- Член од
- 14 април 2010
- Мислења
- 4.709
- Поени од реакции
- 6.137
Како прво никој не рече дека не се способни ама немате доволно кадар, за секаде да се бутаат по 25%.И јас на тоа се чудам, првин избираат кој да се вработи, а потоа му наоѓаат работно место, дали тоа ќе биде во нуклеарна енергија, астрономија или воена индустрија нема врска.
Значи партиските војници за све ги бива.
И тоа секогаш го велев тука на форум, и пак го велам, во ваква земја вие ќе ми велите дека албанците не се способни за администрација, абе никогаш не сум прифатил вакви оправдувања.
Охридскиот договор не се почитува само заради волјата на македонците, на тие од 2002-2006та и овие после нив, и на тие албанци кои прифатиле да бидат заложници на таквите.
Како што рече и самата министерка: Не им давам на Албанците да вршат увид во тоа што работиме.
Албанците во оваа држава не делат ништо пропорционално. Не можејќи да земаат процент од големите тендери (провизија), албанските функсионери земаат од албанците по 3000-5000 евра за едно работно место, и пак албанците оштетени.
Дали од тие 25 милиони евра провизија за автопатите, ДУИ зеле 6 милиони евра? Не верувам.
Колку се албанците непочитувани се гледа и по тоа што 3 споменика не можеа да вметнат во Скопје 2014. Моноетнички коруптивен проект. (а србите имаат повише од 3)
Не подржувам криминална власт, но и во криминалиите албанците се дискриминирани.
Го кажуваш тоа минситерката Јанкулоска пто рекла и дека ти оди во корист, а Вељановски кога зобри на снимките дека сте неспособни, не ми текнува која бобма беше тоа, за нешто зобреа, и некоја работа ДУи требало да ја завршат, ама пошо не разбираат ДПМНЕ им ај завршиле.
Со тоа спомениците, што сакаш повеќе од плоштад цел да имате, Скендербег и плус споменик на истиот.