Вие и кафето

• Креатор на темата Креатор на темата fsreplay
  • Време на започнување Време на започнување
без кафе не можам да го замислам денот...ама не претерувам,пијам 2 до три максимум турско најчесто без шеќер

денеска се препив кафе ...над 8 испив ...лудило

не пијам кафе ретко по некогаш :nesum:
кога пиеме повеќе другари или на школо т.е на пракса

Порано многу пиев кафе...
Но сега во последно време по едно дневно мислам дека ми е ок
Понекогаш се случува и повеќе да се напијам но тоа со гости ако сум:kafe:

Сакам кафе ама поретко пијам...
Ама кога го пијам сакам да биди со пола лажичка шеќер, без никакви додатоци(од типот колаче, локум...).

Турско пијам, само кога има некој да ми гледа:)
Иначе најмн. сакам макијато, по можност ладно, макар што не ми пречи и топло.
Сакам и нескафе со мноооогу шеќер.
Т.е. секое кафе го пијам со мнооооогу шеќер.:)
Повеќе луѓе викаат дека не пијам кафе со шеќер, туку шеќер со кафе!:toe:

Аааааааах, кафе.
Обожавам секакво(турско пијам ко ќе ми се потрошит капучиното)

Нескафе со шлаг ми е омилено, а може и макијато со многу шеќер....... Најслатко ми е со добро друштво секаде и во секое време:smir:

Ретко пијам кафе а кога пијам тоа е капучино:helou:

Jacobs инстант, не знам ама една другарка ме зарази со ова кафе и ептен сакам да го пијам сега

ретко пијам турско кафе,а нес кафе ми е омилено :kesa:

Леле летото во Старбакс работев, секој ден по 5 кафиња праев и не ги допивав. Секакви можни комбинаци испробав и да ме вервате дека Лате со база на карамел сос и сируп од лешник напрскан со мускатово оревче е THE SHIT!!! Иначе би ви препорачал и чоколаден сос со сируп од кокос, мадарфак јеааааааа!!

Моментално пијам Јакобс монарх инстант растворено во топло млеко, средно на шеќер и како експерт за кафе можам да кажам дека то е моментално најдобрата алтернатива.

Старбакс се гради моментално во Софија и наскоро ќе можи да се лигавам врз едно Карамел Макијато.

не пијам кафе,порано пиев едно време со другари ама не ми беше ни убаво и затоа сега не пијам:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom