт центарот се сеуште не казнети иако имаат видео снимки, не мене, оЌе?
Види до утре може да се правите наудрени вие пак не менува ништо.Да знам од сигурни извори дека тие беа од др националност.И вие тоа го знаете немај гајле.
А тоа зошто не се казнети,ви е со ваш камен по глава.Кога нас не шлапаат по автобуси и чаршии зошто сме биле каури,полицијата поради нели,рамковниот и слични толерантни работи не смее да мрдне со прст.Тогаш што правите вие?Ништо,вртите тема као демек,абе знаеш не треба да се тепаме и правите маршови на мирот.Епа сега јадете го од истите тие кои толку ви се драги.Ако за мене и таквите ко мене никој од вас прогресивните не мрдна кога ќе бидеш тепан и правдата нема да ја дочекаш,0 ми е гајле за ЛГБТ центарот.Вас да ви дојдеа со зоља внатре од УЧК пак ќе кажевте системот е крив предводен од патријархатот и капиталистите.

Можеби? Можеби не е одговор. Можеби и не се грижат. Со ништо не покажале дека се грижат за нешто друго. Воопшто аргументот не ми е бесцелен. Кога ЛГБТ заедницата не се грижи за други проблеми освен за своите зашто остатокот од заедницита воопшто би се замарал со нивните проблеми.
Убаво ти напиша овој погоре, „тоа не значи дека не донираат, не учествуваат во хуманитарни акции, други групи и организации за човечки или било какви права. На индивидуална база секој од членовите си има живот надвор од заедницата, не е дека геј лобистите седат по цел ден и само мелат „геј права, геј права, геј права“.
Тоа што како геј заедница имаат свој проблем со неприфатеност од општеството, ги поврзува во една кауза за подобрување по тоа прашање. Тоа не значи дека тие луѓе немаат други свои ангажмани или дека не се грижат за никое други прашање.

Самиот си одговори, самата „геј заедница“ е токму формирана како резултат на свесноста за постоење на дискриминација и тоа е каузата. Тие не се посебна категорија која од име на ЛГБТ луѓе ќе донираат или ќе настапуваат за некој друг проблем. Можеби ќе настапуваат како дел од други каузи и здруженија, и за волја на вистината настапуваат, геј луѓето како свесни за своите неправди се солидаризираат и по други каузи.
Зошто делувајќи за тие други каузи тие би се рекламирале како ЛГБТ луѓе? Тогаш пак би пишувал зошто настапувале како геј луѓе?

Ти изгледа и не си свесен/а во која состојба се наоѓаш.
Еве што кажуваат специјалистите, на мое изненадување изгледа дека вродена хомосексуалност не постои, само стекната:
http://www.rastko.rs/rastko/delo/11663
Ми праќаш некоја шкљ страница напишана од некој како тебе и очекуваш на овие „факти“ да се базирам?
Извини, ама научниците ми се по веродостојни од wannabe психијатри/што ти знам како тебе :D
А научниците велат дека геј се раѓа, не се станува. Шо праиме сеа? М?

Убаво ти напиша овој погоре, „тоа не значи дека не донираат, не учествуваат во хуманитарни акции, други групи и организации за човечки или било какви права. На индивидуална база секој од членовите си има живот надвор од заедницата, не е дека геј лобистите седат по цел ден и само мелат „геј права, геј права, геј права“.
Тоа што како геј заедница имаат свој проблем со неприфатеност од општеството, ги поврзува во една кауза за подобрување по тоа прашање. Тоа не значи дека тие луѓе немаат други свои ангажмани или дека не се грижат за никое други прашање.

Самиот си одговори, самата „геј заедница“ е токму формирана како резултат на свесноста за постоење на дискриминација и тоа е каузата. Тие не се посебна категорија која од име на ЛГБТ луѓе ќе донираат или ќе настапуваат за некој друг проблем. Можеби ќе настапуваат како дел од други каузи и здруженија, и за волја на вистината настапуваат, геј луѓето како свесни за своите неправди се солидаризираат и по други каузи.
Зошто делувајќи за тие други каузи тие би се рекламирале како ЛГБТ луѓе? Тогаш пак би пишувал зошто настапувале како геј луѓе?
Ама не збориме сеа за индивидуална база. Збориме за заедница. Заедницата има поголема моќ и влијание од индивидуата. И токму ради таа причина би требало ако воопшто делуваат на други каузи да се декларираат така бидејќи ќе можат на тој начин многу повеќе да влијаат отколку што може индивидуална. Туку реалноста е геј заедницата значи зборам како заедница, а не како индивидуа пошто индивудално нема кај што нема исклучоци, единствена работа за која се секираат се нивните права. Е сеа пошо се само фокусирани за нивен проблем а не за други проблеми од заеднициата зашто воопшто ние би се грижеле за нивниот проблем?

Ако живееш у скопје ќе ти е јасно која националност се тие што смеат да кршат во чаршија.

Види до утре може да се правите наудрени вие пак не менува ништо.Да знам од сигурни извори дека тие беа од др националност.И вие тоа го знаете немај гајле.
А тоа зошто не се казнети,ви е со ваш камен по глава.Кога нас не шлапаат по автобуси и чаршии зошто сме биле каури,полицијата поради нели,рамковниот и слични толерантни работи не смее да мрдне со прст.Тогаш што правите вие?Ништо,вртите тема као демек,абе знаеш не треба да се тепаме и правите маршови на мирот.Епа сега јадете го од истите тие кои толку ви се драги.Ако за мене и таквите ко мене никој од вас прогресивните не мрдна кога ќе бидеш тепан и правдата нема да ја дочекаш,0 ми е гајле за ЛГБТ центарот.Вас да ви дојдеа со зоља внатре од УЧК пак ќе кажевте системот е крив предводен од патријархатот и капиталистите.
Чудо колку ти се мешаат работите. Самиот си извртуваш работи за ти и твојата позиција да излезе како исправна, па дури и како жртва си се прикажа.
Ако има три спротивставени страни, не значи дека работите се црно-бело и веднаш ти треба да си симплифицираш за да ти останат само две страни за полесно да бараташ со навредите.
Ама не збориме сеа за индивидуална база. Збориме за заедница. Заедницата има поголема моќ и влијание од индивидуата. И токму ради таа причина би требало ако воопшто делуваат на други каузи да се декларираат така бидејќи ќе можат на тој начин многу повеќе да влијаат отколку што може индивидуална. Туку реалноста е геј заедницата значи зборам како заедница, а не како индивидуа пошто индивудално нема кај што нема исклучоци, единствена работа за која се секираат се нивните права. Е сеа пошо се само фокусирани за нивен проблем а не за други проблеми од заеднициата зашто воопшто ние би се грижеле за нивниот проблем?
„ЛГБТ заедницата“ има цел да дејствува за зголемување на свеста за дискриминацијата и неприфаќањето на овие индивидуи во општеството. Од каде најде дека овие организации треба од тоа име да креваат свест и да сосема трети неповрзани прашања? Па прво, тоа ќе биде контропродуктивно по тие прашања со оглед на омразата кон ЛГБТ, каква позиција имаат тие за да делуваат и по други прашања? И второ ти ќе бидеш прв кој ќе пишува дека тоа би било погрешно.

Твојава логика е дека е подобро луѓето да се полни со предрасуди и омраза кон специфична група на луѓе, гледам дека не е само лгбт популацијата туку и други групи.

Ти си уствари од тој тип на луѓе што ако некогаш се размножуваат (се надевам нема), на нивните деца секој ден ќе им бутаат у глава дека да се биде различен е болест, гадно, нечовечно, погрешно е да се поддржува некој друг ОСВЕН затупените мозоци на личности што се уште во 19ти век и не можат никако да мрднат од таму, наместо да им кажеш дека сите луѓе заслужуваат почит.

Ќе завршиш „одлична“ работа како родител, ама немој да мислиш дека тоа засекогаш ќе му биде нацртано на твоето дете.. Кога ќе порасне и ќе научи да размислува а не само да ги прима твоите ставови, е тогаш ќе бидеш гадно разочаран..

Ја сум израснат во хомофобична/расистичка и уште каква не средина, па еве сум сега, ништо од тоа кое сум го гледал често.
Taka e те разбирам . И јас сум израснат во демократска,модерна и мултикултурна средина и кога видов на каде иде целава работа страшно ми се згади се и еве сум сега ;) Tрадиционалист и националист. А изгледа вие ``модерниве`` openmind го посакувате ова : (доказ дека вашата болест и дегенерација ја пренесувате на децата)
gay-parents-120112.jpg
1307933882-durhams-firstever-gay-pride-parade--canada_723669.jpg
Family-First.jpg
1ff12e3a09c5664daf7e9021f66a0e5a.jpg
two-kids-gay-flag.jpg
Reuters-children-of-gay-couple-pride-parade-photog-Jonathan-Alcorn.jpg
images

Јасна е целта на донесувањето на вакви закони во западно-демократските земји.Дали некогаш сте се запрашале:Зошто баш во западно-демократските земји ?
Целта е да се деморализира општеството во овие земји,а пошто и многу други земји земаат пример од западот и кај нив кога тогаш ќе тропнат на врата овие закони.Можеби не сите,ама добар дел од нив ќе ги легализираат геј браковите.

Имам едно прашање до гејовите:
Зошто мислите дека оние што го мразат легализирањето се заостанати ?
Демек западњаците се најпрогресивни во светот со таа пуста демократија,се останато е затупавено,просто,ограничено...
Се воздржувам од навреди ама овоа морам да го кажам: Само руска чизма за вас.

Чудо колку ти се мешаат работите. Самиот си извртуваш работи за ти и твојата позиција да излезе како исправна, па дури и како жртва си се прикажа.
Ако има три спротивставени страни, не значи дека работите се црно-бело и веднаш ти треба да си симплифицираш за да ти останат само две страни за полесно да бараташ со навредите.

„ЛГБТ заедницата“ има цел да дејствува за зголемување на свеста за дискриминацијата и неприфаќањето на овие индивидуи во општеството. Од каде најде дека овие организации треба од тоа име да креваат свест и да сосема трети неповрзани прашања? Па прво, тоа ќе биде контропродуктивно по тие прашања со оглед на омразата кон ЛГБТ, каква позиција имаат тие за да делуваат и по други прашања? И второ ти ќе бидеш прв кој ќе пишува дека тоа би било погрешно.
Кој дел не ти е јасен друже?Негираш дека селективната правда која не допираше нас обичните смртници сега зачука на врата кај другиве?И сега кога им загоре почнаа да се бунат зошто полицијата не мрдала.Немате апсолутно никави аргументи против ова што ти го зборам.А за тоа дека ја сум се правел жртва,интересно е тоа кога некој од квази толерантниве ќе ми го каже.Тоа е картата на која секогаш се игра во вашите кругови.
Слободно направете пикник на толеранцијата во Зајац,Арачиново,Чегране,Танушевци и вкусете ја толеранцијата во полн ефект.

Јасна е целта на донесувањето на вакви закони во западно-демократските земји.Дали некогаш сте се запрашале:Зошто баш во западно-демократските земји ?
Целта е да се деморализира општеството во овие земји,а пошто и многу други земји земаат пример од западот и кај нив кога тогаш ќе тропнат на врата овие закони.Можеби не сите,ама добар дел од нив ќе ги легализираат геј браковите.

Имам едно прашање до гејовите:
Зошто мислите дека оние што го мразат легализирањето се заостанати ?
Демек западњаците се најпрогресивни во светот со таа пуста демократија,се останато е затупавено,просто,ограничено...
Се воздржувам од навреди ама овоа морам да го кажам: Само руска чизма за вас.
Може и полска ,им испратив веќе честитка од Полска ;)

11168921_10153690105186840_8871008846723871569_n.jpg

Има многу побитни работи од правата на хомоксексуалците и нивните бракови. Да се замараа повеќе за вакви проблеми како на сликава него ли за педери и лезбејќи светов ќе цветаше.
Има многу побитни проблеми во светот од хомосексуалците,и не глеам зашто луѓе кој не се хомосексуалци се замараат за нив. Ете фати се ти за работа и решавај ги овие работи и расцветај го светот,бидејки педериве си имаат нивни проблеми кој им се приоритетни за решавање.

Факт е дека хомосексуалноста е аномалија. Аномалија која не се манифестира само кај човекот, туку и кај скоро сите животински видови. Мене искрено не ми пречат како заедница.Можат да прават што сакаат зад затворени врати, во нивната приватност. Единствено ми пречи тоа што во едно опшество кое отсекогаш било хетеросексуално, им се дава да посвојуваат деца. Нешто што би можело да остави трајни последици во психата на тоа дете.

Кој дел не ти е јасен друже?Негираш дека селективната правда која не допираше нас обичните смртници сега зачука на врата кај другиве?И сега кога им загоре почнаа да се бунат зошто полицијата не мрдала.Немате апсолутно никави аргументи против ова што ти го зборам.А за тоа дека ја сум се правел жртва,интересно е тоа кога некој од квази толерантниве ќе ми го каже.Тоа е картата на која секогаш се игра во вашите кругови.
Слободно направете пикник на толеранцијата во Зајац,Арачиново,Чегране,Танушевци и вкусете ја толеранцијата во полн ефект.
За таа извртена и симплифицирана позиција ти зборувам. Не можеш изговор за нешто трето да бараш во сосема неповрзани прашања кои не се ни поврзани едно со друго.
Дали си свесен дека на пример сега твојот став се совпаѓа со ставот на третата страна во случајов, чија непринципиелност, пази сега, си ја земаш како изговор. :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom