Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
јас го имам мачето еве скоро една недела.Има 2 месеци и не сум му дал ништо друго освен храна за мали мачиња royal canin и 2 пати супа.Не се разбирам многу многу за да кажам што е добро а што не ако знае некој слободно нека пише :)[DOUBLEPOST=1432484386][/DOUBLEPOST]
веќе го купив пре сладок е и многу мил.Нема подобри мачинја од персиските :D
Еве го лепотанот :)

Attachments

• 10983159_10206831812943581_8671338138368864646_n.jpg
    10983159_10206831812943581_8671338138368864646_n.jpg
    67,9 KB · Прегледи: 26
најдов,мало маче денеска во центар...сега сакам да прашам со шо да го хранам,му земав храна за мачиња и му дадов да јаде пошто беше многу гладно и цело време мјакаше по пат,дали да продолжам да му давам од храната за мачки или нешто друго?иначе мачето би требало да иима месец-два.

најдов,мало маче денеска во центар...сега сакам да прашам со шо да го хранам,му земав храна за мачиња и му дадов да јаде пошто беше многу гладно и цело време мјакаше по пат,дали да продолжам да му давам од храната за мачки или нешто друго?иначе мачето би требало да иима месец-два.

Купувај му храна за мали мачиња и замена за мајчино млеко.
Тука имаш и рецепт ако не можеш да најдеш млеко.

И тука ќе пишам, ја отвараат темава ваљда повеќе мачкари.
Вчера додека шетав со моето куче, наидов на 1-2 месечно маче. Не можев само да го оставам и го прибрав. Сега е кај мене, еве го една ноќ мина, доручкуваше, се изнагали и изнаигра. Само што ради тоа што имам веќе мачка и куче, уште едно маче не можам да земам, па мора да го подарам. Патем, ме чуди што мачето нема б од болва, а на улица го најдов.
IMG_20150529_193826.jpg IMG_20150529_193814.jpg IMG_20150529_185737.jpg IMG_20150529_185157.jpg IMG_20150529_184406.jpg[DOUBLEPOST=1432971552][/DOUBLEPOST]Луѓе, или кажете ми каде да го вдомам мачево или кажете како да се прилагоди на мојата мачка. Мојата мачка е ангелче, ако слушне маче да мјаука, трча да го смири, ама мачево ја напаѓа, ја гребе и таа мора да се одбрани.

Последно уредено:
Дали мачките може да добијат глисти? Мојот мачор како да сака да поврати а не може, се мислам да не се глисти. Ако пак добиваат глисти што да направам?

Дали мачките може да добијат глисти? Мојот мачор како да сака да поврати а не може, се мислам да не се глисти. Ако пак добиваат глисти што да направам?
Фаќаат глисти и треба да се прочистуваат со апче на 3-4 месеци (20-40 денари е). Може да повраќа и доколку и се насобрале влакна кога се лижи или ако се прејаде пошто се премногу лакоми и немаат осет.

@DRACARYS аман бе друже, од што?

Баш ми текнува кога го зеде, нели викавме што убаво маченце, со шара во форма на буквата М на главата ... R.I.P :(

@DRACARYS аман бе друже, од што?

Баш ми текнува кога го зеде, нели викавме што убаво маченце, со шара во форма на буквата М на главата ... R.I.P :(

5 години поминаја, прво милениче ми беше не сакав мачка, но како се привзав сега не би чувал ништо друго освен мачка...
Најверојатно отуена, ја најдов скочанета на тераса кај шо спиеше обично :(

Некој ефтин предлог како да го затворам балконот да не ми киднат?
Ваљда и некој друг се нашол у слична ситуација. :)

Sent from my E2003 using Tapatalk

Некој ефтин предлог како да го затворам балконот да не ми киднат?
Ваљда и некој друг се нашол у слична ситуација. :)

Sent from my E2003 using Tapatalk

Мрежа?
img-2139.jpg

Последно уредено:
Дечки да не знаете каде на друго место (освен во пет шоп) можам да купам транспортер?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom