Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
A не е ли полесно, држи довербата, па ако дознам(докажам) дека си ја злоупотребил/а ајт у курац?

Тоа со шпиунирањето е мадиња во тетрапак. Мене ако ме напни женско, а да сум ни крив ни должен, не ја трпам 5 минути. Немам намера да си го трошам времето во докажување НЕвина, уште помалку во водење банални муабети на тие тематики.

Довербата може да се разгледува и како тесно поврзан проблем со самодовербата и често се јавува кај такви чоечиња кои си имаат мака најпрвин со себе (па во психологијата има еден термин проекција се вика и спаѓа во одбрамбен механизам) и истата се изразува преку препишување на сопствените несакани црти/особини/активности/резултати на партнерот, создавајќи илузија дека така истите ќе исчезнат и ќе си ја скрати маката, т.е исчисти шугата од себеси.

Последно уредено:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.788
Поени од реакции
12.140
A не е ли полесно, држи довербата, па ако дознам(докажам) дека си ја злоупотребил/а ајт у курац?

Тоа со шпиунирањето е мадиња во тетрапак. Мене ако ме напни женско, а да сум ни крив ни должен, не ја трпам 5 минути. Немам намера да си го трошам времето во докажување НЕвина, уште помалку во водење банални муабети на тие тематики.

Довербата е тесно поврзан проблем со самодовербата и најчесто се јавува кај такви чоечиња кои си имаат мака најпрвин со себе (па во психологијата има еден термин проекција се вика и спаѓа во одбрамбен механизам) и истата се изразува преку препишување на сопствените несакани црти/особини/активности/резултати на партнерот, создавајќи илузија дека така истите ќе исчезнат и ќе си ја скрати маката, т.е исчисти шугата од себеси.
Аха сигурно[DOUBLEPOST=1434843712][/DOUBLEPOST]
Dobro e sto vaka ti tekna barem tebe na poseriozno rabotava da bide:cool:
Vaka ,se bese vo red dodeka jas ne pocnav da se somnevam,a pocnav poradi negovoto odnesuvanje koe se menuva sekoj den se poveke .Nemozam da najdam nesto sto ke gi potvrdi moite somnezi vo toa e i problemot razgovarav po neznam kolku pati no sekogas e ona istoto masko tvrdenje deka ne me vara ednostavno pomisliv deka najdobro ke bide preku spioniranje ..neznam sto da pravam :eek:
Провери го и реши ја дилемата. Остај овие овде што ти дробат. Само гледај да не те открие. Или оди му директ како шо ти рече џесика.
За прв пат ќе се сложам со оваа џесикава

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Аха сигурно[DOUBLEPOST=1434843712][/DOUBLEPOST]
Провери го и реши ја дилемата. Остај овие овде што ти дробат. Само гледај да не те открие. Или оди му директ како шо ти рече џесика.
За прв пат ќе се сложам со оваа џесикава
Озборувањето, сомневањето, недовербата, сите тие свој извор имаат во механизмот на проекцијата, а проекцијата ја објаснив најлесно шо можам. Па сега види ти :) Поврзани си се некои работи, сакале ги прифатиме сакале не.

Ако имаш некои поголеми сознанија слободно сподели, па да му се изркав в сурат на професорот по криминална психологија кој ми даде учебник од 700 страни ако греши во напишаното.

Еве успат за љубомората, која сигурен сум дека работи кај форумскиов лик, поврано со довербата.
љубоморе.jpg

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.788
Поени од реакции
12.140
Озборувањето, сомневањето, недовербата, сите тие свој извор имаат во механизмот на проекцијата, а проекцијата ја објаснив најлесно шо можам. Па сега види ти :) Поврзани си се некои работи, сакале ги прифатиме сакале не.

Ако имаш некои поголеми сознанија слободно сподели, па да му се изркав в сурат на професорот по криминална психологија кој ми даде учебник од 700 страни ако греши во напишаното.

Еве успат за љубомората, која сигурен сум дека работи кај форумскиов лик, поврано со довербата.
Прегледај го приврзокот 123228
Не е баш така. Само не е ни место ни време за таква дебата

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058

Прегледај го приврзокот 123228
Абе убaвo шo се пoфaли декa учиш криминaлистикa, aмa и сaм знaеш декa oд теoријa дo прaксa имa oгрoмнa рaзликa :D

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

H

HoT IcE

Гостин
Полош совет од овој за шпиунирање не сум прочитал на форумот. У било кој момент дечко ти да те открие дека си го правела тоа, без разлика дали имало нешто или не ќе те отера у пм, во тоа биди сигурна, на тебе си е да си процениш дали вреди да се понашаш како тинејџер.
Или у друга ситуација, биди малце сериозна и сфати дека машки ценат директност и искреност. Нема ништо подобро од тоа да го седнеш на кафе и отворено да разговараш со него, и да се искажеш јасно што си приметила во неговото однесување и од што се плашиш. Повеќе ќе дознаеш од неговата реакција отколку било какви програми или шпиунирање.
Баш поради ова причина раскинав со две девојчиња со кои ми беше убаво и генерално океј ама после одреден период и двете почнаа да напнуваат со некои глупи прашања од тип која е овја што ти ставила лајк, зошто ти ланчано лајка слики. И од овде ќе почне со глупи теории да си прави у глава дека ја се допишувам со неа, и ме прашува да и кажам искрено. И не е проблемот во ова, воопшто не се ни лутам проблемот е што откако ќе разговараме отворено пак истото однесување. Едната додуша ја оставив на stand by додека не олади и измисли топла вода, па после као се смириве и пак и раскинав откако не успеа да го смени тоа потпрашување што ужасно ме нервира, а другата уште у старт и реков дека не бива. И то е то.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.199
Полош совет од овој за шпиунирање не сум прочитал на форумот. У било кој момент дечко ти да те открие дека си го правела тоа, без разлика дали имало нешто или не ќе те отера у пм, во тоа биди сигурна, на тебе си е да си процениш дали вреди да се понашаш како тинејџер.
Или у друга ситуација, биди малце сериозна и сфати дека машки ценат директност и искреност. Нема ништо подобро од тоа да го седнеш на кафе и отворено да разговараш со него, и да се искажеш јасно што си приметила во неговото однесување и од што се плашиш. Повеќе ќе дознаеш од неговата реакција отколку било какви програми или шпиунирање.
Баш поради ова причина раскинав со две девојчиња со кои ми беше убаво и генерално океј ама после одреден период и двете почнаа да напнуваат со некои глупи прашања од тип која е овја што ти ставила лајк, зошто ти ланчано лајка слики. И од овде ќе почне со глупи теории да си прави у глава дека ја се допишувам со неа, и ме прашува да и кажам искрено. И не е проблемот во ова, воопшто не се ни лутам проблемот е што откако ќе разговараме отворено пак истото однесување. Едната додуша ја оставив на stand by додека не олади и измисли топла вода, па после као се смириве и пак и раскинав откако не успеа да го смени тоа потпрашување што ужасно ме нервира, а другата уште у старт и реков дека не бива. И то е то.
Нема полошо нешто од посесивно-љубоморна особа. Мене сите врски ми завршиле поради тоа (или сум бил јас тоа, или другата страна). Најлошото е, што уствари, таа љубоморната особа најчесто има причина за тоа, и на крај, скоро во повеќето ситуациии, испаѓа дека е во право. Значи, ако е дојдено до тоа, мали се шансите врската да опстои.

H

HoT IcE

Гостин
Нема полошо нешто од посесивно-љубоморна особа. Мене сите врски ми завршиле поради тоа (или сум бил јас тоа, или другата страна). Најлошото е, што уствари, таа љубоморната особа најчесто има причина за тоа, и на крај, скоро во повеќето ситуациии, испаѓа дека е во право. Значи, ако е дојдено до тоа, мали се шансите врската да опстои.
Многу јасно. Се изгорев два пати, и сега немам гајле со ваква личност, уште од старт ставам крај, затоа што е психичко мачење, не е врска тоа. Посебно у добава на фејсбук, инстаграм каде што у чекор следат кој што ти лајкнал или си лајкнал, глупости.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ve molam za pomos mnogu mi e itno..Sakam da gi sledam porakite telefonot fb na decko mi na programite kako sto se higster mobile,keylogger no ne mi e jasno kako odat tie raboti sto treba da napravam kako da instaliram,potrebno li e da instaliram na negoviot telefon?
Ve molam pomognete mi navistina mi e itno :cautious:
Ако некој лаже, не ти треба да инсталираш програма!
Прва работа не е ок да се проверува на таков начин партнерот од неколку причини, една од нив е нарушување на приватноста во поглед на картици за онлајн плаќања (МТокен и слични ствари).
Втора работа, ако го направиш ова и некако те открие дека го правиш, назад нема! Дури и да те изневерува, правиш поголем прекршок од него.
Трето, довербата во врската се стекнува со тек на време, плус треба и да научиш да го „читаш“ партнерот, така ќе знаеш најдобро дали те лаже или не (изгледот кога лаже, вртење на очи, тргање поглед додека разговара за таа тема, загриженост или било каква нагла промена).
Најдобро ти е да си одиш на таа варијанта, не ти треба нападен муабет, седни и однапред скицирај си теми на кои ќе си разговараш, ти го знаеш најдобро што и како да се опушти, нафрли му за други парови дека некој-некого изневерил и ќе видиш дали има промена во однесувањето кај него (ако играш шах ќе ме разбереш најбрзо), секако ќе му дојдат мисли доколку го прави тоа и во тој момент ќе промени изглед.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
13.445
“Шо ако откриел, шо ако не откриел“.
Не е тоа работата овде. Работата има посуштински проблем - девојчето го јаде скепса па го натерало да направи таков чекор, наместо да има малку поотворен разговор со дечкото. Ама за да има поотворен разговор со дечкото треба барем да се навлезени подлабоко во врската. А ако и тогаш има скепса, проблемот е нејзин јер сево ова време што биле заедно а нејзината доверба и` е нарушена од пар некакви претпоставки што и` се навртеле во глава. Турви горе убаво кажа за луѓе кои се со слаба самодоверба ова се проектира.
А ако и во посериозна врска дечково шврљал секако по некаков разговор цурава ќе дознае. Сепак полесно девојките дознаваат за швалерки него ли обратно.
А ако врската е кратка и се има скепса, не вреди понатамошно малтретирање. Подобро раскин.
Најглупо е да шпионираш некој и тоа педерски (во ситуација ако имаш повеќе извори за да дознаеш), пошо прво си крајно несигурна личност, второ ризикуваш шредингер ефект (ништо не е (не)точно 100% додека не се утврди дека е (не)точно и на крај трето стај се у негова кожа во случај ти да не шврљаш и он да те шпионира ради некои твои моментални оладувачки понашања. „Во последно време“ ако важи за „во последниве 2-3 дена, недела-две“ тогаш дај малку време. Ако не се смени, ако врската е млада можеш но и не мораш да му раскинеш без никаков муабет. Но секако треба тоа да му го редочиш, па била врската долга или не.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Dobro e sto vaka ti tekna barem tebe na poseriozno rabotava da bide:cool:
Vaka ,se bese vo red dodeka jas ne pocnav da se somnevam,a pocnav poradi negovoto odnesuvanje koe se menuva sekoj den se poveke .Nemozam da najdam nesto sto ke gi potvrdi moite somnezi vo toa e i problemot razgovarav po neznam kolku pati no sekogas e ona istoto masko tvrdenje deka ne me vara ednostavno pomisliv deka najdobro ke bide preku spioniranje ..neznam sto da pravam :eek:
Девојко, не биди таква простачка. Ти не си целиот негов свет, дечкото можеби има проблеми кои немаат врска ниту со тебе ниту со вашата врска.

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Девојката со која сум 6 години цело време била таа што ми пружала внимание и љубов повеќе отколку јас нејзе. Пред извесно време почнав да приметувам како се вртат работите т.е јас сум тој што се замара а она е таа полабава заради работа и такви обврски а јас сум порастеретен и само тоа ми е во памет... се осеќам како некој опседнат и секакви филмови ми проаѓаат низ глава. Меѓутоа во ниеден момент не сум се посомневал дека она заладува односи или не ме сака веќе туку едноставно сакам да го имам тоа внимание и тинтрање што сум го имал порано.
Чаре пријатели ???

Џ

ЏинЏер

Гостин
Девојката со која сум 6 години цело време била таа што ми пружала внимание и љубов повеќе отколку јас нејзе. Пред извесно време почнав да приметувам како се вртат работите т.е јас сум тој што се замара а она е таа полабава заради работа и такви обврски а јас сум порастеретен и само тоа ми е во памет... се осеќам како некој опседнат и секакви филмови ми проаѓаат низ глава. Меѓутоа во ниеден момент не сум се посомневал дека она заладува односи или не ме сака веќе туку едноставно сакам да го имам тоа внимание и тинтрање што сум го имал порано.
Чаре пријатели ???
Нема чаре. Сега е моментот ти да и возвратиш на љубовта и вниманието кои ти ги пружала во изминатите години. Веројатно и нејзе и е потребно малку да биде разгалувана и опсипана со внимание, да се осети сакано и ценето.
Чим не се сомневаш дека има нешто посериозно, ова не би требало да е проблем... веројатно е само фаза и само прашање на време е кога пак ќе почнеш да го добиваш тинтрањето на кое си се навикнал. :D

C

Castiel

Гостин
Чаре пријатели ???
Ако било ептен она повеќе внимание тебе него ти нејзе ондак чорба македонче...може и скурчило толку да се труди а ти да бидеш толку ладен...и затоа сеа веќе не се замара...и тоа е една варијанта...

Kajgana Shop

На врв Bottom