Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
И ја истото го мислам, ама пред тоа да се деси нека им ебе матер барем на Болтоните.

Станис ќе им ебе матер на Болтонови, а Бриен ќе го скини Станис и Санса ќе биде главната во Винтерфел. И така сите среќни и задоволни. ^_^

Станис ќе им ебе матер на Болтонови, а Бриен ќе го скини Станис и Санса ќе биде главната во Винтерфел. И така сите среќни и задоволни. ^_^
И ќе дојде Бејлиш и он ќе си владее преку Санса :D

Зар не приметивте дека мразулците се топеа бе? Значи фатила жрвтвата кај овој Lord of Light, значи ќе има успех Станис или барем ќе пружи јака партија и ќе видиме сенки конечно. :D
Све мора да ви се потенцира, слабо детали..

Зар не приметивте дека мразулците се топеа бе? Значи фатила жрвтвата кај овој Lord of Light, значи ќе има успех Станис или барем ќе пружи јака партија и ќе видиме сенки конечно. :D
Све мора да ви се потенцира, слабо детали..
Абе убаво тоа, ама коа ќе фрчат стрели околу Станис и ќе го стегне некоја од нив, можам да замислам како ќе си каже „ама... се топеа мразулците...“ :D

Абе убаво тоа, ама коа ќе фрчат стрели околу Станис и ќе го стегне некоја од нив, можам да замислам како ќе си каже „ама... се топеа мразулците...“ :D
Sto znam, iskreno ne mislam deka Stanis ke go jade iako sakam, takvo pretcuvstvo imam.

Колку беше тапа последната сцена од епизодава значи не е можно. Среќа Дрогон се појави и ја спаси колку толку (мада и од него очекував повеќе, мислев мамата ќе им ја расплаче одозгора дур кружеше над арената)...

Нели тие платената војска на Дени требаше да се елитна и добро обучена војска? Како тоа гинат ко аматери на секое од овие браќава со маскиве? Со нив пак сцената кога ја опколија Дани во арената... :facepalm: Стојат ко мисири и ги гледаат Дани и екипава нејзина од 5-6 души, и еден по еден се пуштаат. Која логика чоече... еден се пушта другиве гледаат. Можеа одеднаш сите да им влезат или со копјата да ги наврнат и чао пријатно.

За сцената со ќерката на Станис... Очекувано беше. Уште кога му предлоши Мелисандре да ја запали и коа се накурчи и ја одби одма, знаев дека у некоја од наредниве епизоди ќе попушти и ќе ја жртвува. Ќе биде интересно да се види реакцијата на Давос кога ќе дознае што се случило...

Во секој случај, не очекува прејако финале, I can feel it.

Последно уредено:
Толку постови (приказни) имаше за Рамзи и тие неговите 20 души, за на крај да испаднат 30 секунди. Колку и да го знаат северот, уште не ми е веројатно така лесно да направат таква штета без да ги примети некој.
Станис очигледно намерно го прати сер Давос кај Џон Сноу, затоа што знае дека овој ќе се обиде да го спречи да си ја ЗАПАЛИ ќерката :mad:. Мајката на Ширин ја мразев од секогаш пошто таа беше најглупа и уште позаслепена од тие натприродни моќи на Мелисандре и сеа нека ПАТИ. За Станис што да кажам, се надевам дека Бриен ќе го најде:duel:
Моментот кога Денерис заплеска за да почне борбата на Џора, не знаев дали заплеска за да го убијат или затоа што му простува :icon_mrgr:. А претпоставував дека ќе дојде змејот, пошто не ми се веруваше дека ќе ја убијат, пошто во таа ситуација во која се наоѓаше немаше шанси да преживее. И најјака е музиката кога лета змејот, истата кога Тирион првиот пат го виде змејот во Old Valyria. И јас не очекував дека ќе го направат така ранлив змејот, ама може е и добро тоа. И на крај, кога помислив дека конечно Денерис ќе ми се засвиѓа како лик, пошто се наежив кога се качи на Дрогон и полета, ете ја таа себична си одлета, додека другите останаа доле опколени од Харпите.:uzi:

На Ремзи нападот се случи многу брзо и едноставно, се инфилтрирале без да бидат приметени. Највероатно има предавници во кампот, единствено логично објаснување е тоа. Иначе не е возможно на толку многу точки низ кампот да се подметне пожар без да се биде приметен.
Сцената со Ширен стварно потресителна беше, како го жртвуваа девојчето...
Ме интересира многу, како сега ќе се манифестира моќта на R'hllor, сепак ја видовме неговата моќ во неколку наврати претходно.
Како и да е, северот е далеку над другите случувања во серијава во секој аспект. Од приказна до атмосфера.

Околу Дорн, принцот Доран добро игра и калкулира. Случувањата во Дорн не беа до толку ужасни оваа епизода. Али Sand Snakes, освен што Тиене држи добра цицка, катастрофално се изработени како ликови и највероатно ќе си останат како такви.

Во Meeren арената, пукаше од прекрасен CGI во горниот широк кадар. Но борбата со Sons of the Harpy некако хаотично изработено. Требаше да видиме многу повеќе Unsullied, Даенерис држи едно 7K од нив, а дали видовме 100 да ја обезбедуваат арената. А реално, по правило треба да има многу повеќе во случај да е потребно да се справат со толку голема толпа на луѓе. Кај нас има желки 10 пати повеќе на дерби :D
Исто не ми се допадна фактот што Харпиите можеа многу лесно да ја елиминираат Даенерис во дадената ситуација. Кога Даенерис и компанија беа опколени, доволно беше некој со стрела/самострел или копје да ја погоди Даненерис. Кога дојде Дрогон, замавнаа со 500 копја по него, комотно можеа да посветат две копја на Даенерис и ќе си ги решеа проблемите.
А околу изработката на Дрогон само пофалби, врв си беше змејот.
Кога Џора замавна со копјето кон атентаторот на Даенерис, за милисекунда помислив дека пробува некој Спартакус момент да изведе :D

Све на све, не ја задоволува воопшто репутацијата што една 9та епизода на GoT ја има.

Последно уредено:
Станис, fuck u :place::place::place::place:
Сцената ми беше помачна дури и од Red Wedding, што мислев дека ми е врвот. Се изнаплакав како мало детенце.

Денерис ми е се' уште досадна. Не ја сфаќам потребата од нејзиниот лик во серијава. :unsure:
Девојката 2/3 од серијава е со фаца ,,I don't know what I am doing with my life'' и 1/3 кај што ги убацуваат и змејовите и праат демек моќна сцена. :ban:

Си останав без омилен лик (n)

Станис, fuck u :place::place::place::place:
Сцената ми беше помачна дури и од Red Wedding, што мислев дека ми е врвот. Се изнаплакав како мало детенце.

Денерис ми е се' уште досадна. Не ја сфаќам потребата од нејзиниот лик во серијава. :unsure:
Девојката 2/3 од серијава е со фаца ,,I don't know what I am doing with my life'' и 1/3 кај што ги убацуваат и змејовите и праат демек моќна сцена. :ban:

Си останав без омилен лик (n)

Баш сакаф да пишам сеа дека од толку брутални сцени оваа ми доаѓа на самиот врф.
Да ти ебам Станисот да ти ебам!

Ај може ќе пркне мочлава со тоа змејовите + џуџенцево покрај неа и ебам тоа плавата коса немиена.

Послаба епизода за разлика од предходната, но на ниво, како и до сега не ме разочараа.. Ве исчитав и тука негде сме скоро сите со замерките за епизодва.

Ај шо ја претераја малце со Ремзи како шо влезе се прошета и ги запали баш шаторите со храна, кога го можеше тоа, сигурно можеше да го заколит и Станис на спиење, барем така немаше да горит жива керкаму, иако го очеквев то од него и не ми е чудно. Сепак не сум толку потресен бидеќи ова е филм и тоа не било кој него ГОТ и што е тука е. Незнам која ќе е следната жртва само, Санса или самиот тој ќе се ставит во пламен за црвенава пичка да станит кралица?

Дорн ништо посебно повторно, неколку убави слики и реченици кажани од Доран и тоа е тоа, мислам дека ова се е вака колку да не го изгубевме Џејми сезонава, пошо ако и тој беше во Кингс Лендинг таму ќе беа можеби малце и поинакви работите па затоа е вака. Подобро и тој и керкаму да си останат таму зошто како што е тргнато овие врапциве ќе ги пречекаат и ќе ги пикнат апсаана.

Џон очеквев веднаш да свикат совет и да кажит шо се случи и како стојат работите, но не се деси ништо се надевам дека Оли детиштено немат да напрајт глупост каква што поќето очеквите овде, мене ми изгледат многу неспособен за такво нешто освен на спиење ако напрајт будалештина. Се надевам не.

Арја за разлика од досегашните епизоди денес ми беше досадна, уште ко видов дека Сер Мерин слезе од кајчето знаев дека ќе тргнит по него и пошо не е така лесно да се убијат ќе ја тупет. Се надевам немат да ја снајт лошо само. Можеби ми изгледаше и досадна зошто што и да се десеше тука се знаеше дека немат да е то најслаткото во епизодата пошо нели самото име на епизодава ни наведи да видиме змеј.

Моќна и нормално инетересна сцена со Дернарис, ја изгледав без здив, но забелешки еден куп. Ајде кај шо направија дека ојде на огромен настан со 50 војници за заштита добро, барем да не ги направеа толку бројни овие маскираниве. Многу глупаво изгледаше кога му се насобраја во круг околу нив и сите стоет и му се пулет да дојт змејот. Толку копја, толку ножеви, ни еден не е фрлен кон кралицата, а кон сите други мојт.
Со змејов сакаа малце да ни кажат дека е е толку семоќен или не е дораснат можит, но во секоја една ебена ситуација до сега беше прикажан во подобро и помоќно светло од денес.. Кожата е направена таква да изгледат дека ништо не мојт да ја прободит, а ја прободи замисли факинг копје фрлено со човечка рака.. Прво нешто и мене кога се качи Дернарис и рече флај си викам пуу себична, но додека се креваа се виде дека остатокот од маскираниве се разбегаа и кога се кренаа конечно и сите гледаа во нив се гледаше дека долу се скоро сами а сигурно тука негде е и подршката е стигната така да немат гајле.

Очекувам јако финале сега ни се најслатките 6 дена, после 10 месеци :facepalm:

Многу ми беше смешна Денерис кога трчкаше таква беспомошна :pos:
Не се потресов нишо посебно на сцената со ќерка му на Станис, шу знам

Абе радувајте се дека не ни утепаа некој поглавен лик у 9та, а не да се жалите дека не ја задоволува репутацијата на претходните 9ти епизоди. :D

Од промово за наредна епизода ми изгледат дека Дернарис е малце изгубена со змејот..

Во меѓувреме на Замунда, најактивни торенти... е сега дали е на стара слава или не...Screenshot_1.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom