НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
И пак тука некој експерт ќе се прави а појма си нема од кошарка и ќе вика тоа што Кари го погаѓа не била знаење ни талент...:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Што убаво леброн си дигна трофеј на гостински терен...упс....уствари не....

И доста со муабетите дека ГСВ се најслаба екипа што осовила титула бројките не го кажуваат тоа...2 утакмици само катастрофа изиграа и одма со такви констатации...

Леброн со 4 изгубени финалиња во иднина што и да направи не ни заслужува да се спомене со МЈ во иста реченица...Страшен играч е моментално најдобар али далеку е од најдобриот на сите времиња..:

Браво и за Кер...Човекот имаше страшна дебитанска сезона....Многу интелегентен играч беше сеа и тренер... Догодина Ќе биде уште поинтересно да се гледа нба ќе има доста ротации па ќе видиме како све ќе се одвива...[DOUBLEPOST=1434532928][/DOUBLEPOST]И да ... Толку многу фаули во напад од леброн не досудија...толку многу чекори од него недосудија што е страшно...никој не му е крив што изгуби финале...сам си го избра тимот...сам си ги бираше и играчите...и пред некој да спомне епа Лав и Кајри беа повредени...Леброн и пред да ги избере знаеше дека они двајца се Injury prone...така да друг пат пак сам нека си ги бира играчите...

Последно уредено од модератор:
Честитки за Вориорс, повредите на Кливлент си го направија своето. Блат повторно искочи со истиот гејм план и ротации кои не функционираа во претходните 2 натпревари. Лош тренер, со мислите уште во Европа.

Апсолутно очекуван развој на настаните за мене. Голден Стејт ја оправдаа улогата на благ фаворит во финалево и заслужено ја освоија титулата. Најдобар тим во регуларниот дел, во плеј офот само Мемфис и Кливленд успеаа по две победи да им скинат, Пеликанс беа збришани со метла, а Рокетси со само една победа. Тотална доминација, поезија од игра, презаслужено дефинитивно. Кер, кој патем е дебитант тренер, успеа да ги увиди грешките после слабиот старт во финалево и ја пронајде добитната формула. Брзото темпо со ниска петорка е решението за овој тим на Кливленд, а екипа на екипа како ГСВ и те како им одговара тоа, со оглед на играчите што ги има во екипа.

На овој тим на ГСВ би го додал само Ентони Дејвис и би го избацил Богут, ништо повеќе. Да успеат некако да го донесат веѓата има мајки да ебаваат и следната сезона.

Секоја чест и за Леброн, одигра монструозно финале, али јебеш га, не може сам да победува, мора да има поддршка и од соиграчите. Кливленд беа осакатени со неиграњето на Лав и Ирвинг, али далеку од тоа дека ќе ги збришеа ГСВ ако играа овие двајца.

Многу ми се прави мерак што во последно време освојуваат тимови кои преферираат повеќе тимска игра отколку индивидуализам.

Edit: :cuc::cuc::cuc:
In 2007, Shaun Livingston suffered what many considered to be one of the worst injuries in sports history. Livingston injured almost every part of his knee, tearing the the ACL, PCL, and the lateral meniscus, badly spraining his medial collateral ligament (MCL), and dislocating his patella and his tibio-fibular joint.

Lvingston was told by a medical professional at the hospital that there was a chance that his leg would have to be amputated.

Now, he is an NBA champion!

Последно уредено:
Леброн на најбитната утакмица за него во овој плејоф не беше при себе. Или уморот го стигна или имаше некоја повреда. Бројките беа тука да,али играта и движењето далеку од првите 5 натпревари. Ќе го јаде сеа многу од Скип и компанија...

Голден Стејт заслужено си освоија,јака 5ка,јака клупа,јак тренер. Бравос,ќеф ми направија.

Да не му се повредеше на Леброн пола тим ја мислам ќе тепаа. Али боље што не тепаа the best player in the world може ќе кажеше дека е и најдобар у историја :icon_lol:. 2/6 финалиња треба уште многу леб да јаде за да го стигне Џордан. Има просечен шут, вчера колку фаули напраи не му судат и пак јаде гомна уместо да земе да си ја подобри играта. LeBeta со еден збор :icon_lol:

nTZH1IA.gif

КвивленТ ?? И тоа не еднаш, низ цела тема КливленТ. :bravobe:

Сосема заслужена титула. Им требаше време да разберат дека нема да е лесно и против Леброн со 10тина дрва и дека мора да се испотат до титула да дојдат. Како и секогаш мераци е да се види како победува колективна кошарка, со тим со дузина различни профили на играчи во тимот, секој со свои предности, заедно функционирајќи перфектно.

Мислам дека Кер се преценува од публикумот. Hе е неговата улога толку голема во ова, сепак голем удел во rising-oт на тимов има Марк Џексон. Овој само ја доврши неговата работа.

Едноставно има јаки играчи ГС, модерни, а сепак не дебилно-досадни-животињи ко Кенет Фарид, Ендру Драмонд и ДеАндре Џордан на пример. Ептен ми е мило што веќе втора година освојува екипа која не ја прати модернава Сила > знаење америчка кошарка. Тројки > забивања, deal with it, затоа и сите повеќе ќе почнат да го применуваат ова од SAS и GSW понатака.

Најмило ми е за Игудола, дечкото е еден од најкорисните и најблагодарни играчи во лигата. Во Фили го форсираа како прва вииолина, не дека беше лош таму, ама дефинитивно ова е улогата за него. Работник на теренот.

Мислам дека Кер се преценува од публикумот. Hе е неговата улога толку голема во ова, сепак голем удел во rising-oт на тимов има Марк Џексон. Овој само ја доврши неговата работа.
.

Разлики Марк Џексон,Стив Кер.

Ко ќе сетиш дека последните два ФМВП се Каваи и Игудала :icon_lol:
Следна година Ленс Стивенсон :uzi:

Што бе не си веќе за кавс? нема веќе досетки за леброн?

КвивленТ ?? И тоа не еднаш, низ цела тема КливленТ. :bravobe:

Сосема заслужена титула. Им требаше време да разберат дека нема да е лесно и против Леброн со 10тина дрва и дека мора да се испотат до титула да дојдат. Како и секогаш мераци е да се види како победува колективна кошарка, со тим со дузина различни профили на играчи во тимот, секој со свои предности, заедно функционирајќи перфектно.
Грамар наци. Игудала? Низ цела тема Игудала.

Игуодала.

Честитки за Warriors, подобар тим беа од секој аспект. Кливленд беа драстично погодени со повредите на Лав и Ирвинг, иначе можеше да нема никаков двобој да беа они двајца во тим, или па барем да играше еден од нив. Но што е тоа е, повеќе среќа следна година.
Околу MVP на Игудала сосема заслужено според мене, го чуваше ефикасно Ле Брон цела серија, и процентот на реализација предобар. Не дека ќе згрешеа ако му дадеа на Кари, но некако повеќе ми е мило за Игудала.

Последно уредено:
Грамар наци. Игудала? Низ цела тема Игудала.

Игуодала.
Американците Игудала го читат. УО=У се чита[DOUBLEPOST=1434552928][/DOUBLEPOST]
Што бе не си веќе за кавс? нема веќе досетки за леброн?
Си скокам од тим на тим како шо ми одговара. Имаш проблем?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom