Самоубиство!

M

marsovka

Гостин
Нека не мислат форумџиите на форумов дека сум бесчуствителна што ќе постирам следново:
За мене самоубиството претставува природна селекција,едноставно неуспешните,неадаптираните
единки им се активира кодот дека се аномалија или неуспех и се самоуништуваат бидејќи човештвото и неговата филозофија на хуманост и дека е еквивалент на божество ја исклучува со сила природната селекција и не дозволува таа да се одвива како што треба.

PepoOo

[d^.^b]
Член од
7 април 2008
Мислења
621
Поени од реакции
24
Самоубијство , според мене за некој да го исврши истото , треба да има големи , преголеми причини.
Мислам дека луѓето кој се самоубиваат,им е навистина тешко во животот.
Сепак јас не би извршил самоубијство,секој има тешки моменти но мора да продолжиме понатаму , се ќе биде добро:wink:.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Самоубијство , според мене за некој да го исврши истото , треба да има големи , преголеми причини.
Мислам дека луѓето кој се самоубиваат,им е навистина тешко во животот.
Сепак јас не би извршил самоубијство,секој има тешки моменти но мора да продолжиме понатаму , се ќе биде добро:wink:.
Според мене нема доволно големи причини за да извршиш самоубиство (освен во случај на некои тешки болести каде што нема лек и некого го очекува болна смрт). Сите други проблеми се решаваатсамо треба време.

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Прво и основно не го оправдувам самоубиството.
Според мене се може да се реши само со многу добра комуникација.Денешниве родители многу грешат што ги занемаруваат своите деца и нивното невнимание го искупуваат со разно разни подароци,слатки и такви ми ти глупости.Многу малку од нив разговараат со своите деца,не согледувајќи ја важноста од тие разговори.
Ако детето уште од мало се научи и увиди дека за се може да се седне и да се разговара наредниот пат кога ќе има проблем кој што "мисли дека неможе да го реши" и готово крај на светот е,наместо тоа прво ќе се обрати кај своите најблиски ќе каже вака и вака помогнете ми да го решам проблемов.
Мора да се поведе сметка и родителите да имаат иницијатива да бидат блиски со своите деца и да комуницираат,а не на секое да викаат:шо проблеми имаш бе ти,дојди на мои години да видиш како е?!
Ниту еден проблем не е безначаен и ниту еден проблем не е нерешлив.
Доколку има меѓусебно разбирање фала Богу нема на некого да му текне попрво да се фрли од зграда :( отколку да седне и смирено да побара помош од било кого (еве доколку не наоѓа поддршка од најблиските има сегде луѓе што сакаат да помогнат-па дури и овде на форумов :smir: ).
Велат дека најпоразувачки акции се оние кои сме ги превземале не земајќи одредени работи во предвид.Животот секогаш треба да се зема во предвид и можностите што ги дава.Сакајте го животот и љубовта ќе ви биде возвратена.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
ja nikogas ne bi se samoubila!!!!sekako deka covek nekogas zapaga u kriza ama aj sea ako sekoj covek padne u kriza i se samoubie aj da ne postoime mislam:helou:vo sekoj slu4aj ja nikad ne bi go napraila toa za samoubivstvo treba hrabrost a tolku hrabrost za da se ubijam nemam!!!!!
:ne:

Marley's dother

Marley's dother
Член од
14 февруари 2009
Мислења
10
Поени од реакции
0
samoubistvoto ne e resenie, za se ima resenie osven za sida ama i za toa ke se najde ehehe... Lugeto obi4no gi gledaat sekogas losite raboti u situaciite i toa gi tera na najlesniot kukavi4ki na4in ubistvo...
Sto i da se desi loso ke pomine pa luge zivot ide dalje:jaj: hahahaha
:poss:
DON'T WORRY BE HAPPY HAHAHAAHAHHAAH

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Никогаш не сум помислила на тоа, бидејќи животот е нешто најблагодарното нешто што го имаме и треба да го цениме, без разлика што некогаш се чувствуваме во толку безнадежно и ужасно
Луѓето што извршуваат самоубиство се душевно болни пред се,
сум слушнала луѓе кои си го одзеле животот заради заглавеност во долгови, љубовно разочарување или пак одмазда спрема некој-(е ова последново стварно не можам да го разберам)

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
ja nikogas ne bi se samoubila!!!!sekako deka covek nekogas zapaga u kriza ama aj sea ako sekoj covek padne u kriza i se samoubie aj da ne postoime mislam:helou:vo sekoj slu4aj ja nikad ne bi go napraila toa za samoubivstvo treba hrabrost a tolku hrabrost za da se ubijam nemam!!!!!
:ne:
ако собереш храброст да се убиеш.. тогаш имаш храброст да го решиш кој било проблем..

+ самоубиството донесува многу повеке штета него шо помага.. тоа е една себична глупава работа шо само човек помислува такво нешто... да се спасиш од твоите проблеми создавајки проблеми на други луге.. т.е родители семејство жена деца фамилија.. многу глупа работа.. онака сум бил и ја во бедови и се.. ама пак самоубиство не е решение.. за се постои солуција..

(како ми се склапа темава со аватарот :):)... )

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Никогаш не сум помислила на тоа, бидејќи животот е нешто најблагодарното нешто што го имаме и треба да го цениме, без разлика што некогаш се чувствуваме во толку безнадежно и ужасно
Луѓето што извршуваат самоубиство се душевно болни пред се,
сум слушнала луѓе кои си го одзеле животот заради заглавеност во долгови, љубовно разочарување или пак одмазда спрема некој-(е ова последново стварно не можам да го разберам)
И јас сум слушнал за луѓе кои што имаат извршено самоубиство бранејќи ја својата земја, тоа се јапонските камикази пилоти. Ова бранејќи ја својата земја е нивно мислење, а не мое. Сега не мислам за тие пилоти дека биле душевно болни, мислам дека точно знаеле што прават. А за другиве се сложувам дека се душевно болни, а не телесно.

ако собереш храброст да се убиеш.. тогаш имаш храброст да го решиш кој било проблем..
Имам сретнато доста размислувања на форумов на оваа тема. Некои мислат дека е кукавичлук, а некои храброст. Јас мислам дека не е ни едното ни другото, туку едноставно емотивната состојба во која се наоѓа човек го тера да ја направи таа акција по автоматизам без размислување. Зошто ако размисли сигурно не би го направил човек тоа.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
за самоубиство мислам дека човек е способен само во состојба на афект. Не е ниту храбост ни кукавичлук, човекот не е при здрава свест и тоа ти е. Опасна работа тоа афектите мајката, а на секој може да му се случат, е сега да се надеваме дека не толкави

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
за самоубиство мислам дека човек е способен само во состојба на афект. Не е ниту храбост ни кукавичлук, човекот не е при здрава свест и тоа ти е. Опасна работа тоа афектите мајката, а на секој може да му се случат, е сега да се надеваме дека не толкави

Ова ќе да е причината за сите самоубиствата.

А

Аниии

Гостин
Секако дека не живовото е подарок кој е премногу вреден:nenene:

M

Mario Gómez

Гостин
Eноставно ништо не успорувам во тој природен процес во кој секој решава за својот живот.Ако не гледаме од религиска основа тоа е само еден процес во кој единката не го нашла своето место на овој свет и единствен излез и е тоа.

Fama

Bombin' thru the speakaz
Член од
10 февруари 2009
Мислења
518
Поени од реакции
19
Самоубиство.. тоа е погрешен начин на бегство од проблемите. Нема проблеми што не се нерешливи, затоа не вредат да бидат решени на погрешен начин, со самоубиство. Кога би размислил подобро, не би го одзел живото па и за какви проблеми да станува збор. Едноставно треба да се има верба и надеж.

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Јас лично никогаш не сум помислила на тоа.
Но кога веќе ќе му се случи некому, мислам дека во тој момент чоек треба да се сети на сите оние ситнурии вредни за живеење. Сепак ништо неможе да е толку лошо за предвреме да си го одземеме животот.
Сите ќе умреме порано или подоцна. Дотогаш можеме само да уживаме во целост, до последниот момент.

Kajgana Shop

На врв Bottom