Вие и кафето

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
кафекафекафекафекафе цел ден кафффееее!

ми рекоа да пијам повеќе кафе, оти често ми паѓа притисокот.

ама тоа би направило други проблеми.

приоритет?

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
кафекафекафекафекафе цел ден кафффееее!

ми рекоа да пијам повеќе кафе, оти често ми паѓа притисокот.

ама тоа би направило други проблеми.

приоритет?
Пеер,мама вика така,а пошто она е allknowing и срања,треба да послушаш.
Пиј кафе!!!

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Пеер,мама вика така,а пошто она е allknowing и срања,треба да послушаш.
Пиј кафе!!!
Важи бе.
А тој убав ден кo ќе ме стрефи инфаркт, ти и мајка ти кај мене на блага пченица со најскапите бели ружи у Македонија, јасно. :)

R

Razorblade Kiss

Гостин
Јас вчера открив дека кафе,она хард кор турско кафе не можам да го поднесувам веќе.Причината наводно ќе да е бидејќи природно имам низок притисок,и најдобро го поднесувам. Ако се покачи малку,веднаш ме боли глава и ми се лоши,а секогаш кога пијам турско ми се случува тоа.
А како што мене ќе ми текне еднаш или два пати кафе да се напијам,и тоа ептен од она социјализирачконо кафе да не бидеш изрод кога ќе отидеш на гости,замислете која тортура е тоа...затоа,сега само капуч ќе пијам.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Јас вчера открив дека кафе,она хард кор турско кафе не можам да го поднесувам веќе.Причината наводно ќе да е бидејќи природно имам низок притисок,и најдобро го поднесувам. Ако се покачи малку,веднаш ме боли глава и ми се лоши,а секогаш кога пијам турско ми се случува тоа.
А како што мене ќе ми текне еднаш или два пати кафе да се напијам,и тоа ептен од она социјализирачконо кафе да не бидеш изрод кога ќе отидеш на гости,замислете која тортура е тоа...затоа,сега само капуч ќе пијам.

И јас имам низок притисок природно, ама па притисокот обавезно ми го сјебува денот, откога знам за мене ми се дешава одеднаш да ми падне (после операцијата па уште почесто), и еве у кафето си наоѓам чаре да ми го дигне. притисокот.

R

Razorblade Kiss

Гостин
И јас имам низок притисок природно, ама па притисокот обавезно ми го сјебува денот, откога знам за мене ми се дешава одеднаш да ми падне (после операцијата па уште почесто), и еве у кафето си наоѓам чаре да ми го дигне. притисокот.
Јас опстојувам само со низок притисок. За мене нормално е 78 со четириесет и кусур:)
Им се чудам на другите како стасуваат до 120 голем и 80 мал,демек универзалното за нормален притисок.Мене штом ми мине големиот над 100 го сеќавам и гледам во наредните 2-3 саата да се убијам од мочање со извинение :)
Нормално бе црвено дека кафето природно го дига. Притисокот. Уште да не бевме сите ментално импотентни да си го кренеме :(:)

Член од
23 септември 2008
Мислења
159
Поени од реакции
13
kafe piev vo sekoja prilika,sega sam se ograniciv na samo 3 kafinja

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Пред да се запишам на факултет пиев кафе еднаш месечно, на гледање:)
Сега пијам секој ден по 4, 5...:(

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
секој ден пијам по едно турко кафе тоа повеке ми стана навика отколку што ми е потреба, а друг вид на кафе во последно време ни не пијам:toe:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.066
Поени од реакции
8.808
Кафето е доста корисно и полезно само ако се конзумира во умерени количини.
Некој се плаши заради кофеинот,мегутоа кофеин има и во чајот,какаото,чоколадото.:toe:

Член од
2 декември 2007
Мислења
453
Поени од реакции
14
Кафе ни пијам ни па ќе пијам. Другарите секој ден по 2 пијат, јас ииич.:)

Tea ^^

★ loli pop ★
Член од
15 октомври 2008
Мислења
187
Поени од реакции
8
Секој ден пијам по 2 пати турско и тоа и некогаш ако излези и 3-4 пат
мислам дека треба да го намалам, и мислам дека ми стана навика а и плус ова гледањето на кафе колку замара особено кога си со женско друштво има муабети ова она и ти е интересно (посебно за женските). :helou:

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Пред 4 месеци си пиев само по еднаш на ден турско и тоа јако , јакооооо 4 прсти талог имаше во шољата.
Сега скоро ич не пијам такво туку пијам по 2- 3 3 во 1 и мислам дека поубаво ми е каде каде од турското.

city park boy

Red Legend Sınce
Член од
30 март 2007
Мислења
2.338
Поени од реакции
22
аиии без 5-6 кафиња неможам да си го замислам денот...едноставно кризирам за едно турско кафенце без шеќер али онака 10 минути да се лади и после лагано да си го пијам....боље работа здравје

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
турско, со 3-4 шеќер без кајмак, капучино со вкус на чоколадо и ладен нес!!!!!!!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom