Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Има кај некого промена на статус од ДАБЧ денеска?

Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
Сите кои чекаат и сакаат да аплицираат за бг пасош,а немаат документ,мој совет е ,да се потрудат малку,да побараат по дома,по стари куќи во село,град,во архивите во Бугарија,пошто од небо не паѓа ништо.Знам дека е тешко да се најде документ,но гледам многу луѓе викаат сакам пасош,а не сакаат ич да мрднат со газот, да побараат,затова оште един п'т пот'рсете за да намерите нешто,а не да ги чекате измените на законот само.

Последно уредено:
Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
ако некој е бројче од 1800+и му се сменил статусот ве молам да споделите
веќе очај ме фаќа :vozbud:

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
ако некој е бројче од 1800+и му се сменил статусот ве молам да споделите
веќе очај ме фаќа :vozbud:
Да мене ми се смени статусот од нормален во депресивен а ти гледам веќе си во очаен променета.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Спремете копии од пасоши од братучеди,браќа,чичковци и слично. Поврзете се изводи и резервирајте термин за поддавање на документите тие што мислите да поддавате на ново пошо се закажува за поднесување документи дури во ноември. Кога ќе се изгласа законот ќе биде страшна гужва. Гласањето во парламентот е формално пошо едногласно вчера беше усвоен во собраниската комисија од сите.

Член од
11 јуни 2014
Мислења
47
Поени од реакции
20
Правник до правник//. Изгледа вие подобро ги знаете законите и од советот за државјанство (се однесува на 5-6 форумџии) и секој ден давате совети . Браво

Член од
18 април 2014
Мислења
373
Поени од реакции
678
Дечки ај мала помош, на мајка ми 1 братучед, мене ми се паѓа Вујко има Бг пасош, и сеа ако припремам документи како тоа треба да иде, дали треба негов извод, копија од пасош, бг државјанство, извод од мајка му, па извод од дедо ми пошо и е брат на мајка му, па извод од мајка ми, па мој :) Малку луда врска кој знае дали ќе успее.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Правник до правник//. Изгледа вие подобро ги знаете законите и од советот за државјанство (се однесува на 5-6 форумџии) и секој ден давате совети . Браво
Ова е форум за дебата. Ако не ти се допаѓа најди си некоја друга занимација.

Член од
6 март 2015
Мислења
44
Поени од реакции
69
Posrednikot moj zivee vo sofia i vika se ke bilo po staro koga ke se donese zakonot taka bilo odluceno nemalo povek da se bara dopolnitelni dokumenti[DOUBLEPOST=1433619941][/DOUBLEPOST]Se dodeka ne se izglasa ke si rabotat po stariot zakon i ke vrakaat na dopolnitelna

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Posrednikot moj zivee vo sofia i vika se ke bilo po staro koga ke se donese zakonot taka bilo odluceno nemalo povek da se bara dopolnitelni dokumenti
луге дајте аман премногу гатачи излегоја,рекол неко посело!!колкку е точно тоа што го рекол,убаво е живеењето во надеж но не е за долго....

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
луге дајте аман премногу гатачи излегоја,рекол неко посело!!колкку е точно тоа што го рекол,убаво е живеењето во надеж но не е за долго....
Nadezta go odrzuva covekot i mu dava sila da se izbori za toa sto go saka ako nema nadez ke nadvladee depresijata jas mislam deka ke bide pozitivno za site toa e moe mislenje no zdravje vremeto ke pokaze se i ubavo e da se nadevas toa sto go posakuvas dlaboko od srce i se nadevas na toa znaj eden den ke go imas vo raka sekako so verba vo boga :)

Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
Nadezta go odrzuva covekot i mu dava sila da se izbori za toa sto go saka ako nema nadez ke nadvladee depresijata jas mislam deka ke bide pozitivno za site toa e moe mislenje no zdravje vremeto ke pokaze se i ubavo e da se nadevas toa sto go posakuvas dlaboko od srce i se nadevas na toa znaj eden den ke go imas vo raka sekako so verba vo boga :)
Ne so verba vo Bog tuku so verba vo sebe, zosto Bog ne postoi. A ako smetas deka postoi i ako veryvas vo nego togas pocituvaj go i pisuvaj go so golema bukva!

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Ne so verba vo Bog tuku so verba vo sebe, zosto Bog ne postoi. A ako smetas deka postoi i ako veryvas vo nego togas pocituvaj go i pisuvaj go so golema bukva!
Ovde ne sme dojdeni da se raspravame koj vo sto veruva sekoj neka si cuva za sebe svojte veruvanja I nemora da me ucis mene kako da pisuvam mozes da prodolzis so pisuvanje na temava vo vrska so temava a ne da mi kazuvas dali bog postoi ili ne jas samo dadov moe mislenje

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom