Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Точно после дебаклот на 17ти на кој Заев јавно прогласи мораториум за бомбите додека траат протестите, човечево повторно си го погази зборот (по којзнае кој пат) и десет дена подоцна објавува нова бомба а претходно преку медиуми го опипува пулсот на јавноста за најавата за бомбата за смилковско езеро. Уште еден cliff-hanger од Заев ама серијава станува тапа.
ЗЗ никад не објавил мораториум, кажа ке прекинат одреден период во зависност од ситуацијата.
Се невинаши, сите до еден. Матер си ебале џихадистичка. Значи само стока може да изврши таков масакр на овие простори у 21 век а сите знаеме која е стоката на балканските простори. Какви монтирани случаи, какви пичке материне. Местото на стоката се знае кај е, у зандана, у 2 на 2 простор.
А корнишонот скапо ке плати што не може да го извади јазикот од газовите на учк.
:tapp:
Опа, ова не е промовирање на ес де ес во албанска партија?

После она интервју каде се зборуваше за задолжително воведување на албанскиот јазик од градинка за Македонците, за официјален албански јазик, за користење албанско знаме во партијата, за продлабочување на рамковниот договор, ништо повеќе не ме чуди.

Единствено ме чудат некои етнички Македонци кои можат слепо да поддржуваат албанизација и федерализација на Македонија водени од моментални идеолошки и партиски или еконмски ситни лични интереси, а ризикуваат децата и внуците да им живеат во голема Албанија.

Воведување на втор официјален јазик и деградацијата на употребата на Македонскиот јазик, се само чекори кон федерализирање на Македонија и напуштање на граѓанското општество кон кое се стреми секе современо демократско општество. Такви пракси на повеќе официјални јазици имаат федерацијата Швајцарија со 3 јазика, федерацијата БиХ со 3 јазика, а гледаме кон која насока се движи Белгија исто така со 2 официјални јазика и Шпанија со 4 официјални јазика.
Конкретно од повеќе јазици да знаеш нема ништо да си зијан, само повеќе корист, небитно дали е албански, кинески, или монголски...

Тендер другарите ја испокрадоа државата, направија се ршум,изкреираа безброј насилства и што ти ја знам само да си го спасуваат гзот ти за една изјава на ЗЗ си се ставил. Која кога тогаш тоа мора да се реализира, независно кој е на власт... брачата ке си ги бараат правата, неможе да ги истребиме или попознато сотреме, тие тука живееле со векови и тука и ке бидат јбг..

Дополнително викаш напуштање на граѓанското општество, кое црно граѓанско општество, ние живееме у посељачко и дифатрско оштество од било кога...[DOUBLEPOST=1432730773][/DOUBLEPOST]Заев дополнително со оваа изјава ја спрема или испитува албанскиов народ некако..., да ја ублажи ситацијата, пошто он ако објавеше ова како гром од ведро небо, брачата имаше секундарно да го бричат грујо со зелено џамче....

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Сорос, маидан, јужен тек, турски тек, сеа федерализација, со тек на време ќе помине се. После дебаклот со најавениот Мајдан на 17ти, ги осеќаат сите креираните сценарија за стварање на параноја, најверојатно веќе нема ни за сендвичи, па паѓа концентрацијата за да се сфати алиби брифингот. Премногу теории и сценарија.
Долази време ќорке.
Не е сега федерализација, тоа уште 3 години пред да бидат бомбите беше спомнато.

Март 2012 се потпиша меморандум во Тирана:
Потпишаниот договор гласи:

Дел 1.
Граѓанското собрание (Собрание на граѓанското патриоти) и институција на Република Илирида го потпишаа овој договор и се посветуваат заедно да ги зајакнат своите односи, кои се занимаваат со меѓусебните односи и соработка во областите на нивните држави.
Дел 2.
И двете страни се согласуваат да се изврши секој тип на активности потребни за спроведување на договорот во прашање се и целите кои двете структури ги имаат.
Дел 3.
Граѓанското собрание (Собрание на граѓанското патриоти) ја поддржува институцијата на Република Илирида во својата иницијатива да се создаде нова албанска држава во рамките на географската област на ФИРОМ
Дел 4.
Република Илирида ја поддржува оваа иницијатива на Управата за цивилно собрание (Собрание на патриоти албански граѓански) за цивилно собрание (Собрание на патриоти албански граѓански) за потпишување на декларација за повторно обединување на сите албански територии а Албанија да го преземе потпишувањето на декларацијата од страна на Албанците во Илирида.

Република Илирида
Претседателот z.Nevzat Халили

Република Илирида
Салман z.Baki премиер
Граѓанското Собранието
Еден член на КЦ z.Arlind Коте

Собранието на граѓанското патриоти
Претседател на КЗК z.Taulant Capa

Оригиналниот текст тука
http://www.tetova1.com/portali/lajmet-e-fundit/firmoset-memorandumi-per-krijimin-e-republikes-se-ilirides.html
Еве ја најавата од септември 2014.
http://makfax.com.mk/makedonija/politika/nevzat-halili-ja-proglasi-republika-ilirida

Првиот претседател на Партијата за демократски просперитет (ПДП), Невзат Халили, во четврток пред триесетина гараѓани на плоштадот Скендербег ја прогласи т.н. република Илирида.

Според него, Македонија би требало да функционира како држава со две еднакви републики по примерот на поранешната федерација меѓу Србија и Црна Гора.

Халили на ваков чекор се решил откако, како што рече, станало јасно дека Рамковниот договор повеќе не функционира.
Сега ќе се праиме слепи ли? За плановите на федерализацијата е пишувано и образложувано на форумов пред 3 години.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
@Biomage значи "вистината за Македонија" зависи до неговата проценка на ситуацијата. Во ред.
Значи ради Куманово бомбата за смилковско не беше објавена...
Да беше објавена ке настанеше бетер од тоа од куманово...
Затоа и не беше објавена...

Замисли утре едно 500.000 Монголи да ни се уселат и тогаш ли монголски децата ќе треба да учат? Ја кој сакам јазик ќе го учам, нема што мене да ми наметнува некој уште од градинка кој јазик да го учам освен можеби ако повеќе не живеам во држава која се вика Македонија.
У право си ама ако живееше у северна кореа..

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
@Biomage јас го поттикнувам што побрзо да ја објави. Целото одолговлекување (не само за ова туку за сите афери) личи на едно вешто испланирано сценарио. Зошто би се случиле инциденти доколку дознаеме дека 5 луѓе договарале нешто? Или можеби се плаши за нивната безбедност заев?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.317
Поени од реакции
26.245
@Biomage јас го поттикнувам што побрзо да ја објави. Целото одолговлекување (не само за ова туку за сите афери) личи на едно вешто испланирано сценарио. Зошто би се случиле инциденти доколку дознаеме дека 5 луѓе договарале нешто? Или можеби се плаши за нивната безбедност заев?
Затоа што сака да дојдат тие што го пуштија низ вода вчера и да му речат аман не објавувај, ние ќе ти договориме амнестија. Ама, бидејќи нема ништо сензационално за објавување, ништо и нема да добие.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Сериозен си?
Вака да ти кажам...
Одреден период некоја сака да подметне меѓу етнички тензии/немири па и војна...
Се знае кој.. и врапчињата многу добро знаат.
Па да ја обвинат опозицијата сакаат војна за да дошле на власт ова она прават немири што ти ја знам...
Бомбата за смилковско да не се десеше у Куманово тоа, требаше да биде 2-3 дена пред 17 мај.

Да се објавеше бомбата после Куманово за смилковско Албанците имаше да го бричат грујо со железно џамче и да избијат дупло поголеми немири, како што се дифтари и со самиот доказ дека се осудени нивните брача невини... знаеш што значи тоа?
Таква беше ситуацијата.

Заев со ваквите пуштање водичка што се вика само пробува да ја разлабави сензитивноста и тој ефект после објавувањето да не настанат немири, бидејќи тоа е нешто што никако не му одговара...

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.502
Поени од реакции
18.248
Нека објави гомното предавничко, нека не ја држи цела Македонија во заложништво. Ако има нешто, веднаш нека објави и нека не си игра со емоциите на родителите и граѓаните на РМ.

Јас сум убеден дека копитото блефира, али веројатно тоа ќе му е последно.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Сериозен си?
Вака да ти кажам...
Одреден период некоја сака да подметне меѓу етнички тензии/немири па и војна...
Се знае кој.. и врапчињата многу добро знаат.
Па да ја обвинат опозицијата сакаат војна за да дошле на власт ова она прават немири што ти ја знам...
Бомбата за смилковско да не се десеше у Куманово тоа, требаше да биде 2-3 дена пред 17 мај.

Да се објавеше бомбата после Куманово за смилковско Албанците имаше да го бричат грујо со железно џамче и да избијат дупло поголеми немири, како што се дифтари и со самиот доказ дека се осудени нивните брача невини... знаеш што значи тоа?
Таква беше ситуацијата.

Заев со ваквите пуштање водичка што се вика само пробува да ја разлабави сензитивноста и тој ефект после објавувањето да не настанат немири, бидејќи тоа е нешто што никако не му одговара...
Сериозен сум и го базирам скептицизмот врз основа на претходните дозирани снимки. За Младенов и името најави тектонски пореметувања а не ми се верува дека некој памти што имаше во тие снимки денес. Нешто вадено од контекст во кое нема ни индиректни индиции за некаква вмешаност. За да се осигурам дека не сум субјективен ги прашав и моите про-опозициски настроени пријатели и од нив добив кревање раменици и продолживме да дискутираме за материјалите за корупција во кои има далеку повеќе елементи за распрашување и истрага.[DOUBLEPOST=1432734413][/DOUBLEPOST]
Затоа што сака да дојдат тие што го пуштија низ вода вчера и да му речат аман не објавувај, ние ќе ти договориме амнестија. Ама, бидејќи нема ништо сензационално за објавување, ништо и нема да добие.
Е па и мене така ми изгледа само сеуште не сакам да верувма дека е толку будала иако потезиве во последниве месец дена му се ептен очајни. Ај ќе видиме, мада еве пак тактизира со тие снимки, ќе ги пуштел кога ќе дојде време.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.317
Поени од реакции
26.245
Е па и мене така ми изгледа само сеуште не сакам да верувма дека е толку будала иако потезиве во последниве месец дена му се ептен очајни. Ај ќе видиме, мада еве пак тактизира со тие снимки, ќе ги пуштел кога ќе дојде време.
Недела до две, прво потрчковците негови да ја создадат потребната шизофренија. Којзнае колку се пцуе што на 17ти протестите му беа мирни. Сега ќе ја игра последната карта.

Z

zlaki

Гостин
се откри ли денес за смилковското езеро или некој нареден ден?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
ќе ја пушти бомбата за смилковско откако ќе поднесе оставка владата. јас мислам така е договорено на средбите.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Недела до две, прво потрчковците негови да ја создадат потребната шизофренија. Којзнае колку се пцуе што на 17ти протестите му беа мирни. Сега ќе ја игра последната карта.
Интересно е што на странски медиуми дава интервју за бомбата за Смилковци, прво беше за Бугарски медиум сега за Германски. Ме интересира дали некој има линк директно од објавата на интервјуто на Заев на тој медиум, Ди Цајт. Каква тежина има овој медиум во Германија?

И не разбирам чему чекање, чим веќе објавил вакво нешто. Тој веќе кажал и тврди дека бомбата го содржи и докажува тоа што го изјавил. Значи бомбата според него само ќе го потврди тоа. А изговорот е да не ја комплицира понатаму работата, како може да се искомплицира после ваква една изјава? Еве јас ги повикувам граѓаните пред Бихаќка да го изнудиме да ја објави таа бомба во овој момент денеска. Да престанеме да бидеме заложници на Груевски и од таму да тргнеме и да го срушиме од власта на сила, доколку зборовите на Заев испаднат дека се вистинити (во што се сомневам).

Иначе има и во Макеоднија медиуми контролирани од опозицијата, прашање е зошто таму не објавил вакво нешто?

На крајот на краиштата објавата е доста сериозна, а тоа е дека обвинетите не се криви за масакрот кај Смилковци и дека за тоа има доказ во снимките што ги поседува. Доколку навистина Заев го дал ова интервју, и доколку се покаже дека обвинетите сепак се виновни, се прашувам дали повторно ке патат од амнезија тие што го подржуваат во ова.

Последно уредено:
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Абе имате снимки за корупција, за криминал, за местење судии, за планирање да влезат и да му залепат 3-4 вруќи шамари на проопозициски фунцкионер, местење пресуди, уредување вести и се тоа се знаеше и пред бомбите, но сега имате доказ и пак сте се фатиле како ќорави за стап за Заев, тој ке ја уништел Македонија, ке ја федерализирал, ке го употребат за некакво спречување на турски ток кој што уште не прошол ни црно море, значи какви фаци има овде па и да сте платени од власта за да јадете трици тука, треба малку поумерени да сте, не би сакал да ги именувам сами ке се пронајдат...

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Абе имате снимки за корупција, за криминал, за местење судии, за планирање да влезат и да му залепат 3-4 вруќи шамари на проопозициски фунцкионер, местење пресуди, уредување вести и се тоа се знаеше и пред бомбите, но сега имате доказ и пак сте се фатиле како ќорави за стап за Заев, тој ке ја уништел Македонија, ке ја федерализирал, ке го употребат за некакво спречување на турски ток кој што уште не прошол ни црно море, значи какви фаци има овде па и да сте платени од власта за да јадете трици тука, треба малку поумерени да сте, не би сакал да ги именувам сами ке се пронајдат...
Доколку Смилковци му е блеф, може да се сели од Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom