Во која земја се продаваат најефтини телефони

• Креатор на темата Креатор на темата Damhee
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 август 2012
Мислења
391
Поени од реакции
144
Здраво, ме интересира во која земја се продаваат најефтини телефони, и сум слушнал дека во странство некаде и по 200 евра ги има Iphone 6ките. Ама не на договор вака ги купуваат по толку мн ефтино додека во Македонија 650 евра се.

Здраво, ме интересира во која земја се продаваат најефтини телефони, и сум слушнал дека во странство некаде и по 200 евра ги има Iphone 6ките. Ама не на договор вака ги купуваат по толку мн ефтино додека во Македонија 650 евра се.

Кина и Индија.

Кина. Ајфонот можеш да го најдеш за 100 евра, но не е Ајфон, туку е некоја никаква копија. Ги имаше тие телефони и кај нас во една продавница (мислам Спаива се викаше), ама затоа телефонот има мени на кинески и ќе се расипе за еден месец.
:)

Кина. Ајфонот можеш да го најдеш за 100 евра, но не е Ајфон, туку е некоја никаква копија. Ги имаше тие телефони и кај нас во една продавница (мислам Спаива се викаше), ама затоа телефонот има мени на кинески и ќе се расипе за еден месец.
и месец може да не дочека

За такви копии јасно дека Кина е број 1, ама мислам дека во случајов прашањето му беше конкретно за Ајфон оригинал да го купиш ама за пониска цена од тука.

Лично незнам каде се најефтини, претпоставувам Кина Тајланд такви земји, но не верувам да е тоа некоја голема разлика и не верувам Ајфон 6ки негде нови/оригинал да се продаваат за 200 Евра...

Убо шо ја видов темава. Јас сакам да земам моторола в3 на преклоп шо беа. Дан знајт некој кај би можел да најдам?

Www.ebay.com барај барај чедо
Абе да, имат и на алиекспрес ама јас викам дали можам во Македонија да го купам. Сакам да видам прво каков е па да го земам. Немам убо искуство со порачвење на телефони преку интернет.

Абе да, имат и на алиекспрес ама јас викам дали можам во Македонија да го купам. Сакам да видам прво каков е па да го земам. Немам убо искуство со порачвење на телефони преку интернет.

Ефтино и добро не постои. Ајфон ако сакаш купи го во Пакистан пак ќе е иста цена. Најефтин е во Америка.

Јас имам порачано баш пред 2 месеци в3 од алиекпрес за 1000 денари и стакло си е телефонот за тие пари.

Јас имам порачано баш пред 2 месеци в3 од алиекпрес за 1000 денари и стакло си е телефонот за тие пари.
мојш линк да ми пуштиш кој точно го зеде. фала многу...

Здеаво јас сум во Чешка република и овде мобилните се мн поевтини споредено со македонскио пазар , на пример доколку мобилнио кај нас вреди 300 евра денари овде во некои продавници кошта 200 евр па макар и помалце , значи зборувам за оргинални мобилни а не некои чањески копии :) пример јас мојот HTC desire 816 го зедов за 200 и нешто евра а во македонија беше 300 и кусуро зњдов Lg g2mini за 130 евра а во македонија беше 250 евра , имам земено уште еден куп мобилни и таблети и други тракатаници шо се некои скоро дупло по евтини од македонија :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom