Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Да, ама тоа беше пред 13-14 години, а одтогаш се сменети многу работи... сега самите се понудија повторно да бидат спонзори на Парма, можеби не се толку богати како порано, ама сигурно се финансиски спремни да го водат тимот во Серија Д и погоре.
Сега се подружница на француска фирма, колку би сакале они да финансираат клуб не знам...
Since 2011, it is a subsidiary of French group Lactalis.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.995
Поени од реакции
5.610
Пармалат се бетер од Парма. Имаа тежок скандал и тие самите и мислам дека тоа беше причина зошто своевремено кренаа раце од клубот.
Не знам во шо состојба се сега ама нивната историја е и тоа како сомнителна.
Пармалат повеќе не е во сопственост на Калисто Тинци, кој заврши взатвор поради перење пари, и други незаконити работи. Имаше и озборувања дека бил наместен од високи политичари бидејќи сакал да купи ланец медиуми и да стани влијателен човек и во тој бизнис, а некому тоа му сметало. Којзнае која е вистинската причина.

Пармалат сега има мешано сопствеништво, Французи се замешани и незнам колку би влегле во ризик да финансираат еден долг и макотрпен процес на враќање на Парма во Сериа А, процес кој може да се движи и до една деценија.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
А вчера ми се смееја овие коа им кажав дека иам дрес од Парма од пред 20 години можда. Креспо, пармалат спонзор баш ќе прогуглам да видам од која сезона е.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Па ти се смееме пошо си почнал со Парма па пропаднале и си рипнал на Лацио и исто пропаднале и сеа си интераш па чекаме да пропаднете :icon_lol: #HeHe

Последно уредено:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.169
Поени од реакции
18.196
Па добро, вакво нешто и се случи и на Фиорентина мислам во 2001 кога стартуваа од најдолните лиги, ама за нивна среќа тогаш Дела Вале ги превзеде одкако прогласија банкрот, и за 2-3 години ги врати во Серија А + им го врати старото име, инаку дотогаш настапуваа како Флорентина. Тогаш Анџело Ди Ливио остана во клубот и успеа да ги пројде сите пониски лиги со клубот, па одигра уште една сезона во Серија А и се пензионираше.

Сега на Парма и треба човек кој ќе ги дигне од пепелта исто како што направи Дела Вале со Фиорентина, дека после банкротот мислам дека сите долгови и се бришат.

@dragonsky прими сочуство :(
Аман бе златен во Македонија живееш и при такво искуство со банкроти, транзиции и стечајни постапки на фирми треба отприлика да знаеш како одат тие работи :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.461
Поени од реакции
87.249
Аман бе златен во Македонија живееш и при такво искуство со банкроти, транзиции и стечајни постапки на фирми треба отприлика да знаеш како одат тие работи :D
Незнам бе златен, незнам... :'(

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Можиме да им позајмиме некој стечаен управник на италијаните. Сигурно досега сме експерти на тоа поле.[DOUBLEPOST=1434991649][/DOUBLEPOST]
Пармалат повеќе не е во сопственост на Калисто Тинци, кој заврши взатвор поради перење пари, и други незаконити работи. Имаше и озборувања дека бил наместен од високи политичари бидејќи сакал да купи ланец медиуми и да стани влијателен човек и во тој бизнис, а некому тоа му сметало. Којзнае која е вистинската причина.

Пармалат сега има мешано сопствеништво, Французи се замешани и незнам колку би влегле во ризик да финансираат еден долг и макотрпен процес на враќање на Парма во Сериа А, процес кој може да се движи и до една деценија.
Фала за инфо. Како шо гледав на вики, газда на Пармалат е Лакталис (да французи).
Е сега интересната работа е шо ниту една нормална фирма нема да оди и да купва фудалски клуб во моментов.
Фудалов ти е како бунар во кој треба да фрлаш пари и да не чекаш поврат. Треба некој лудак со вишок пари и желба за публицитет да се најди за таква работа. Нормална фирма си знај како тешко се прат пари и нема туку така да фрла на фудбал.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.169
Поени од реакции
18.196
Како се викаше тој стечајниот управник на Сведмилк, Макревски или Макревски некако :pos:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Браво бе, сите ги наброја а го заборави капитенот Бенариво :blablab:
Бенариво ми беше еден од омилените фудбалери, ама не беше светска класа фудбалер. Типичен клубски играч, кој дава максимум за својот тим. Затоа и беше капитен.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.801
Parma - Poslednji italijanski osvajač Lige Evrope.

Parma - Nakon Milana, Intera i Juventusa, klub sa najviše evropskih trofeja u Italiji.

Parma - rekorder u Kalču po broju uzastopnih nastupa u Evropi - 14 sezona.

Parma - proglašena za najbolji i najmirniji grad za život od strane Italijana, takozvana "oaza mira".

Parma - Klub koji je nastao u znak sećanja na Giuseppe Verdija, njegova Aida je himna koja se čuje pri svakom izlasku igrača na teren.

Parma - Član čuvenih italijanskih "7 sestara".

Parma - klub koji je ušao u 102. godinu svog postojanja.

Parma i njen trener Nevio Scala - Tvorci taktike 3-5-2/5-3-2, sa dva vihorna igrača po bokovima.

Parma - Ekipa koja je 21. marta 1993. prekinula niz Milana od 58 utakmica bez poraza. Tada najjače ekipe na svetu.

Govorili su o Parmi:

Lilian Thuram, tada osvajač SP 1998: "Dolazio sam na treninge Parme vozeći bicikl. Imao sam utisak da prolazim kroz muzej, kao da je vreme stalo. Toliko je sve nestvarno delovalo oko mene."

Faustino Asprilla: "Da nije bilo Parme, ne bi bilo ni mene."

Hernan Crespo, legendarni Argentinac: "Zašto sam ljubio samo dva dresa u karijeri? Argentina je moja domovina, a Parma je moja prva ljubav. Prave ljubavi se ne zaboravljaju nikada i neke vernosti se nikada ne prekidaju. Igrao sam za mnoge klubove: Lacio, Milan, Inter, Čelzi, ali nisam tip koji će tako lako poljubiti grb nekog kluba, nakon postignutog gola."

I takav tim i kultni grad ste oterali u zaborav. Dva rukovodioca koji se i dalje šetaju slobodni, iako su proneverili bar 200 miliona eura. Fudbalski Savez Italije, koji je to, očigledno, planski dozvolio, jer u svakoj normalnoj i uređeno pravnoj državi, nakon par meseci, polciija bi uletela u klub i pohapsila sve one koji su krivci za neisplaćene zarade na prvom, tromesečnom nivou. Oni su pustili klub niz liticu, dali pet miliona eura da spasu guzicu Serie A i Saveza kako ih SKY ne bi tužio i uzeo par stotina miliona zbog neregularnosti.

Член од
14 август 2012
Мислења
1.707
Поени од реакции
738
ко ќе ми текне само дека за буцкото имаше петиција да се врне у клубо...

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.461
Поени од реакции
87.249
Доволно е да се каже дека во одбраната ги имаа Буфон, браќата Канаваро, Сенсини, Турам, Бенариво, Пауло Соса, а пред одбраната беа Дино Баџо и Богхосијан... каква Барса, каков МСН, какви си три лепе пичке материне, кај ќе го поминеш тој одбрамбен sид?

Штета е што ќе се памтат по тоа што никогаш не успеаа да го кренат скудетото со таква страшна генерација.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom