Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Лани освоивме децима ебаго, куп, европски супер куп, и светски куп :coffee:
Од 2009 кога ни дојдоа Роналдо и компанија до сега имаме освоено
Ла Лига 2011/12
Копа Дел Реј 2010/11, 2013/14
Шпанскиот Супер Куп 2012
Лига на Шампиони 2013/14
Европскиот Супер Куп 2014
Светскиот Супер Кур 2014.

Додека Барса од 2009/10 сезоната па наваму има освоено
Ла Лига 2009/10, 2010/11, 2012/13, 2014/15
Копа Дел Реј 2011/12, 2014/15
Шпанскиот Супер Куп 2010, 2011, 2013
Лига на Шампиони 2010/11, 2014/15
Европски Супер Куп 2011
Светски Супер Кур 2009, 2011

ЕБАГО!!!

Ла Лига 2011/12
Копа Дел Реј 2010/11, 2013/14
Шпанскиот Супер Куп 2012
Лига на Шампиони 2013/14
Европскиот Супер Куп 2014
Светскиот Супер Кур 2014.

Додека Барса од 2009/10 сезоната па наваму има освоено
Ла Лига 2009/10, 2010/11, 2012/13, 2014/15
Копа Дел Реј 2011/12, 2014/15
Шпанскиот Супер Куп 2010, 2011, 2013
Лига на Шампиони 2010/11, 2014/15
Европски Супер Куп 2011
Светски Супер Кур 2009, 2011

ЕБАГО!!!
Фудбалот батко постои и пред да дојде Роналдо во Реал :)

Асенсио и Одегаард ќе одат на позајмица најверојатно.
Одегаард го поврзуваат со Малага и Бетис

Времето во Реал не се брои од доаѓањето на Роналдо и пред него, играчите доаѓаат и си одат...точно е дека Барса е поуспешна декадава и тоа никој не го спори, имаат среќа еден Меси да се појави во право време, да не збориме за Чави и Иниеста, ама еве полека и на нив им минува времето а такви играчи не се заменуваат лесно, посебно не со тој Каталонски дух во нив, можат да земат играчи како Нејмар, Суарез ама тешко дека ќе најдат друг Чави, реално школата моментално им продуцира тешки резерви ко Серхи Роберто, полека и они се претвараат во клуб ко Реал.
Точно е дека се живее во моменот ама треба да ја почитуваш и историјата, а историјата вика дека кога станува збор за трофеи навивач на Реал не треба на никој да му љубомори без разлика дали ти си бил физички присутен или не да проследиш барем дел од нив.
Јас лично се имам радувано на 4 титули во ЛШ на Реал исто колку што Барса има освоено од тој момент, и на 6 титули во Лига а Барса има 9, и ти ми зборуваш за Роналдо и компанија.

Трансфер ток е ова, ма да, мислам дека ке се деси зделкава, кога тогаш...

Времето во Реал не се брои од доаѓањето на Роналдо и пред него, играчите доаѓаат и си одат...точно е дека Барса е поуспешна декадава и тоа никој не го спори, имаат среќа еден Меси да се појави во право време, да не збориме за Чави и Иниеста, ама еве полека и на нив им минува времето а такви играчи не се заменуваат лесно, посебно не со тој Каталонски дух во нив, можат да земат играчи како Нејмар, Суарез ама тешко дека ќе најдат друг Чави, реално школата моментално им продуцира тешки резерви ко Серхи Роберто, полека и они се претвараат во клуб ко Реал.
Точно е дека се живее во моменот ама треба да ја почитуваш и историјата, а историјата вика дека кога станува збор за трофеи навивач на Реал не треба на никој да му љубомори без разлика дали ти си бил физички присутен или не да проследиш барем дел од нив.
Јас лично се имам радувано на 4 титули во ЛШ на Реал исто колку што Барса има освоено од тој момент, и на 6 титули во Лига а Барса има 9, и ти ми зборуваш за Роналдо и компанија.
Нема потреба да ми објаснуваш на мене не сум малоумен идиот. Незадоволен сум од тимот какви играчи имаме а колку малку освојуваме.

Барса има фудбалска структура нешто што Реал го нема последниве 20 години. Уште од младинска школа се вежба една филозофија и тоа е тоа. Кога се купуваат играчи се купуваат за надоградба на позициите, тие ретко купуваат да не речам никогаш Хамес-и да играат средина, или пак Бекам-ци да играат ДМ и тако даље. Плус кога се менуваат тренерите се зема некој што го знае системот, не од контра фудбалот на Мурињо, се префрла на посесивен фудбал на Карло, па од Карло иде на Бенитез кој најчесто игра фудбал на контри.

Тоа е тоа, прифатете ја реалноста, ако не друго барем гледаме скапи трансфери и нови играчки секое лето, за титули потешко али кога и да е ќе дојдат здравје.

Ако се додаде на овие и Навас и имаме проблем :coffee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom