- Член од
- 21 октомври 2011
- Мислења
- 1.766
- Поени од реакции
- 2.590
Не се возбудувај до толку де. Во каталогот на грее во кој има повеќе модели, кај сите освен два е наведено дека се инвертер. Тоа мене ме наведува на логичен заклучок дека тие два не се. Зошто не би напишале и за нив доколку се? Без оглед дали се работи за г10 или не. Доколку се, пропустот е на грее односно на оној што го подготвил и одобрил каталогот што наведува на погрешен заклучок.Dali voopsto razlikuvas GWH od GWC ? H=Heat Pump, C=Cooling Only, taa e noomenklaturata na oznakite na Gree sto znaci sam sebe se negiras koa zaklucuvas deka ne se inverteri. Ne e tocno deka kaj Lomo i Viola stoi deka NE se inverteri, stoi deka NE SE G10 ili ako voopsto mozes da ukapiras toa znaci deka nemaat Zhunai Landa kompresori(G10) TUKU drug tip kompresori (citaj podobri).
....
А воошто не сум навлегувал во значењето на секоја буква во ознаките, за да правам разлика.
Очигледно дека каталозите не им се баш како треба направени. Со оглед дека детелно ги познаваш моделите, кажи што сакале да кажат со следнава карактеристика: ладење на -15 степени, со оглед дека тоа им е поважно отколку да напишат дека уредите се инвертери? Сликата е од каталогот.