Primera División 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Jack Nolan
  • Време на започнување Време на започнување

Млад играч со најголем напредок во досегашниот тек од сезоната:

• Кастиљехо

Гласови: 8 21,1%
  • Вието

Гласови: 26 68,4%
  • Криховјак

Гласови: 9 23,7%
  • Гаја

Гласови: 10 26,3%

• Вкупно гласачи
    38
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Вие сте луди кој Пике кој Отаменди кој курац. Кој било дрим тим без Матје во него е невалиден. Тоа е ко лани да ставиш дрим тим од ЛШ без Рамос.
Матје факт е дека имаше солидна сезона, и постигна два клучни гола против Реал и Селта, ама фактот што со Маскерано ротираа многу често не го прави класа како што е Пиќе. И незнам колку си ја прател Барса годинава али Пиќе стварно искина, играше многу пожртвувано и гинеше за секоја топка, едноставно типот сакаше да си ја врати посакуваната форма и тоа го направи. Ја не памтам негов кикс освен грешка пасот против Севиља.

Вие сте луди кој Пике кој Отаменди кој курац. Кој било дрим тим без Матје во него е невалиден. Тоа е ко лани да ставиш дрим тим од ЛШ без Рамос.

Ја имаш гледано Валенсија оваа година воопшто?..Отаменди буквално живи луѓе јадеше и изигра сезона на кариерата

Матје факт е дека имаше солидна сезона, и постигна два клучни гола против Реал и Селта, ама фактот што со Маскерано ротираа многу често не го прави класа како што е Пиќе. И незнам колку си ја прател Барса годинава али Пиќе стварно искина, играше многу пожртвувано и гинеше за секоја топка, едноставно типот сакаше да си ја врати посакуваната форма и тоа го направи. Ја не памтам негов кикс освен грешка пасот против Севиља.

А ради кого игра Пиќе подобро сезонава? Ради својата подобра форма, ради тренерот и ради партнерот во одбраната. Шознам, коа игра со Матје до него мислам дека и тој е подобар. Стариов е најдобриот трансфер на Барса сезонава според мене, клучниот, со него ја зацврстија одбраната, таа која им беше најголемиот проблем минатите сезони.

Општо Барса немаше лош трансфер сезонава, освен огромниот кикс со Вермален. Браво, Суарез, Ракитиќ, Штеген испаднаа добри трансфери али Матје испадна клучен, у него добија нешто што немаа претходно, стабилен дефанзивец. Баш таков што не е увек у преден план а врши работа.

Ја имаш гледано Валенсија оваа година воопшто?..Отаменди буквално живи луѓе јадеше и изигра сезона на кариерата

За Примера правиме муабет, не за Серија А и за Бундес па да неам глеано. :D

Отаменди е број 1 од штопериве, нема збор тука.
За вториот и тоа како може да конкурира Матје. Мене лично ми беше трет избор, ама мала е разликата. Матје беше поконстантен за разлика од Пике кој првите 10-15 беше како дух, после откако влезе во форма е над Матје. Ама мора да се земе во предвид Французинов даде клучни голови, а Пике имаше по некој кикс(Виљареал, Севиља) така да тука се негде.
55-45 според мене

А ради кого игра Пиќе подобро сезонава? Ради својата подобра форма, ради тренерот и ради партнерот во одбраната. Шознам, коа игра со Матје до него мислам дека и тој е подобар. Стариов е најдобриот трансфер на Барса сезонава според мене, клучниот, со него ја зацврстија одбраната, таа која им беше најголемиот проблем минатите сезони.

Општо Барса немаше лош трансфер сезонава, освен огромниот кикс со Вермален. Браво, Суарез, Ракитиќ, Штеген испаднаа добри трансфери али Матје испадна клучен, у него добија нешто што немаа претходно, стабилен дефанзивец. Баш таков што не е увек у преден план а врши работа.

:D
Ај бе брат, не треси глупости. Пике играл подобро заради Матје, какво партнерство создадоа Пике и Масче назад, Матје не е ни блиску до едниот и другиот. Да, имаше огромен удел со головите, ама е многу несигурен и паничи при пасови и исфрлања. Се покажа кога најмногу требаше, ама тоа што претежно го внесува во одбраната е конфузија, а не сигурност. Да го земевме Отаменди - неговата замена во Валенсија, ќе беше многу подобро, ама тоа е. Матје бил клучен, Браво со 24 утакмици празна мрежа во Ла Лига, Суарез со којзнае колку голови и асистенции и новата димензија што ја внесоа во играта на Барса заедно со Ракитич не биле клучни. За Тер Штеген исто како за Браво. А, горе гледам си го заборавил Лордот Даглас. (y)

Ај бе брат, не треси глупости. Пике играл подобро заради Матје, какво партнерство создадоа Пике и Масче назад, Матје не е ни блиску до едниот и другиот. Да, имаше огромен удел со головите, ама е многу несигурен и паничи при пасови и исфрлања. Се покажа кога најмногу требаше, ама тоа што претежно го внесува во одбраната е конфузија, а не сигурност. Да го земевме Отаменди - неговата замена во Валенсија, ќе беше многу подобро, ама тоа е. Матје бил клучен, Браво со 24 утакмици празна мрежа во Ла Лига, Суарез со којзнае колку голови и асистенции и новата димензија што ја внесоа во играта на Барса заедно со Ракитич не биле клучни. За Тер Штеген исто како за Браво. А, горе гледам си го заборавил Лордот Даглас. (y)

Оф... ај пак.

Празна мрежа не е достигнвуање само на голманот туку и на одбраната. Браво беше добар, ама тие 4-5 души пред него уште подобри, он само им го јаде кајмакот сеа. Првпат сезонава после неколку сезони Барса имаше стабилна одбрана.

Барса со Матје доби тоа што и фалеше. И лани со Меси и Нејмар имаа милион и триста илјади голови и асистенции, всушност и црепот што го имаш на аватар даваше голови. Ама имаше страшно киксерска одбрана со Масќерано, Пиќе, дедо Пујол и факинг Бартра. Пиша за Пике погоре Бланко, на почетокот на сезоната беше мизерија, после влезе во форма ради тие работи што ги набројав погоре. Клучните голови што ги даде Матје се само крем на неговиот перформанс сезонава.

Оф... ај пак.

Празна мрежа не е достигнвуање само на голманот туку и на одбраната. Браво беше добар, ама тие 4-5 души пред него уште подобри, он само им го јаде кајмакот сеа. Првпат сезонава после неколку сезони Барса имаше стабилна одбрана.

Барса со Матје доби тоа што и фалеше. И лани со Меси и Нејмар имаа милион и триста илјади голови и асистенции, всушност и црепот што го имаш на аватар даваше голови. Ама имаше страшно киксерска одбрана со Масќерано, Пиќе, дедо Пујол и факинг Бартра. Пиша за Пике погоре Бланко, на почетокот на сезоната беше мизерија, после влезе во форма ради тие работи што ги набројав погоре. Клучните голови што ги даде Матје се само крем на неговиот перформанс сезонава.
Скоро секоја утакмица на Барса ми е изгледана по два пати сезонава, головите биле само крем. Можиш да забележиш само кој играше цело време прва постава во Барса на најбитните утакмици. Со Реал играше Матје заради повредата на Бускетс, а тоа дека ни требаше висок стопер, ни требаше, ама не овој. Отаменди и Пике се најдобрите стопери во Ла Лига годинава, кога се врати Пике во форма почнавме да функционираме и во одбрана. Факинг (како што го велиш) Бартра го посакував повеќе во одбраната од Матје, а истото можат да ти го кажат и другите навивачи на Барса тука на форумот, пошто детето се покажа на сите утакмици што ги играше. Џабе се однесуваш арогантно кога не си во право. Матје помогна многу со неговото физичко присуство и головите со Селта и Реал, ама е далеку од Пике.

Пике, Отаменди > Маскерано, Рамос, Мустафи, Годин > Матје... годинава. Покажуваш само колку не ја гледаш Барселона, а и искрено те разбирам пошто и јас така со Реал. Пике ја исфрлува секоја топка при прекин годинава и јас не знам како, ама секогаш се наоѓа на тоа место, на прсти се бројат играчите што го поминаа, едноставно најдобар ни е.

Последно уредено од модератор:
CFs9PZ8W8AA0JGu.jpg

Абе Депортиво отпаѓа, никаква комбинација не не спасува, нека не ве лажат вмровците :icon_mrgr:
Ги ставиле Меси и Нејмар да играат овие забеганиве, па вака ли бодови ќе ни давате бе алоооо :bravobe::ban::чда:

Сигурно Суарез да беше здрав и него ќе го пуштеа во игра :angel::kuracc:[DOUBLEPOST=1432397770][/DOUBLEPOST]Готово е, Кордоба ги пратиле второтимците во Еибар :вонзем:

У случај да завршат нерешено Депортиво и Градана, а Еибар да тепа, се гледа гол разлика или се прави комбинација од мечевите играни меѓу трите екипи?

Се надевам Депортиво ќе се спасат, секогаш ме потсеќаат на нашите дуели од ЛШ пред повеќе од 10 години. Тогаш бев ептен мало детенце, почнував да гледам фудбал, па ете ме потсеќа на едни убави времиња кога на фотељата ја додавав табуретката и таман ми испаѓаше како мини креветче за лежење. :D

Еибар сметам дека нема да тепа денес.

Еибар сметам дека нема да тепа денес.
Кордоба играат со целосниот втор тим :)

@ManUtdChampions во таква ситуација се прави мини табела во која ние сме најдобри. Ако Депортиво освои бод, тогаш за да се спаси доволно е Алмерија да не победи со Валенсија, без разлика на другите утакмици.

Исто и Севиља и Валенсија мора да тепаат, пошо ако Валенсија изгуби, Севиља тепа им го зема местото за ЛШ.

Меси 1-0, како што кажав сам да игра ќе го победи Депортиво...[DOUBLEPOST=1432399395][/DOUBLEPOST]Еибар веќе води 2-0, па дури и Алмерија води со Валенсија :pos::pos::pos:

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom