Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 март 2015
Мислења
44
Поени од реакции
95
Во министерството за правда бараат исклучиво оригинали.Оригиналот ќе ти го вратат кога ќе одиш да си го подигнеш указот.
Никој во министерство не бара оригинали..лично искуство. Приложив копии од бугарска егзархија

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Никој во министерство не бара оригинали..лично искуство. Приложив копии од бугарска егзархија
Јас ова го кажав од лично искуство и не бев сам тамо кога си го подигнав указот имаше и други на кои им ги враќаа документите заедно со указот.[DOUBLEPOST=1433110842][/DOUBLEPOST]
Доколку си доставил фотокопија заверена на нотар,треба да ти стигне е-маил да доставиш оригинал документ.

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Кај некого дали се среди проблемов со страната на ДАБЧ? Или кај сите "Нјама намерени зајавленија по посочените критерии." ??

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
ne sakam da siram negativni cuvstva megu clenovite zatoa ne objasniv. Ne e 100% potvrdeno no golema e verojatnosta deka nema da se smeni nisto. Sekako daj boze da e greska ova :)
Другарче, ме интересира каква ти е дневната шема:

1. Стануваш сабаље, одиш се гледаш у огледало, миеш раце, лице, заби,
дуваш лепак 2-3 саати, седнуваш на комјутер, куцкаш http://forum.kajgana.com/ - и почнуваш;
или
2. Стануваш сабаље, дуваш лепак 2-3 саати,
седнуваш на комјутер, куцкаш http://forum.kajgana.com/ - и почнуваш ?

П.С ја сумњам на 2то !

Член од
30 октомври 2011
Мислења
60
Поени од реакции
32
Здраво јас имам БГ пасош дали некој знае како оди процедурата и дали може да извади БГ пасош брачниот другар затоа што е во брак со бугарски државјанин,и дали може да работи во ЕУ со македонскиот пасош затоа што јас имам БГ пасош како брачен другар позз

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Здраво јас имам БГ пасош дали некој знае како оди процедурата и дали може да извади БГ пасош брачниот другар затоа што е во брак со бугарски државјанин,и дали може да работи во ЕУ со македонскиот пасош затоа што јас имам БГ пасош како брачен другар позз
za toa prvoto tesko.. mislam deka treba da ziveete vo bg 5 god pa da mu dat pasos na zenati .... imam poznanik zamina so bg pasos. si najde rabota se smesti vo stan i si ja zede zenata, ja prijavi tamu izvadi dokumenti i samata drzava mu dala pasos i ja pustila na skolo da uci jazik... zavisi kaj mislite da zaminvate... sekoja drzava si ima zakoni za taa rabota

Член од
20 октомври 2014
Мислења
27
Поени од реакции
19
nekoj na forumot imal istkustvo kolku se ceka do kraj oдkako sto bil od od
dopolnitelna proverka so odnesen dopolnitelen dokument pa da go prefrlat vo
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.[/quo
Mene od dopolnitelna proverka, me vratija vo zadolzitelna vo fevruar i eve uste cekam ( skoro 4 meseci ). Seuste nemam nikakva promena[DOUBLEPOST=1433142916][/DOUBLEPOST]
nekoj na forumot imal istkustvo kolku se ceka do kraj oдkako sto bil od od
dopolnitelna proverka so odnesen dopolnitelen dokument pa da go prefrlat vo
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.[/quo
Mene od dopolnitelna proverka, me vratija vo zadolzitelna vo fevruar i eve uste cekam. Nemam nikakva promena

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Ima li nekoj promena na status vo dabc ili uste pisuva isto?

Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
Другарче, ме интересира каква ти е дневната шема:

1. Стануваш сабаље, одиш се гледаш у огледало, миеш раце, лице, заби,
дуваш лепак 2-3 саати, седнуваш на комјутер, куцкаш http://forum.kajgana.com/ - и почнуваш;
или
2. Стануваш сабаље, дуваш лепак 2-3 саати,
седнуваш на комјутер, куцкаш http://forum.kajgana.com/ - и почнуваш ?

П.С ја сумњам на 2то !
NE NE ne koristam lepak. Isklucivo kokain i heroin

Член од
13 април 2015
Мислења
52
Поени од реакции
28
ZDRAVO dali ke pomineme nie sto izvadivme proishod samo na usna izjava i bev na intervju na 1 april 2013 sega sum na dopolnitelna vraten recisi cela godina , a nemam nikakvi dokumenti stari da doostavam . pa me interesira dali ke pomineme so zakonov ili ako imam sreka da mi dadat . eden moj prijatel od veles ne odnese nikakov dokument a mu dadoa drzavjanstvo . ako nekoj znae nesto neka pise

Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
Luge ne mozam link da stavam na sajtot na parliament.bg za na 3ti juni ke se razgleduvaat dvata zakoni za izmena za dobivanje drzavjanstvo. Ako nekoj moze neka otvori i neka go postira

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Mene ne mi otvara da vidam neznam zosto no 03.06.2016 sigurno nee toj datumot dotogas veke ke bide izlasen nema logika da go vleckat cela godina jas mislam deka do juli ke se znaj se :)
greska e sto posto na 3juni prodolzuva diskusijata na komisijata po politikite za blgarite vdzuzbina za vnesenite predlog izmeni

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom