колку само ти е безвеза постов...
Да не имаш квалитетно образование во Корчагин ? Да не имаш квалитетни професори ?Отидоа Глобочка, Павлина и уште некои.Новиве се катастрашни. Не знам заматематички смер ти говорам за мене.Јас не се сметам за суперинтелегентно копиле ,а сепак поминував над 4 просек секоја година со 2 недели учење во цела година.Од цела генерација 15 деца беа океј за муабет што е нормален и уште 15 што беа интересни а не сум имал прилика да напраам муабет.У осмицата имаше многу јаки дечки што водеа primetime страна беше и ентузијасти си беа плус 2 девојчиња ако не се лажам.Све друго крекеризам и свои интереси,додека има корист од тебе е со тебе после кој те ебе.Да не правиме муабет како од кец стануваше петка на 80% од генерацијата,за кај мене у клас да не праиме муабет.И какви се не поклони фрштеа за 8ми март.Не знам во твое време како било , али јас останав у школото само ради класната.
Едит: Може ја не се уклопував у школово пошо сум од сељак од Аеродром , не знам.Ама едно знам дека моето дете не оди таму.Ау човече какви глупи деца постоеја тоа беше чудо.Има памет само за книга и ништо друго.Имаше една што немаше напраено муабет 4 години.Еднаш седев 7 часа до нејзе и и зборев, а она ми климаше и нишаше со глава.Имав една што стана и изјави дека повраќа пред секој тест и испрашување и затоа дехидрирала.Онаа весна што ми предаваше со питата на глава и го препишав цел тест и ми стаи 3ка.И и викам професорке се е напишано како може 3ка.Така ти си за тројка.Абе и викам од учебник препишав се како може тројка да имам на тестов , ти стај ми слободно ама ова тестов не е за тројка.Ја прати една ромка од шестката да и земе папучи од шутка , оваа и донесе две десни. Хемија имавме просек од 4.8. Јас уште не знам која е разликата меѓу сулфереста и сулфурна киселина.Има потреба да продолжувам ?
Едино што вредеше од образовен аспект во мојата корчагинска кариера беа : Софрониевска- хемија ( Орце Николов) ми предаваше во втора и ме натера да седнам да научам за двојка ебани 120 страни.Толку не учат на приватен факултет за испит.
Глобочка - ФИзика , ме остаи на полагање во прва и ми рече ако ги научиш сите лекции што ќе ги дадам и ги предаваш пред сите ќе има шанси да добиеш 3ка.Професорка од збор.
Павлина - Биологија , ниеден предмет немам учено како Биологија.Сега да ме кренеш на материјалот од прва и втора ќе ти одговарам без грешка.
Роска - Македонски воедно и класна , ме седна на крај на прво полугодие и ми го просветли животов во поглед на литературата и карактерот мој идиотски.Не знам колку пати ми давала книги да ги читам и да ги раскажувам на час само за да ме натера да почнам да читам литература.
Овие се тие три, кои се симбол на Корчагин.Тоа строгото средно училиште што беше страв и трепет у Скопјево и во кое не можеше да се запише никој што не е 5.00.Рачунај мене мајка ми ме има запишано во тоа школо иако јас нејќев бидејќи мислеше дека строгочата и системот на учење ќе ме вратат на старите патеки од основно пред да се пореметам.Е ова е моето мислење за Корчагин.