Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.172
Поени од реакции
12.990
така има пишано, немам ништо извадено од контекст, башка и да е така муабетот Хазарт играше во Белгиска лига, а овој веќе има играно и за Севиља и за Монако, страшен играч е, со оглед на тоа какви се цените на денешнината и колку Монако го плати на Севиља, јас не мислам дека е преплатен, да кажеш дека Рома го преплати Итурбе држе вода до некаде:D ама ова не :)
Хазард од Лил мислам го зема Челзи :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
За Ибра не ни верувавме дека ќе дојде, Кондогбија за 40+ милиони не вреди оти за тие пари плус нешто ситно може да се донесат Кабај од ПСЖ и Брахими од Порто што е многу подобра варијанта. Единствено Мартинез си вреди за парите и криво ќе ми биде ако не го земат, он заедно со некој помлад играч со голем потенцијал од типот на Мартиал може растур да прават. Една од поглупите работи во моментов е да преплаќаат играчи оти со паметно користење на овие 150 милиони може доста дупки да се закрпат во тимот на Милан и да направат конкурентен тим.
Абе секој тим си има направено стратегија, и според мене на Интер по му одговараше да лупне 40мил за Кондогбија отколку Милан, бидејќи Интер како така имаат некоја си основица на играчи со кои Кондгобија убаво би се вклопил и кај Интер не потребна толку голема реконструкција како кај Милан, за Интер можеа да си дозволат ваков трансфер повеќе одколку Милан. Еве Интер ги има Ковачиќ, Икарди, Ханданович, Хесус, Видич, Гуарин, Шакири, па и Ранокија кој не верувам дека толку лош колку што ја има изгубено самодовербата, али ајде не мора Ранокија да го рачунаш, но Милан што има, каква основа?? Милан имаат заглавено со слободни агенти со големи плати и договори од кои мораат да се откачат, нема многу салам играчи кај нив врз кои би се градел тимот, тие доколку би се исчистиле од ѓубрето ќе бидат во дефицит со играчи, бидејќи има премногу такви во тимот и наместо да го земат Кондогбија за 40мил ќе земат два играча за по 20мил и тоа е тоа, затоа на фановите на Милан не треба да им биде криво и да лупаат глупости тука, нека признаат дека Кондогбија е одличен играч и не токлу преплатен како што сметаат, но и нека не се замараат што не отишол кај нив, бидејќи не се во ситуација да лупаат голема сума за еден играч со голема плата

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.573
А од кај тоа дека Мартинез вреди 30+ милиони? Како тоа вие проценивте дека ќе биде топ трансфер за Милан за тие пари?

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
А од кај тоа дека Мартинез вреди 30+ милиони? Како тоа вие проценивте дека ќе биде топ трансфер за Милан за тие пари?
да го земевте вие и Мартинез за 35мил е тогаш ќе видеш коментари дали не бил преплатен:icon_lol:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
така има пишано, немам ништо извадено од контекст, башка и да е така муабетот Хазарт играше во Белгиска лига, а овој веќе има играно и за Севиља и за Монако, страшен играч е, со оглед на тоа какви се цените на денешнината и колку Монако го плати на Севиља, јас не мислам дека е преплатен, да кажеш дека Рома го преплати Итурбе држе вода до некаде:D ама ова не :)
Белгиска лига ајде избриши си ги сите профили и легни си.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
Белгиска лига ајде избриши си ги сите профили и легни си.
добро де, моја грешка, а и не е толку битно, не ми беше тоа зборот, а сега види ти што си напишал .. ;)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.573
да го земевте вие и Мартинез за 35мил е тогаш ќе видеш коментари дали не бил преплатен:icon_lol:
За мене се многу 35 милиони +- 5 милиони за играч за неговата позиција, но како што зборат сите и ако во иднина можеме да го дадеме за слична сум зашто е млад играч нема проблем неговото носење. Од друга страна, Мартинез како за напаѓач е во ред 30+ милиони, али ако не се покаже и со оглед на неговите 29 години (кога ќе почне сезоната) после 2 години ќе вреди околу 10 милиони...
Е има разлика...

Да, Милан е поубаво да се фокусира на повеќе играчи од околу 15-20 милиони, а за класа напаѓач што знае да направи разлика не треба да се штедат пари, особено ако е млад.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
добро де, моја грешка, а и не е толку битно, не ми беше тоа зборот, а сега види ти што си напишал .. ;)
Челзи го земаа за толку пари а циганов е 40м тоа ми беше поентата, и пред тоа он што правеше во Лил и беше прогласуван за најдобар играч и се а овој циганов може да сонува само.
Никој не рече дека не е квалитетен играч и дека е лош трансфер но превисе се напумпа цената тоа е финтата.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
тој некој сигурно мислел дека за помалце од 40 милиони можел да се земе пред да отиде у челзи
незнам јас што мислел, битно друго кажа .. а и нормално е тим што не игра во ЛШ за таков играч да даде некој милион повеќе за оштета и за плата

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
доста бе со кондогбија у пм .... остајте го нека дише на раат
кој го знае како ќе се покаже у италија, ќе видиме допрва
јас мислам дека повеќе мартинез е претплатен со 35 милиони него кондогбија со 40[DOUBLEPOST=1434897290][/DOUBLEPOST]
незнам јас што мислел, битно друго кажа .. а и нормално е тим што не игра во ЛШ за таков играч да даде некој милион повеќе за оштета и за плата
за оштета нема што да дава повеќе пари, за плата може да даде повеќе... размисли малце само :)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Абе секој тим си има направено стратегија, и според мене на Интер по му одговараше да лупне 40мил за Кондогбија отколку Милан, бидејќи Интер како така имаат некоја си основица на играчи со кои Кондгобија убаво би се вклопил и кај Интер не потребна толку голема реконструкција како кај Милан, за Интер можеа да си дозволат ваков трансфер повеќе одколку Милан. Еве Интер ги има Ковачиќ, Икарди, Ханданович, Хесус, Видич, Гуарин, Шакири, па и Ранокија кој не верувам дека толку лош колку што ја има изгубено самодовербата, али ајде не мора Ранокија да го рачунаш, но Милан што има, каква основа?? Милан имаат заглавено со слободни агенти со големи плати и договори од кои мораат да се откачат, нема многу салам играчи кај нив врз кои би се градел тимот, тие доколку би се исчистиле од ѓубрето ќе бидат во дефицит со играчи, бидејќи има премногу такви во тимот и наместо да го земат Кондогбија за 40мил ќе земат два играча за по 20мил и тоа е тоа, затоа на фановите на Милан не треба да им биде криво и да лупаат глупости тука, нека признаат дека Кондогбија е одличен играч и не токлу преплатен како што сметаат, но и нека не се замараат што не отишол кај нив, бидејќи не се во ситуација да лупаат голема сума за еден играч со голема плата
Па Милан има за една класа појак тим од Интер бе, немојте вака, ќе дојде @Castiel матер ќе ви ебе. :icon_lol:
@Марли така кажа. :icon_lol:

G

Goldie

Гостин
Оти имаа многу поквалитетен тим во споредба со Милан гледам изборија учество ЛШ или разликата помеѓу нив и Милан беше само 3 бода ? Видич 34 години ќе има за некој месец, Шакири некако не ми убедлив ама има време ќе видиме. И џабе ќе им биде се ако испадне вистина шпекулацијава дека Ковачич ќе оди во Ливерпул на сметка на трансферов на Кондогбија според мене..

R

red.devil

Гостин
Да, видов после кај што го цитира. Затоа и се поправив. :)
Нема везе како и да е, недоразбирање беше од сите страни случајов. :D

Иначе Еден Азар од Лил го земаа, а брат му Торган од белгиски клуб беше.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
Времето ќе покаже кој е во право, вака само можеме да нагаѓаме, мое мислење е дека и Интер и Милан наптавиа паметен потег, Интер лупна пари на играчот бидејќи порезонски е така да биде отколку Милан тоа да го направеше, а Милан за тие пари нека си купи два играча за по 20мил и нека си свирка, можеби поголема работа ќе завршат така, на крај краева само што почна трансфер периодот ќе се купуваат и продаваат мн играчи, а кога ќе почне сезоната ќе се види кој каква работа заврши. Можеби Интер се радуваат на Кондобија, ама па од друга страна мош ќе плачат што Манчини го оставија за тренер, како и ние Гарсија:D[DOUBLEPOST=1434898038][/DOUBLEPOST]
Оти имаа многу поквалитетен тим во споредба со Милан гледам изборија учество ЛШ или разликата помеѓу нив и Милан беше само 3 бода ? Видич 34 години ќе има за некој месец, Шакири некако не ми убедлив ама има време ќе видиме. И џабе ќе им биде се ако испадне вистина шпекулацијава дека Ковачич ќе оди во Ливерпул на сметка на трансферов на Кондогбија според мене..
Не е работата во бодовите, туку во играчкиот кадар, кај Интер има млади играчи со мали плати на кои може да се рачуна во иднина, кај Милан се повеќе стари истрошени кои дошле како слободни агенти со големи плати, со такви не се гради тим за во иднина..

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom