Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Гледам една серија на интернет па сакам да си ја ставам на усб и да ја гледам на телевизор, али никако неможам да најдам начин како да ја слимнам се скапав барајќи али видеото е на некаков си jwplayer па никако неможам, се скапав барајќи how to download video from jwplayer :D

Која серија и на кој сајт кажи ни, па може ќе ти најдеме алтернативни начини.

Како што кажаа веќе 2-та члена горе, internet download manager ми е последна опција when all others fail.
Сепак, мислам дека само еднаш ми потфрли и тој.
Затоа најдобра варијанта е да дадеш линк, па да пробаме ние.

Само што пробав со RTMPDumpHelper и успешно симнав цела епизода.
Симни го ова прикаченово и екстрактирај го.
Затвори ги сите прозорци од фајрфокс/хром итн.
Со хром има проблеми нешто програмчево така што ќе треба да користиш фајрфокс.
Влези во фолдерот RTMPDumpHelper и пушти го фајлот RTMPDumpHelper.exe
Ќе се отвори црно command prompt прозорче и уште едно.
Потоа отвори firefox.
Потоа отиди на страната кај што е видеото и кликни плеј на видеото.
Сега не во црното туку во другото прозорче треба да пишува successfully attached to web browser/flash бла бла.
Во црното прозорче исто така треба да се појават дополнителни информации (резолуција на фајлот, битрејт и слично).
Моментално видеото ти се симнува во фолдерот RTMPDumpHelper.
Тоа што го симнав јас беше именувано 4204892497_n.mp4.
Прави повеќе рефреша во фолдерот на неколку секунди и види дали се менува големината на фајлот.
Целата епизода е ~300 мегабајти. Кога ќе дојде до оваа големина и гледаш дека не се менува меморијата после рефреш, значи дека се симнало видеото, можеш безбедно да го затвориш фајрфокс и го имаш видеото за офлајн гледање.
Гуд лак.

Attachments

@sime333 , @Anon
Зошто ја комплицирате бе луѓе? Си ја има серијата на торенти. По 350 МB епизода.

@sime333 , @Anon
Зошто ја комплицирате бе луѓе? Си ја има серијата на торенти. По 350 МB епизода.
Добро, тоа беше линк од една епизода од една серија.
А страната ми делува дека сигурно има серии од кои повеќето ги нема на торенти.

Добро, тоа беше линк од една епизода од една серија.
А страната ми делува дека сигурно има серии од кои повеќето ги нема на торенти.
Не бе брат, комлет сите сезони сите епизоди. Сичко има :) на torrentz.eu

Дали има некое уникатно програмче за да се тестира дали е во добра состојба графичката?
Без FurMark зошто освем тортура на графичката да достигне максимум температура, не гледам дека помага во тоа дали е стабилна или не.

Сега ќе ти пратам на ПП линк, ако сака и некој друг нека се јави.

Да бе серии. :)
Линкот што ми го пушти ги има до 5 сезона а на страната што ја постирав ја има веќе и 9, како што реков погоре, барав јас преку торрент ги нема новиве инаку не би се заебавал јас со такви глупости.
Се снајде со мојот начин или друг?
Ако е друг, сподели.

Серии.
IDM Internet Download Manager, само на хром не сака на мозила си работи.

Сакам да инсталирам XP а ком. сега има инсталирано 7-ца и ми ја дава оваа грешка - a problem has been detected and windows has been shut down 0x000007B.Можеби сте имале сличен проблем ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom