Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

pastor

mikan
Член од
10 јануари 2015
Мислења
97
Поени од реакции
109
ima dobra vest za nas,potretsedatelot na vladata Kuneva saka bugarija da privlece poveke luge so bugarski proishod.Poveke info na topnovini.bg na 16 strana..........ili vo dnevnik.bg

Na 03.06.2015 prodolzuva diskusijata vo komisijata za blgarite vo parlamentot za izmeni na zakonot.Aj samo napred

Andreas_bild

Cr7_conor mcgregor
Член од
23 октомври 2007
Мислења
77
Поени од реакции
76
nekoj na forumot imal istkustvo kolku se ceka do kraj oдkako sto bil od od
dopolnitelna proverka so odnesen dopolnitelen dokument pa da go prefrlat vo
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.

Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
juli 2014 odnesov a kolku vreme se ceka i slicno znaj nekoj ?
Па тоа е проблемот,што нема ред,може месеци да поминат и да си остане истиот статус, а има луѓе што откако влегле во процедура за 3 до 4 месеци им излегол указот.

Andreas_bild

Cr7_conor mcgregor
Член од
23 октомври 2007
Мислења
77
Поени од реакции
76
Па тоа е проблемот,што нема ред,може месеци да поминат и да си остане истиот статус, а има луѓе што откако влегле во процедура за 3 до 4 месеци им излегол указот.
mhm okej fala na odgovorot vazno da se bobie pa sega to e to ke cekame bas sega kaj edne prijatel sto dobi se javiiv za da mi kazi dali i kaj nego bilo vaka toj za 2-3 nedeli dobi

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
mhm okej fala na odgovorot vazno da se bobie pa sega to e to ke cekame bas sega kaj edne prijatel sto dobi se javiiv za da mi kazi dali i kaj nego bilo vaka toj za 2-3 nedeli dobi
Од три недели па до 8 месеци се чека максимум. Штом те вратиле во процедура останува само да чекаш секако со позитивен исход нема страв за прекратување овој статус само позитивен исход . Исто имам другар твоја мака само од 2013 со брат го вратија од дополнителна во процедура и сега чека .
Останува само да почекаш . Вреди верувај.
Значи точно велат дека ги чистат заостанатите години.

Andreas_bild

Cr7_conor mcgregor
Член од
23 октомври 2007
Мислења
77
Поени од реакции
76
Од три недели па до 8 месеци се чека максимум. Штом те вратиле во процедура останува само да чекаш секако со позитивен исход нема страв за прекратување овој статус само позитивен исход . Исто имам другар твоја мака само од 2013 со брат го вратија од дополнителна во процедура и сега чека .
Останува само да почекаш . Вреди верувај.
Значи точно велат дека ги чистат заостанатите години.
okej fala za odgovorot ... i jas kako so gledav a i logicno ako bese za nedobivanje ke me prekrateja ama stom me kladoja vo zadolzitelna treba da dobijam

ostanva da se ceka stom imam promena ke napisam

fala uste ednas pozdrav

Член од
8 декември 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. - Ova mi go pisuva vekje mesec dena. Nekoj od iskustvo da kaze uste kolku procedura ima od prilika do doagjanje do pososh?

Член од
21 ноември 2009
Мислења
182
Поени од реакции
316
Во 2014 бевме на интервју со сопругата и денес гледам објавија дека треба да доставам дополнителни документи. Сопругата има оригинал бугарско крштениче од татко и, а јас немам никаков документ за потекло Што да правам, каков документ да приложам. Како оди процедурата за доставување на дополнотелни документи. Инаку протокол или соопштение за нашите броеци не е испаднато, туку ги видов со внесување на нашите бројчиња.

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. - Ova mi go pisuva vekje mesec dena. Nekoj od iskustvo da kaze uste kolku procedura ima od prilika do doagjanje do pososh?
kolku sto znam i imam citano na forumov od 1 mesec do 3 meseci ... od koja godina ti e brojceto?

Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
Во 2014 бевме на интервју со сопругата и денес гледам објавија дека треба да доставам дополнителни документи. Сопругата има оригинал бугарско крштениче од татко и, а јас немам никаков документ за потекло Што да правам, каков документ да приложам. Како оди процедурата за доставување на дополнотелни документи. Инаку протокол или соопштение за нашите броеци не е испаднато, туку ги видов со внесување на нашите бројчиња.
Zdravo koj mesec bese vo 2014 na iterviju

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Na 03.06.2015 prodolzuva diskusijata vo komisijata za blgarite vo parlamentot za izmeni na zakonot.Aj samo napred
http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400/sittings/ID/7537[DOUBLEPOST=1432928493][/DOUBLEPOST]Народно С'брание (objaveno denes)
Документ в комисија: Становишта относно законопроект за изменение и доп'лнение на Закона за б'лгарите, живеешти изв'н Република Б'лгарија:

http://parliament.bg/pub/cW/20150529121611Становишта_ЗБЖИРБ.pdf[DOUBLEPOST=1432928585][/DOUBLEPOST]
ima dobra vest za nas,potretsedatelot na vladata Kuneva saka bugarija da privlece poveke luge so bugarski proishod.Poveke info na topnovini.bg na 16 strana..........ili vo dnevnik.bg
Dajte linkovi... tolku li vi e tesko edno kopi paste da napravite?

http://bg.b2.mk/news/?newsid=2j0N
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/05/29/2543264_kuneva_se_obiavi_za_cialostna_politika_za_privlichane/
http://www.standartnews.com/balgariya-politika/kuneva_iska_tsyalostna_politika_za_privlichane_na_balgari_ot_chuzhbina-286814.html

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom