Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Да, ама што ке кажев за салу. Овија од Библ ни прогледасва низ прсти, дали ке ни прогледав и овија? :)

На јутјуб нема лоше црнче,такој да не се палете,да е добар овј не би играја у Марибор.
абе капетане кажују ти дека сам га гледаја овуј годину, случајно ми се укажа шанса страшан играч, не сам сигуран тачно сс кога играсва човек ги убута преко 25 поена и преко 10 скока имаше, такој да страшан играч :)[DOUBLEPOST=1433972175][/DOUBLEPOST]иначе нели беше муабет, пред 2-3 месеца дека ФИБА гу призна БИБЛ лигу како регионално натпреварување на Балкан, а АБА лигу не гу признасва и сга ја не верују дека они ќе правив нову АБА лигу, него само сакав да гу земев под контролу и да биде како они што кажев :)

плус тој могуќе е да се суспендира све живо, па највише да настрада наша кошарка ради едн тим ;)

У АБА лигу сала нема да пројде ќе мора да се реновира.
Затој е и добро што се има воља да се конкурира сала ќе мора да се направи и држава малко мож ќе помогне :D
Ќе се прави нова АБА под капу на Фибу намерно у сукоб су сс Улеб.

Само на мене ли ми се чини или, наш тим и управа имав амбицие и планови на дугачку стазу. Одма после завршување на сезону... Засилувања, Кандидати за АБА, реновирање на салу, подмладак. Ако се све овој оствари, па макар и на подугачак период. Свака част. Кумановци, заслужено и заслужуе кумановска публика овакво нешто.

САМО КУМАНОВО !!!

Прање мозак.

Може и Приштина да конкурира за АБА лигу ако сака.

Кој знае што ке се дешава и кој ке играв у туј АБА лигу и ако не се признава џабе ке се такмичив екипе.

Аба лига на Фибу мора да биде признаена...

Куде Наумовски ќе дозволи Куманово да игра у АБА лигу, не е битно дали е на ФИБУ или на некога другога, нема шансе...
Држава нема никд да помогне на КК Куманово за салу од добро познати политички разлози.
И ја мислу дека овој е прање мозак, добро ќе биде ако и у БИБЛ играв и овуј годину јер свите тија такмичења идев преко МКФ, а знае се сга МКФ што ќе му прави на Куманово, наредну сезону тек има да не ебев здраво.
Иначе добро е да се игра БИБЛ или некоја друга интернационална лига, ем гледамо утакмице, ем тим добива искуство.
Иначе управа и дугорочни планови, тој бш ми звучи смешно, амо ај да видимо, дај боже да е такој...

Кој га ебе Пецета ако ми можемо да играмо и испунуемо услови ќе играмо.

Капетане не га занасај много у страну.

Чим Фиба толко ригорозно наступуе сс тој дека може да дојде и до дисквалификацију на репке од ЕП, значи крчка се нешто на туј седницу што ке се одржи на 18 јуни на челници на Фибу.

Фиба ке понуди АБА лигу сигурно, неможе фиба ако нема проект за лигу да се спротистави такој и да избацуе национални федерације и да ги дисквалификуе.

Они си мислив еве ви лига..кој сака бујрум нека игра кој не репрезентацие банирани од Фибу и нема да добиете ни цент за развој на кошарку...

Партизан се изјасни дека ке гу подржи туј Аба лигу на Фибу а не на улеб...

Улеб сака да си направи свое затворено такмичење у евролигу, значи од 4 тима од јадран што е имало останасва на 2 још овуј сезону...од наредну кој знае кд би останало у овј формат мож ке га земев и тој место.Кој има буџет нека одговори ке направимо како селари кап...кој има буџет над 5 милиона евра може да игра евролигу кој не нека игра по селски лиге и некој си еврочеленџ.

Наши се излетесва...требаше да почекав на 18 јуни е седница на фибу и тг ке видимо што ке понуди Фиба за разлику од Улеб.

Фиба прво треба да ги уцени најаки Шпански, Турски, Грчки клубови...ако не иступив од евролигу ке добиете бан на следеќо ЕП а не да се силив на Металац Ваљево и Мзт Скопје...

После 18ти ке мудруемо и дискутирамо за тој што е боље да се игра...

Можеш да ми збориш за земјоделство,овоштарство,лозарство,сточарство,али около кошарку немој да ми држиш предавање;)
Колко сам утакмице изгледаја,што уживо,што овакој ти толко у билтен не можеш да најдеш.

Ах бе затој и нема да не биде...
Мери га колко има изгледано утакмице сс мене а не ме ни знае.

Од толко много гледање за сви тимови си почнаја да навиваш...пиши ми у инбокс ке идемо на кафе па ке меримо од А до Ш лиге кој е повише гледаја...

И што ако си гледаја ја не знам кој спомна около кошарку и правила зборимо за политику у кошарку што е улегната .
Хрватски клубови нема да играв у Аба изјаснива се и Фиба чим е решила да спроведе ќе спроведе нешто.

Капетане не га занасај много у страну.

Чим Фиба толко ригорозно наступуе сс тој дека може да дојде и до дисквалификацију на репке од ЕП, значи крчка се нешто на туј седницу што ке се одржи на 18 јуни на челници на Фибу.

Фиба ке понуди АБА лигу сигурно, неможе фиба ако нема проект за лигу да се спротистави такој и да избацуе национални федерације и да ги дисквалификуе.

Они си мислив еве ви лига..кој сака бујрум нека игра кој не репрезентацие банирани од Фибу и нема да добиете ни цент за развој на кошарку...

Партизан се изјасни дека ке гу подржи туј Аба лигу на Фибу а не на улеб...

Улеб сака да си направи свое затворено такмичење у евролигу, значи од 4 тима од јадран што е имало останасва на 2 још овуј сезону...од наредну кој знае кд би останало у овј формат мож ке га земев и тој место.Кој има буџет нека одговори ке направимо како селари кап...кој има буџет над 5 милиона евра може да игра евролигу кој не нека игра по селски лиге и некој си еврочеленџ.

Наши се излетесва...требаше да почекав на 18 јуни е седница на фибу и тг ке видимо што ке понуди Фиба за разлику од Улеб.

Фиба прво треба да ги уцени најаки Шпански, Турски, Грчки клубови...ако не иступив од евролигу ке добиете бан на следеќо ЕП а не да се силив на Металац Ваљево и Мзт Скопје...

После 18ти ке мудруемо и дискутирамо за тој што е боље да се игра...

да си жив и здрав, потпуно га делу мислење сс тебе... капетан ми се прави стручњак, а можу да се кладу дека гледа кошарку у послеѓни 2-3 године ;)

около аба лигу, освен ѕвезда сви остали 11 клуба гу подржуев како проект што е до сга :) фиба удара на најмало и најнемоќно здружение, како по навику, од другу страну лани у Шпанију тим на Гран Канарију (ако не се лжу) завршуе како 4-ти и по правила требаше да игра Евролигу, ама исфрљисва ги на њино место урипи Валенсија или Лаборал не се сеќам тачно, ама јбг место да почнев од тија појаки лиге да дадев пример они ударав куде е најслабо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom