Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
фала @RickyLFC9
ептен сум врзан со мачоров многу ми фали незнам брат што да правам навечер неможам да спијам нон стоп мислите ми се во него

преска бев билетарата кај нас и ја прашав жената кај билетарата за мачорот и и го опишав како изгледа и ми кажа дека видела таков мачор вчера,па дај боже наскоро да се врати,ако е он.

Сега кај мачево забележав дека има нешто како ковче/ребро испакнато веднаш позади предната нога.
Што може да му е? Има некој искуство со такво нешто?

здраво дечки
сакам да си купам персиско маче кое е старо веќе 2 месеци па сакам да прашам доколку има некој поискусен на оваа тема кога е најпогоден период?дали 2 месеци се доволни за веќе да се оддели од мајката или треба да почекам уште ?
Благодарам однапред :)

здраво дечки
сакам да си купам персиско маче кое е старо веќе 2 месеци па сакам да прашам доколку има некој поискусен на оваа тема кога е најпогоден период?дали 2 месеци се доволни за веќе да се оддели од мајката или треба да почекам уште ?
Благодарам однапред :)
На 12-13 недели се одбивани од мајките, што значи на 2,5-3 месеци ќе може да се земе. Нека остане уште малце со мајка му. А какво планираш да земеш, машко или женско?

Сеуште не сум одлучил.Мачињата ги видов беа пет од кои само едно женско.Некако машкото бело ми остави најголем впечаток и мислам дека не се толку машките деликатни како женските со парење и други ствари така да најверојатно машкото бело ке биде.По 100 евра :)

Сеуште не сум одлучил.Мачињата ги видов беа пет од кои само едно женско.Некако машкото бело ми остави најголем впечаток и мислам дека не се толку машките деликатни како женските со парење и други ствари така да најверојатно машкото бело ке биде.По 100 евра :)

Поарно земи вдоми некое,има многу ангорчиња..100 евра нели се многу пари.

Супер. Машко маче најдобро е да се земе. Женските бесни се многу. Мојата само стелиризација ја скроти. Нејзиниот син беше душа од маче, гњави го, гушкај го ништо не ти прави, сестра му само за игра ни приоѓаше, ретко сакаше да се гали.

Поарно земи вдоми некое,има многу ангорчиња..100 евра нели се многу пари.
да многу се...штедев од платата по малку :D.сум чувал ангорче ама мислам дека не можи да се спитоми како персиското.Исто така сакам дома да го чувам а ангорчето што го имав не можев дома да го приберам така да не беше многу чисто за дома :D

да многу се...штедев од платата по малку :D.сум чувал ангорче ама мислам дека не можи да се спитоми како персиското.Исто така сакам дома да го чувам а ангорчето што го имав не можев дома да го приберам така да не беше многу чисто за дома :D
јас чувам персиски мачор, исто како и ти имав желба да имам баш персиски, и од првите пари што ги заработив, сакав да си купам, но еден мој другар кој го чуваше сега веќе мојот мачор, ми предложи да не купувам, дека тој ќе ми го поклони неговиот мачор. Никогаш нема да ја заборавам среќата во тој момент, еве 4 години е кај мене, го преселив и во друга држава, јас ти советувам ако толку сакаш купи си, остај ваму што викаат вдоми. :)

јас чувам персиски мачор, исто како и ти имав желба да имам баш персиски, и од првите пари што ги заработив, сакав да си купам, но еден мој другар кој го чуваше сега веќе мојот мачор, ми предложи да не купувам, дека тој ќе ми го поклони неговиот мачор. Никогаш нема да ја заборавам среќата во тој момент, еве 4 години е кај мене, го преселив и во друга држава, јас ти советувам ако толку сакаш купи си, остај ваму што викаат вдоми. :)
веќе го купив пре сладок е и многу мил.Нема подобри мачинја од персиските :D

Не сакам да звучам снобовски, ама им припремате ли домашна храна на мачињата? Гледам има тема за храна за кучиња, па би можеле и за мачки да отвориме, ако има интерес и идеи.
На мојов му давам храна за мачки, али гледам што поретко и избегнувам сува. Сува јаде само ако му купат како подарок, или кога го оставам на чување кај некој. Порано му давав сува да грицка измеѓу оброци, како ужина. :icon_lol:
Друга ми е поентата, читам што се има во нивната храна. Освен тоа што сите изгледаат исто, само што содржат различни додатоци за мирис и вкус, ставаат и шеќер. Шеќер, луѓе! Зарем не беше шеќерот смртоносен за нив?
Барав на интернет некои рецепти, гледам може да се додава варен морков во месото. Обично му купувам замрзната, или свежа риба. Внимавам на потеклото исто како што внимавам и за себе, не сакам мачето да ми јаде срања... Пилешко, мада за ова и двајцата ризикуваме. Јаде и други видови мевца, ама мислам дека не се соодветни за мачки... Живи, матени јајца(мислам дека белката не беше океј за нив, нека ме поправи некој ако знае)...
Има некој идеи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom