Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Mariusz

biohemija
Член од
22 октомври 2014
Мислења
149
Поени од реакции
46
Kako e najdobro da se prigotvuva oriz?
Mozes i se proprzuva taka na maslinovo maslo da fati malku vrelo.
Taka ne lepi na tvaceto.
I na edna casa oriz dve voda sol i zacini po vkus da zovrie vrie 5 min ja isklucuvas ringlata i za 15 min e gotov da ne go pazis

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Кај може да се најде нешто што содржи Mucuna Pruriens ако знае некој :)

Член од
26 ноември 2014
Мислења
834
Поени од реакции
1.368
Ако може некој да ми состави дневен план за исхрана со ~3600kcal и 180g протеин. Ич не сум креативен со исхранава и знам само за пол кило стек со ориз и тестенини со сос, искрено ми се смачени веќе. Дајте ми некои идеи за јадења што се брзи за спремање и не скапи. И не пребирам многу за вкусот, битно е состојките да се тука. Планирам и блендер да земам.

Член од
19 март 2014
Мислења
614
Поени од реакции
928
Неможам да барам поназад сигурно веќе некој има одговорено на ова прашање...
Ме интересира какво мислење имате за натренот?Дали сите што пиете кафе со шеќер,наместо шеќер ставате натрен?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.833
Поени од реакции
12.334
За ризиците од натренот/ аспартамот има поделени мислења за влијание како неуротоксин, канцероген... Ако се користат со кафе, нема којзнае колкава разлика во калории, но ако навлегуваме во детали, подобро е стевиа наместо шеќер или натрен.

Член од
4 октомври 2014
Мислења
787
Поени од реакции
539
Ако може некој да ми состави дневен план за исхрана со ~3600kcal и 180g протеин. Ич не сум креативен со исхранава и знам само за пол кило стек со ориз и тестенини со сос, искрено ми се смачени веќе. Дајте ми некои идеи за јадења што се брзи за спремање и не скапи. И не пребирам многу за вкусот, битно е состојките да се тука. Планирам и блендер да земам.
Никако заедно.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Држи ли некој кето диета ? ако може некој да ми објасни на "наш" јазик како-што треба да се држи диетата ?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Држи ли некој кето диета ? ако може некој да ми објасни на "наш" јазик како-што треба да се држи диетата ?

Последното ти е најдобро.
Еве ти све шо треба да знаеш и да очекуваш.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619

Последното ти е најдобро.
Еве ти све шо треба да знаеш и да очекуваш.
стефчо што ти е бе ? :D

дај кажи у кратки црти не можам да глеам видеа од по 2 саата.Утре ќе ги глеам ама не можам да легнам без да дознаам бар основно :D

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Јас сум во трета недела
6 дена јадеш само протеини здрави масти и зелен зеленчук, седмиот се "полниш" со комплексни јх

Последно уредено:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
стефчо што ти е бе ? :D

дај кажи у кратки црти не можам да глеам видеа од по 2 саата.Утре ќе ги глеам ама не можам да легнам без да дознаам бар основно :D
Нема поента да ти објаснувам у кратки црти зашо после ќе треба да враќам на 10 души со bro science муабети.
Ако праиш нешо прај го ко шо треба, изгледај ги Барем тие 3 видеа, не е дека треба книга да читаш брат... седиш на писи и глеаш..

Kajgana Shop

На врв Bottom