Автомобили во размер

• Креатор на темата Креатор на темата JeepMkd
  • Време на започнување Време на започнување
Рачно изработен ролбарот на Меганот, полека се склопува.Останува уште една попречна "шипка" па фарбање и готов е. Следуваат тркачките сигурносни појаси, кои ќе ги правам од "специјален" материјал (ткаенина), верно на 1/1 моделот.

20150602_223230.jpg

Затова ќе купи повеќе модели па поштарината ќе биде поевтина.
Така е, да земе бар 4-5 модела, ќе му биде многу поефтино по комад. Едино давачки да не му стават оти тој carmodel обавезно става фактура или белешка внатре у пакетот.[DOUBLEPOST=1433315106][/DOUBLEPOST]
Рачно изработен ролбарот на Меганот, полека се склопува.Останува уште една попречна "шипка" па фарбање и готов е. Следуваат тркачките сигурносни појаси, кои ќе ги правам од "специјален" материјал (ткаенина), верно на 1/1 моделот.

Прегледај го приврзокот 122244
Ролбарот е топ. (y)

Последно уредено:
Поштарината од таму ти е 19,90 евра.

Да, белото Југо би го чинело 24 ЕУР. :confused:

Затова ќе купи повеќе модели па поштарината ќе биде поевтина.
Премногу скапо за 1/43 размер луѓе :eek: го обожавам моделот али цената е надреална за размерот и квалитетот на изработка. Единствено човек од Србија ако ти ја донесе пр. Роднина, пријател па да е прифатливо купувањето вака не бива... За 24 евра 1/18 размер се купува.

Самиот модел не е воопшто скап, дури е доста ефтин, ама поштарината и недај боже давачките тука, ја качуват цената.

18-ка за 24 евра освен на некоја распродажба, веќе тешко се наоѓа. Тоа се обично Бураго, Мондомоторс, Маисто, Мотормакс можеби Вели, мада веќе и тие отидоа преку 30 до 40 евра. Од другите производители пак одат од 50 евра па до небеса.

@Fringe еве ти многу добар туторијал за сам да си правиш гуми за колите, дека имаше проблеми со некои модели. Ти треба една внатрешна гума од Road/City точак 28-1.5, се наоѓа за 200-300 ден. по бајк шоповите. Една "негативна" работа од ова e што гумите ќе бидат тркачки/сликови.

@Fringe еве ти многу добар туторијал за сам да си правиш гуми за колите, дека имаше проблеми со некои модели. Ти треба една внатрешна гума од Road/City точак 28-1.5, се наоѓа за 200-300 ден. по бајк шоповите. Една "негативна" работа од ова e што гумите ќе бидат тркачки/сликови.
Зарем не е возможно зоц да се загреат некако гумите до благо растопување и да се извалаат од друга гума за да се добие шара како кај обичните гуми ?

Зарем не е возможно зоц да се загреат некако гумите до благо растопување и да се извалаат од друга гума за да се добие шара како кај обичните гуми ?
Може, само за тоа треба да изработиш калап, па да ги излиеш од него. А да, заборавив, треба да си ептен профи моделар, а такви се ретки низ светов. Зборам за такви кои ќе ги направат гумите да изгледаат перфектно.
Затоа и погоренаведениот метод врши работа, за нас обичните. ;)
Тоа со загревање и тркалање една од друга, нема на ништо да личи. :cautious:[DOUBLEPOST=1433699032][/DOUBLEPOST]Ролбарот на Меганот готов и поставен, се суши лепакот. Следува тркачкиот сигурносен појас. (y)20150607_193125.jpg
20150607_193139.jpg
20150607_193202.jpg

Последно уредено:
Ова со внатрешната од точак го замислував само не знаев која димензија и мислев дека треба да се сече па лепи затоа не се нафаќав
Имам од гуми 19'' правено 18" или 17" ама биле сечени па лепени и не ги бива.

Da ne znae nekoj do kaj se stazani pozarnite
trebase da izleze 26 broj, nema aber. bulduzerite po kratka pauza, odnovo pocnaa da gi nudat. pozz

ajde be luge ponudete mi nekoi bandasi 1/24 za bmw 330i sedan mi trebaat :)

ajde be luge ponudete mi nekoi bandasi 1/24 za bmw 330i sedan mi trebaat :)
Што им фали на бандашите од бемвето од вели
Сепак е прашање на вкус

Јас за да сменам бандаши на некоја 1:18 ка си купувам цел модел па така ми остануваат и делови за поправка на други модели.

Што им фали на бандашите од бемвето од вели
Сепак е прашање на вкус

Јас за да сменам бандаши на некоја 1:18 ка си купувам цел модел па така ми остануваат и делови за поправка на други модели.
Ехеее, кога ќе ми текне колку 1/18 - ки ми отишле "курбан" за делови. :cenzura:[DOUBLEPOST=1434823002][/DOUBLEPOST]Готов задниот (кровен) спојлер. :sleep:

20150620_194658.jpg
20150620_194745.jpg
20150620_194819.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom