Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Ај нека кажит некој како да го упрам ова чудово почна од страна да излегвит
BKMEsnh.png

Ај нека кажит некој како да го упрам ова чудово почна од страна да излегвит
BKMEsnh.png
Десен клик на сивото, и направи lock the taskbar да не биде штиклирано.
Потоа, со лев клик на глувчето кликни на сивото, држи кликнато, влечи до посакуваната дестинација и отпушти го копчето.

Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7500 @2.93GHz 2.94 Ghz
Ram: 4GB
Windows: 7-64bit
Graficka: Geforce 730gt

Ваков ми е пц, у живот сум немал вакви проблеми мн фрустрирачки е ..

Не си наведил какво напојување имаш иначе според ова што гледам немаш некоја power hungry графичка, али сепак можеби напоните се ослабени на напојувањето и тоа да прави проблем доколку имаш некое кинеско. Друго може да виде и до самата графичка. Како што реков прво пробај со преинсталирање на драјверите со DDU (ќе ти побара да влезеш во Safe Mode, лесно е автоматски се рестартира, ќе избришеш драјвери, ќе ги спуштет најновите од nVidia страната, инсталираш и ќе видиш дали проблемот сеуште е тука). Ако сеуште е тука почни со тестирање на RAM со memtest86+ минимум 4 паса (има инструкции на страната за правење бутабилно USB), ако најде грешки замени ја плочката, големи шанси тоа може да го прави проблемот. ДОКОЛКУ не е ни RAM меморијата, тестот не пронајде грешки, позајми напојување и тестирај гејминг некое време, и крајно пробај ја графичката на друг компјутер.

П.С заборавив да наведам пробај иставија графичката од PCI-E слотот и пак ставија, може да го среди тоа проблемот :)

сакам да прашам нешто имам постар компјутер статичен не е форматиран 3 години и сакам да го форматирам но постои проблем што цд читачот не ми работи а цд со виндовс пити боже каде е да ми каже некој начин како да го форматирам , гледајќи по јутубе има примери на форматиране со цд и некое си винто флеш да префрлиш од цд на усб ама во исто време и двете да бидат вклучени во ком но како што реков мене цд читачот не ми работе некои решение ?

сакам да прашам нешто имам постар компјутер статичен не е форматиран 3 години и сакам да го форматирам но постои проблем што цд читачот не ми работи а цд со виндовс пити боже каде е да ми каже некој начин како да го форматирам , гледајќи по јутубе има примери на форматиране со цд и некое си винто флеш да префрлиш од цд на усб ама во исто време и двете да бидат вклучени во ком но како што реков мене цд читачот не ми работе некои решение ?

Со PowerISO направи бутабилно усб и шибај. Пред тоа секако симни си оперативен систем кој сакаш да му го инсталираш. Разбарај на Гугл ќе најдеш како направиш.

Инаку штом е постар компјутер може ќе треба да влезеш во БИОС-от и да наместиш да ти подигнува од УСБ т.е. може нема по дифолт да ти го дава како boot option.

каде можам да волонтирам за програмирање, т.е нешто како пракса, ми бараат за факултет да запишам надвор а кај нас праксиве само за студенти се.. некоја фирма нешто во ск да препорачате, не сум експерт некој за програмирање, имам основа во ц++ и јава, ама можам да научам

каде можам да волонтирам за програмирање, т.е нешто како пракса, ми бараат за факултет да запишам надвор а кај нас праксиве само за студенти се.. некоја фирма нешто во ск да препорачате, не сум експерт некој за програмирање, имам основа во ц++ и јава, ама можам да научам
Види разгледај ја темава, не сум сигурен дека ке ти помогне ама можеш да се распрашаш подетално кај тие што имаат искуство.

Дајте некоја финта да можам истовремено да имам отворен пдф и ворд. Ми треба да преведувам нешто и затоа сакам да го имам отворен пдф документот, а во ворд да го пишувам (windows 7 користам)

Дајте некоја финта да можам истовремено да имам отворен пдф и ворд. Ми треба да преведувам нешто и затоа сакам да го имам отворен пдф документот, а во ворд да го пишувам (windows 7 користам)
Отвори еден ворд документ и еден акробат ридер (или некој друг програм за ПДФ документи) и остатокот види на видеото
https://www.youtube.com/watch?v=kAhylpJ8JDc

Не знам што точно те буни.
PDF треба да ти е наместено да отвора со acrobat/foxit/sumatra а DOC(X) со Word. И не знам зошто не би можел да ги имаш отворено истовремено.
И да треба двата документа со Word да ти се отворени, пак не би имало никаков проблем.
Иначе за преведување сигурно има некој софтвер кој го олеснува тоа, прашај во групата на фејсбук (прифатилиште за преведувачи/толкувачи or something).

пдф смени го во ворд
Отвораш Word и во View tab->New Window->View Side by Side

Друг начин е. Го отвораш пдф документот и нов документ во ворд. Во таскбар десен клик Show windows stacked или Show windows side by side. Зависи како поубаво се чита пдф документот.

Имам USB од 8 гига, филмот е 4 и нешто, ама ми вика фајлот е преголем и немаш место, има ли чаре???

Имам USB од 8 гига, филмот е 4 и нешто, ама ми вика фајлот е преголем и немаш место, има ли чаре???
Форматирај го во NTFS и ке го собере филмот во усб-то.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom