Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
А нели тој Подрик (не знам која сезона беше) отиде кај еден ковач да работи? Мислам дека тој ковачот имаше некоја причина што го зема. Е сеа е работата Подрик дали научил од тој ковачот да кова Валириски меч?
Не беше Подрик ковач,Гендри беше blacksmith:sakasuste:...

Така се одредува водството во клановите, главите на клановите се борат помеѓу себе и победникот го превзема кланот.
Можеби, али овој доаѓа со Nights Watch бродови. Не може туку така да се курчи.

anigif_enhanced-29721-1433172421-10.gif

game-of-thrones-giant-3.gif

И плус со дрвцето ( :D ) на килинг сприи ко беше

:vozbud::place::vozbud::drk::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Овие мразовците имаат мана, немаат бродови и не знаат да пливаат. Значи островите се безбени ( на Џора островот кој се наоѓа релативно близу до ѕидот).

Единствена маана од тепачкава ми е сцената со кршењето на вратата при вториот бран напад .
MSGhKjG.png

Даската пукна ко 5 џина да имаше од другата страна . Но, да не ситничариме сега.

Не трепнав последните минути. Не факинг трепнав. :D

Брао.

Добро е што треба да умрат за да станат whigts, лошо ќе беше со гризење или допир како тие камените луѓе, тогаш џинот немаше да се спаси, само не знам кој брод ќе го издржи до ѕидот.

Инаку насловот Ice and Fire ми укажува на вечната борба помеѓу white walkers и тој култот на Мелисандре од кај што потекнува, и тој култ ми е некако таинствен исто како white walkers, а тие си играат курташак со оган, и исто така имаат јака магија па можат да кренат и мртовец, ми текнува на борбата кога The Hound го уби тој не ми текнува како се викаше и кога пристот го врати од мртвите. Исто и Тајгеријан се на страната на оганот така да се знае дека Денерис ќе има голема улога, само многу очекувам од култот, кој исто така не знаеме дали е злобен или добар.

Овие мразовците имаат мана, немаат бродови и не знаат да пливаат. Значи островите се безбени ( на Џора островот кој се наоѓа релативно близу до ѕидот).

da ali taa man mn lesno ke se resi koa ke dojde zimata i ke zamrzne vodata ;)

Иначе стварно, како Вун-Вун ќе се качи на брод? :D

Него, дали еднаш убиените wights можат пак да бидат „оживеани“? Нели кога се фрлија од карпата, не сум сигурен дали умреа па овие од горе пак ги оживеаа или не им е ништо ако се фрлат од 100 метра. :D

Исто гледајќи вака не можеме а да не се замислиме самите во приказната. Ние му доаѓаме дека сме Wildlings outside of the Wall, ѕидот е западот и Европска Унија (Westeros), не не пуштаат бе маму им е*ем, одма би отишол од другата страна на ѕидот хахаха. По се изгледа коа ќе дојдат the white walkers до Балканот ќе биде касно. Ај да не кажувам кој се White Walkers во мојава приказна...

Сеа дур си веслаат накај ѕидот ќе го најдат Гендри залутан со кајчето кај што си ја пее Лихнида кајче веслаше... и ќе го соберат, ќе искова валериски челик и то [emoji41]

Сигурно овие WW не живеат, туку телата нивни се само контролирани од главните шо им се, па ако се убијат тие и оние сите ќе умрат.

Иначе стварно, како Вун-Вун ќе се качи на брод? :D

Него, дали еднаш убиените wights можат пак да бидат „оживеани“? Нели кога се фрлија од карпата, не сум сигурен дали умреа па овие од горе пак ги оживеаа или не им е ништо ако се фрлат од 100 метра. :D

Што викаа на железните остриви „What is dead may never die“ , само ако е останато во едно парче. :jeeee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom