Roland Garros 2015

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победник на Ролан Гарос 2015?

• Вкупно гласачи
    97
Статус
Затворена за нови мислења.
Постојат различни стилови на игра, каде некому може и да не му прави до толку проблеми, а некому да прави огромни проблеми. Али далеку од тоа дека ветрот е директен кривец за овој бродолом на Нишикори. Разочаран сум од неговото издание денес.
Цонга иначе е ударач, снажно мава по топчето, па затоа и помалце проблеми има со ветрот.
јас мислам дека сепак премногу го форсирате Нишикори, па уште и фаворит за титула на Гренд Слем го ставате, вчера кога видов дека му дале 1.28 со Цонга ми беше смешно, јес да е доста добар и стига до самите завршници на турнирите ама сепак не е во самиот врв, за освојување титули посебно на големи турнири треба и нешто екстра, нешто плус што само малку од играчите го имаат

Charlie Hebdo :D

hebdo_3x2.jpg

Цонга поклон денеска со 3.30 коефициент,уште Федерер да ги искористува брејк топките што ги има би било супер.Рафа многу подценет утре од кладилниците.

Нишикори победува 90%, а кој психопат е Федерер тоа не е можно.

Прв пат ми се случува да има паралелно два тениси и да одлучам да не го гледам Федерер... Каков очај и мизерија пружи денеска ова е нешто страшно, за жал ќе останиме фановите да броиме статистики и мерила како што пишав погоре, далеку е од нивото потребно за доаѓање до финале на гренд слем, камоли освојување. Крајот е тука, прашање е само дали формално ќе го одолговлечи или ќе ја оконча кариерата на крајот од годинава. :place:

Mislam, seriozno mislese nekoj deka Federer ke stigne do finale na RG na 33 godini? Reality check.

Pa Vavrinka go ima pobeduvano Federer na zemja, vekje e gren slem pobednik i bas radi toa sto nikoj ne go spomnuva on od senka si tera. Vavrinka najmnogu uspeva koga nema pritisok vrz nego.

Како што реков претходно на резултат 1-6 4-6 за Тсонга, Нишикори 90% победува, а и после 1-6 4-6 6-4 5-2 не успее, тогаш нека си бара чаре со мозокот.

За Федерер кажав што мислам, си изгуби од Вавринка, истиот играч кој си дозволи луксуз и порази од ДелБонис, Манарино.. претходно годинава, за други не ни помислувам да се потсетам кои биле... и така се виде. Навистина играше добро Вавринка, но нивото на Федерер беше МИЗЕРНО.

Изгледа многу тенисери ќе си ја спасуваат сезонава на Вимблдон.

Патем, тој почнува на крајот од месецов. [emoji11]

Поскоро од Надал има играно финале... За АТП поени да не прајме муабет.
Добро не гледам нешто лошо да кажа членот. Ролан Гарос е најзахтевен турнир од сите 4 Слема во годината, а Федерер на 33 години најмалце шанси има да дојде до финале или пак титула токму овде во Париз. Иако, бидејќи го посака ждребката и плус испаднаа доста носители доста рано, мислев дека може да догура до финале, најмногу поради тоа што Стан дојде во лоша форма овде во Париз, али ете, не успеа во тоа.
Мислам дека Вавринка ќе игра финале од оваа страна на ждребот.

Прв пат ми се случува да има паралелно два тениси и да одлучам да не го гледам Федерер... Каков очај и мизерија пружи денеска ова е нешто страшно, за жал ќе останиме фановите да броиме статистики и мерила како што пишав погоре, далеку е од нивото потребно за доаѓање до финале на гренд слем, камоли освојување. Крајот е тука, прашање е само дали формално ќе го одолговлечи или ќе ја оконча кариерата на крајот од годинава. :place:
Не гледам зошто да се пензионира, секако никој не очекува титули веќе од него, а пак е во топ 4 тенисери нон стоп. Мислам дека додека го држи снагата ќе игра.. :)

две сигурици за во четврток, Сафарова и Вавринка, Тсонга не верувам дека и сам помислуваше дека може да догура олку далеку, Вавринка игра солидно и не верувам дека Тсонга може овде до победа, среќен сплет на околности е причината што стигна до овде и понатаму мислам дека нема што да бара, Сафарова одигра страшно против Шарапова и Мугуруза, Иванович исто е солидна на турнирот ама губеше сетови овде од Дои и Шведова, според мене Сафарова оди во финале а ништо чудно и да има шанси за титулата поради фактот што Серена е во слаба форма и веќе беше на прагот на пораз овде

п.с
Нема поспектакуларен играч за гледање од Вавринка, секако кога е во елемент

Ne bidi seljak i ne mi go spomnuvaj Nadal za da odbranis nesto sto e realnost i fakt. Ne bidi mizeren.
Аирлија први казнени од мене на форумов. :)[DOUBLEPOST=1433269939][/DOUBLEPOST]
Добро не гледам нешто лошо да кажа членот. Ролан Гарос е најзахтевен турнир од сите 4 Слема во годината, а Федерер на 33 години најмалце шанси има да дојде до финале или пак титула токму овде во Париз.
Ништо лошо ни јас не му реплицирав, форум е ова, жар во дискусијата не е на одмет и онака е замрено, ама до левел навреди (па и дупли во еден пост) не се толерира.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom