Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прoбaнo уште oд пoчетoк...
Јoк... Не пaли...[DOUBLEPOST=1434306072][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1434306185][/DOUBLEPOST]
Хaх.. Пa пoмислив нa тoa... Али не знaм кaкo тoaќе гo пoвлече бензинот oд резервoaр?
Искренo... Не се разбирам нешo мнoгу....
Епа ако нема компресија моторот,џабе и бензини,и акумулатори,и кабли..Се е џабе ако е издуван..Масло троши?
Дa...
Многу?На пример на 500 км колку дотураш?
Многу?На пример на 500 км колку дотураш?
ќе повлече, стави му ти малце, сеа има и спрејови за таа намена но незнам дали има во мк.
Нештo пoвеќе oд пoлa литaр...
Мaдa реaлнo не гo мерaм тoa нa килoметри.... Негo временски..
Знaчи нa месец ипoл дo двa...oбaвезнo литрo ми oди...[DOUBLEPOST=1434321098][/DOUBLEPOST]
Нештo пoвеќе oд пoлa литaр...
Мaдa реaлнo не гo мерaм тoa нa килoметри.... Негo временски..
Знaчи нa месец ипoл дo двa...oбaвезнo литрo ми oди...
Ми треба совет, денес возев со колата ( Опел Вектра А - Исузу 1,7 ТД) по салам нагорен пат и товарена едно време ми крена температурата 98 степени, излегов перката не е пуштена ( чести ми се случва досега 2 релиња и термостати и осигурачи сменав после извесен период прекинва ) и си ја приклучив дирек имам спремно жиче арно ама кога ја отворив хаубата ми летна капачето од казанчето за вода ито убо го фрли, знам деак ко ја купвав ми рече и тој дека не е оргинал од оваа кола а гледам нема ни дупче за воздух. Помина добро од како ја пуштив перката падна температурата а колата не изгуби на сила и сл., стигнав на дестинацијата ја остајв да поработи па ја угасив, го проверив казанчето со вода немаше ни трага од масло и шипката ја проверив исто маслото како што било претходно, капачето за масло солза чисто.
Е сега пријател добар автомеханичар ми даде совет (од мое пусто секирање) да ја земам колата и да ја возам Ѓавато (кој не знај нешто слично на Плетварот) и да ја газам, тргнав вечерва со 4та брзина возев 110 температурата од 96 не мрдна поќе стигнав точно кај едно црквиче каде што има паркинг и завршуваат угорниците, наеднаш почна да ми крева нагоре и застана на 98 , кога видов под кола вода и то таман застанав тогаш почна да течи ,ја отворив набрзина хаубата оти видов чад, отворање кога видов внатре од капачето на казанчето да течи вода (изгледа не сум го стегнал убо или нз) одма на брзина дирек перката ја пуштив ( оти пак не уклучила) иако немаше вода во колата од 97 не мрдна температурата и на брзина турив вода и доста брзо падна темперетурата на 50-60 степени.... на враќање на рамен пат од 90-91 а ја прицкав иако со 5та не ми крена температурата поќе. Кога беше се во ред на угорници ми креваше макс 95-96 степени
Па ми треба совет што би можело да биди и дали напрајв некоја штета иако нема некој таков знак иста сила си има влечи а темп не стигна 100.
Еден пријател имаше сличен проблем од грција купив нов ладњак од фабрика вектрата поќе од 50 степени не му крена температура али ги смена сите термостати исто...
Smeni gi crevata za benzin so odat od zeleznata cefka so doagja od rezervarot do benzinskata pumpa i od benzinskata do karburatorot. Cest kvar kaj jugovcite e napuknati creva so ke vlecat vazduh vnatre i zato nema da vlece dobro benzin i nema da pali. Skoro 100% sum siguren deka tuka lezi zajakot.[DOUBLEPOST=1434375817][/DOUBLEPOST]Здраво.
прв пат пишувам на овој подфорум.. али коа си има чоек мака. си има мака...
Иам проблем со Југото.. иам Југо Корал55 од `89 година...
Проблемот е што не ми пали.... при палење само вергла и ништо друго... Најпрво мислев да не е до акумулаторот.. го полнев, па излезе дека е истрошен и купив нов... свекици исчистив.. така да во тој поглед нема никаков проблем... отворив карбуратор и се испостави дека не џитка бензин во карбуратор... ја извадив и отворив пумпата за бензин и внатре се е во ред.. и со механизмот и со мембраната... ај за секој случај купив нова мембрана... меѓутоа проблемот остана ист...
едноставно не вбризгува бензин во карбураторот... бензин имам (нормално) околу 12 литри....
чаре?
Nabavi si termostat so 10 stepeni poniska temperatura isto i termoprekidac za perkata so 5-10 stepeni poniska temperatura i posle nemas gajle.Ми треба совет, денес возев со колата ( Опел Вектра А - Исузу 1,7 ТД) по салам нагорен пат и товарена едно време ми крена температурата 98 степени, излегов перката не е пуштена ( чести ми се случва досега 2 релиња и термостати и осигурачи сменав после извесен период прекинва ) и си ја приклучив дирек имам спремно жиче арно ама кога ја отворив хаубата ми летна капачето од казанчето за вода ито убо го фрли, знам деак ко ја купвав ми рече и тој дека не е оргинал од оваа кола а гледам нема ни дупче за воздух. Помина добро од како ја пуштив перката падна температурата а колата не изгуби на сила и сл., стигнав на дестинацијата ја остајв да поработи па ја угасив, го проверив казанчето со вода немаше ни трага од масло и шипката ја проверив исто маслото како што било претходно, капачето за масло солза чисто.
Е сега пријател добар автомеханичар ми даде совет (од мое пусто секирање) да ја земам колата и да ја возам Ѓавато (кој не знај нешто слично на Плетварот) и да ја газам, тргнав вечерва со 4та брзина возев 110 температурата од 96 не мрдна поќе стигнав точно кај едно црквиче каде што има паркинг и завршуваат угорниците, наеднаш почна да ми крева нагоре и застана на 98 , кога видов под кола вода и то таман застанав тогаш почна да течи ,ја отворив набрзина хаубата оти видов чад, отворање кога видов внатре од капачето на казанчето да течи вода (изгледа не сум го стегнал убо или нз) одма на брзина дирек перката ја пуштив ( оти пак не уклучила) иако немаше вода во колата од 97 не мрдна температурата и на брзина турив вода и доста брзо падна темперетурата на 50-60 степени.... на враќање на рамен пат од 90-91 а ја прицкав иако со 5та не ми крена температурата поќе. Кога беше се во ред на угорници ми креваше макс 95-96 степени
Па ми треба совет што би можело да биди и дали напрајв некоја штета иако нема некој таков знак иста сила си има влечи а темп не стигна 100.
Еден пријател имаше сличен проблем од грција купив нов ладњак од фабрика вектрата поќе од 50 степени не му крена температура али ги смена сите термостати исто...
Зa 100-те еврa си 100% у прaвo...Мислиш Старт Спреј?Овака нешто?Се прска кај филтерот за воздух,поточно во цевката ова,само на верглањето треба,и тоа по малку,во спротивно ќе ги расцвета клиповите..[DOUBLEPOST=1434321343][/DOUBLEPOST]![]()
Епа до некаде ете ти го одговорот,треба да се отвора моторот,карики да се сменат,да види механичарот што е проблемот,што го јаде маслото,дали треба клиповите да се обработат,гумици на вентили,радилица на која специјала...Али ти си на коњ бе,со 100 евра комплетен ремонт му правиш..Мене 50 евра ме кошта масло да и сменам со се филтри..
Smeni gi crevata za benzin so odat od zeleznata cefka so doagja od rezervarot do benzinskata pumpa i od benzinskata do karburatorot. Cest kvar kaj jugovcite e napuknati creva so ke vlecat vazduh vnatre i zato nema da vlece dobro benzin i nema da pali. Skoro 100% sum siguren deka tuka lezi zajakot.[DOUBLEPOST=1434375817][/DOUBLEPOST]
.
Не си играј играчки , смени термопрекидач, стави оригинално капаче на казанчето и антифриз, ако го зезнеш исузуто ни господ не го оправа ..
Сменав неколку пати термостати и реле ама ми ги гори на електричар и на компјутер се кажва во ред. Ќе купам ладилник нов од грција од фирма што произведува од Исузу.Nabavi si termostat so 10 stepeni poniska temperatura isto i termoprekidac za perkata so 5-10 stepeni poniska temperatura i posle nemas gajle.
Ne sum bas redoven tuka u posledno vreme, jas od prva ke ti kazev so mu e makataЗa 100-те еврa си 100% у прaвo...
И бoгaми веќе се мислaм тoa дa гo стoрaм...
Нo еве дa ти кaжaм декa гo решив прoблемoт...
Никaд, aмa никaд не би пoгoдил...
Прoблемoт беше вo цревцaтa шo гo турaaт бензинoт oд резервoaр дo пумпa. И oд пумпa дo кaрбурaтoр... ..
Дупнaти нa некoлку местa у примaaт воздух.. Не дaвaле дa прoјде бензин и гo истиснувaле... Бaшкa и јa сменив мембрaнaтa нa кaрбурaтoрoт... Зaмaстенa и не врти кo шo требa... Гo пуни кaрбурaтoрoт сo вoздух...
Тaкa дa сеa пaли без прoблем...[DOUBLEPOST=1434376024][/DOUBLEPOST]
Тoa и гo нaпрaвив..... И сеa неaм никaкoв прoблем...
Бaш ми е ќеф штo пoгoди...
Фaлa ви мнoгу нa сите!
Slusaj jas so ti kazuem, nabavi si termostat i termoprekidac so 10 stepeni poniska temperatura od fabrickite. Da kazeme i edniot i drugiot neka bidat 75 do 80c. Ima mislam so 78c. Samo toa napraj i vise nikad nema da imas problem so pregrevanje. Stara kola i 95c ne ide zaedno. I obavezno mora da imas antifriz vo sistemot, so fabrickite termostat i prekidac bez jak antifriz ke ti kuva. antifrizot ja diga temperaturata na vrienje na 120-130c.Сменав неколку пати термостати и реле ама ми ги гори на електричар и на компјутер се кажва во ред. Ќе купам ладилник нов од грција од фирма што произведува од Исузу.
Битно ми е сум спасил овај пат главата така нема гајле? То мене ми е најбитно
Добро фала ти, не спиев цела ноќ мислев ја ебав скроз работата со моторот дека ќе треба да го фрлам а не помина поќе од 98 и без вода кога беше турив вода одма падна и не бучеше смирено работеше моторот а антифриз имав 100% и перката дирек му ја врзав со жиче. Битно ми е беше да не сум го ебал истиот оти искрено колата ми е феноменална за потрошња и ако е постара мн ја сакамNe sum bas redoven tuka u posledno vreme, jas od prva ke ti kazev so mu e makata[DOUBLEPOST=1434376477][/DOUBLEPOST]
Slusaj jas so ti kazuem, nabavi si termostat i termoprekidac so 10 stepeni poniska temperatura od fabrickite. Da kazeme i edniot i drugiot neka bidat 75 do 80c. Ima mislam so 78c. Samo toa napraj i vise nikad nema da imas problem so pregrevanje. Stara kola i 95c ne ide zaedno. I obavezno mora da imas antifriz vo sistemot, so fabrickite termostat i prekidac bez jak antifriz ke ti kuva. antifrizot ja diga temperaturata na vrienje na 120-130c.
Ne sum bas redoven tuka u posledno vreme, jas od prva ke ti kazev so mu e makata![]()