kakvo iskustvo??? isto karticka od ohridska, vadis od sparkase ili kaj site e isto?.
130 денари.Од искуство![]()
kakvo iskustvo??? isto karticka od ohridska, vadis od sparkase ili kaj site e isto?.
130 денари.Од искуство![]()
kakva devizna?dali ako otvoram devizna smetka ke moze da mi prefrlaat pari i od mkd ili samo od stranstvo? guglav ama ne sfativ bas, fala
Шпаркасе само нуди до 36 месеци за девизно и денарскоsakam da prasam za vo sparkase banka da mi kaze nekoj ili pak vo banka direkno ke prasam za depozit dolgorocen odprilika 20,000-eur na 10,15 godini kolku e mesecna kamatna stapka i dali ima rizik da se devalvira stedniot vlog poradi kursot ako padne nz?. Ili pak e podobro vo denarska protivrednost da se stedido sega povekemina sum prasal no nikoj konkreten odgovor ne mi dal. Blagodaram odnapred za mislenjeto
znaci toa mu dovadza okolu 3500 denari mesecno kamata ako staam u banka 20,000 evra- strasnoШпаркасе само нуди до 36 месеци за девизно и денарско
Прегледај го приврзокот 123100
На 20000 евра депозит, 400 евра годишна камата.
Денарски исто така им е најмногу 36 месеци
Прегледај го приврзокот 123101
Годишно за 20000 евра во денари би добил ~41.000 денари.
Ако ти се исплати ова терај.
Со тоа што мој совет ти е да не ги ставаш сите јајца во иста кошница, распредели ги по банките... затоа што ризик секогаш постои.
Точно така, само девалвирањето не еврото нема да ја покрие каматата што би ја зимал.znaci toa mu dovadza okolu 3500 denari mesecno kamata ako staam u banka 20,000 evra- strasno![]()
Абе ако си толку сигурен дека ти се за едно 20 години подобро земи некоја алтернатива која има поголема каматна стапка одколку да ги ставиш на штедна книшка. Земи или животно осигурување или во инвестициски фонд или најубаво куписи државни обврзници, благајнички записи и уживај.sakam da prasam za vo sparkase banka da mi kaze nekoj ili pak vo banka direkno ke prasam za depozit dolgorocen odprilika 20,000-eur na 10,15 godini kolku e mesecna kamatna stapka i dali ima rizik da se devalvira stedniot vlog poradi kursot ako padne nz?. Ili pak e podobro vo denarska protivrednost da se stedido sega povekemina sum prasal no nikoj konkreten odgovor ne mi dal. Blagodaram odnapred za mislenjeto
36 е најмногу, после тоа можеш да ги реорочиш.znaci u nikoja banka pojse od 36 meseci nemoes da gi orocis e majmunska rabota![]()
Катастрофа се секаде каматите, јас со тешко срце со 6,7% штедев а па сега не ми ни паѓа на памет.Можеш во Стопанска, камата 3,8%
znaci maksimum vremenski period e 36 meseci zalosnoКатастрофа се секаде каматите, јас со тешко срце со 6,7% штедев а па сега не ми ни паѓа на памет.