- Член од
- 28 август 2013
- Мислења
- 4.499
- Поени од реакции
- 13.780
I na danokot ke ima danok.Дали и каматата од банка, со новиве измени ќе биде оданочена???имате ли точни информации?
I na danokot ke ima danok.Дали и каматата од банка, со новиве измени ќе биде оданочена???имате ли точни информации?
Сеуште не, спиј спокојноДали и каматата од банка, со новиве измени ќе биде оданочена???имате ли точни информации?
Благодарам, за одговорот, секако каматата е ништожна...уште да скинат и од неа 10 %...толку е!Сеуште не, спиј спокојно![]()
денари, дефинитивно, прво пресметај колку губиш кога ќе ги конвертираш од евра во денари, и пресметај, колку месеца ќе ти бидат потребни со камата да си ги вратиш парите што ги губиш при промената. Во која банка си решен да ги ставиш, на повеќето банки имаш калкулатор да пресметаш колку камата земаш за определен период.ако може еден совет
имам 15000 евра и сакам да ги орочам во банка е сега сакам да прашам дали е подобро да ги менувам во денари или да ги орочувам во евра? какви се подобри услови со каматите
Би требало во сите да може, неам разгледувано...но јас користам така во Комерцијална.Здраво, дали е можно подигање на камата на орочени средства секој месец (како некој вид на плата), или мора на крајот од орочениот период? Ако може, дали во секоја банка има такви услови, или само во некои определени? Ако има само во определени, може ли некој да ми наброи неколку банки што нудат таква опција? Фала многу!
vo koja i da vlozis,ako sakas sekoj mesec da zimas kamata najcesto e za 0.5% pomala nego ako ostavis sve da zemes na kraj.Здраво, дали е можно подигање на камата на орочени средства секој месец (како некој вид на плата), или мора на крајот од орочениот период? Ако може, дали во секоја банка има такви услови, или само во некои определени? Ако има само во определени, може ли некој да ми наброи неколку банки што нудат таква опција? Фала многу!
.Дали некој знае, колку зема банкомат од друга банка, во случајов, картилката е од охридска, а банкомат на шпаркасе? Ви благодарам на информација.
Verojatno vo Eurostandard Banka....на две години орочени, но сега, каква е ситуацијава не би ти препорачал ни на два месеци, а не на две год!Во која банка е најдобро за штедење?