Албанија го користи правото на вето на барањето на Македонија да стане членка на НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата vonKarajan
  • Време на започнување Време на започнување
Cekaj da te prasam kolku godini imas?
Зошто сега ти се важни моите години, кога ја избегна целата дискусија? Имам 20 години, студирам во странство и се плашам дека после студиите нема да можам да се вратам и просперирам во својата родна земја затоа што нема да постои. Ќе ги копирам темите на дискусија повторно коишто 2 пати одбегна да ги дискутираш:

Кажав ти дека не ја познавам ситуацијата во Албанија и нема да коментирам на тоа. Зборувавме затоа колку министерката/државата ти згрешила на тебе и ти целиот народ го стави во исти кош со неа. Зборевме дека демократски барате ослободување на терористите од Куманово затоа што Охридскио Договор не бил почитуван 14 години (а вие пред тоа сте спале и сеа ви текна кога Македонија е во криза). Морав да те потсетам оти многу брзо забраваш да одговореш на тоа што не можеш. И ти кажав за целото недемократско понашање има демократско решение на интернационална база, а не со терор, со дискриминација или насилство. Нејќеме ново Косово во Македонија, затоа има толку бурни реакции со вашто вето, оти натамо оде работата.

ПС. Очекувам негативни реакција демек сум мал, млад и неискусен, ама сепак ова се моите ставови и мојот дел од дискусијата. Убаво се сеќавам во 2001 кога татко ми мораше да оди во војна и слично и затоа не сакам дежа ву

Зошто сега ти се важни моите години, кога ја избегна целата дискусија? Имам 20 години, студирам во странство и се плашам дека после студиите нема да можам да се вратам и просперирам во својата родна земја затоа што нема да постои. Ќе ги копирам темите на дискусија повторно коишто 2 пати одбегна да ги дискутираш:

Кажав ти дека не ја познавам ситуацијата во Албанија и нема да коментирам на тоа. Зборувавме затоа колку министерката/државата ти згрешила на тебе и ти целиот народ го стави во исти кош со неа. Зборевме дека демократски барате ослободување на терористите од Куманово затоа што Охридскио Договор не бил почитуван 14 години (а вие пред тоа сте спале и сеа ви текна кога Македонија е во криза). Морав да те потсетам оти многу брзо забраваш да одговореш на тоа што не можеш. И ти кажав за целото недемократско понашање има демократско решение на интернационална база, а не со терор, со дискриминација или насилство. Нејќеме ново Косово во Македонија, затоа има толку бурни реакции со вашто вето, оти натамо оде работата.

ПС. Очекувам негативни реакција демек сум мал, млад и неискусен, ама сепак ова се моите ставови и мојот дел од дискусијата. Убаво се сеќавам во 2001 кога татко ми мораше да оди во војна и слично и затоа не сакам дежа ву
Nikoj ne pobara osloboduvanje na tie uapsenite od Kumanovo osven nivnite rodnini koi toa go baraa vo Kosovo i baraa pocituvanje na covekovite prava pri apsenje i tn. Nie sme protestirale za nepravdite od drzavnite institucii jas ne gi okriviv site Makedonci naprotiv rekov deka ima golem del sto se nacionalisticki nastroeni i se pravat slepi i gi ignoriraat problemite vo drzavava. Me cudi kako nekoj sto stvarno objektivno gi sledi rabotite moze da ostane ramnodusen so vokabularot i pristapot na Makedonskite ministri od VMRO prema Albancite. E toa mene me iritira

deka ima golem del sto se nacionalisticki nastroeni i se pravat slepi i gi ignoriraat problemite vo drzavava.

Македонците се најненационалистичко настроени, напротив патриотски од кој 90% е лажен патриотизам така да ова ти паѓа во вода.

Ако зборуваме за слепи и негирање на проблемите во државата тука треба да се праша вемеро од 2006-2010 и дуи кои беа апла поучени и организирани од западната пропагандна машинерија ако ти е кратка меморијата или во случај да не си забележал.

Nikoj ne pobara osloboduvanje na tie uapsenite od Kumanovo osven nivnite rodnini koi toa go baraa vo Kosovo i baraa pocituvanje na covekovite prava pri apsenje i tn. Nie sme protestirale za nepravdite od drzavnite institucii jas ne gi okriviv site Makedonci naprotiv rekov deka ima golem del sto se nacionalisticki nastroeni i se pravat slepi i gi ignoriraat problemite vo drzavava. Me cudi kako nekoj sto stvarno objektivno gi sledi rabotite moze da ostane ramnodusen so vokabularot i pristapot na Makedonskite ministri od VMRO prema Albancite. E toa mene me iritira
Кажав дека политички не сум определен и не можам да ти помогнам, според мене треба да дојде нова партија со бел образ рамноправна кон сите. Стај се на наше место, те да кажеме на мое место. Вето ставе некоја Х држава на твојта родна земја за влез во НАТО кога таа е во најголема криза. Како би ти реагирал и како ќе се чуствуваш? Особено ако твојта држава е сосед со 3 држави кои имат територијален план со тебе?

доста сдсм пропаганда...злосторниците беа амнестирани 2002, Ахмети е во влада на сдсм од 2002-2006 и од 2008 по притисок од надворешен фактор дуи да биде во влада ( а беше дпа)... впрочем ако не може овие сега од Куманово да им судиме, тури му пепел на тнр хашките случаи...
б.тв., да си прочиташ, еден од хашките случаи беше раководството на ОНА ( Али Ахмети)
True. Никој овде не знае што се случуваше до завчера, па можеш комотно да пишуваш што сакаш. Нека не те обесхрабрува тоа што 90% од членовите те сметаат за гнида. Продолжи да лупаш, комотно. Кој ги шљиви мавровските работници и нивните трауми, семејствата на исчезнатите и сл., коа си имаме прекрасни споменици.

Иначе, таман ќе влезевме у НАТО, али Албанија нѐ заеба :(

Последно уредено:
Фала на ветото
, ама мислам дека е подбро да има референдум
Сакаме ли во НАТО јас сум за НЕ!
И јас не сум за во НАТО и за во ЕУ, ама финтата е што сите се во НАТО и испаѓа групно тепање. Еден го начекат 10 души и го нашлакат. И он како треба да им возврате? Македонија според мене нема многу голем воен капацитет, така да ако не ни помогнат русите ако настане војна наебале сме ја. Сепак знам дека 1 наш граѓанин вреде за десет оти носе лавовско срце (не мислам политички лавовоско, во случај да дојде до недоразбирање)

Исто така ако можевме ние да работеме каде сакаме во Европа и да тргуваме со било кои фирми од Европа (да имавме право на трговија како сите ЕУ членки) нема да ни треба на нас ЕУ, имаме си ние „стандарди“

Фала на ветото
, ама мислам дека е подбро да има референдум
Сакаме ли во НАТО јас сум за НЕ!
Не нр прашуваа никој за тоа. Но има друг проблем, сите држави околу си имаат внатрепни проблеми и купуваат време со праврњр проблеми кај нас. Б.Т.В., Албанија имаше пред 20 години пограничен инцидент со Грција, заврши со акција на грчки фантоми... а имаше и неодамна, не терористи туку 5-6 албански криминалци навлегоа на грчка територија кај Преспа, Грција реагираше посилно отколку МВР во Куманово, ама Албанија не смее ни да писне

Македонците се најненационалистичко настроени, напротив патриотски од кој 90% е лажен патриотизам така да ова ти паѓа во вода.

Ако зборуваме за слепи и негирање на проблемите во државата тука треба да се праша вемеро од 2006-2010 и дуи кои беа апла поучени и организирани од западната пропагандна машинерија ако ти е кратка меморијата или во случај да не си забележал.
VMRO, DUI i DPA se vo isto nivo nepozelni kaj Albanskoto naselenie. Nema nisto loso od zapadot samo nasive ne znaat kako da se spravat so krizni situacii.

VMRO, DUI i DPA se vo isto nivo nepozelni kaj Albanskoto naselenie. Nema nisto loso od zapadot samo nasive ne znaat kako da se spravat so krizni situacii.

И кај нас не се пожелни но се културно уценувани (народот) од сите страни, истата тактика е и кај албанскиот политички блок.

Штом е така не мешај национализам и останато.

VMRO, DUI i DPA se vo isto nivo nepozelni kaj Albanskoto naselenie.
Да, да, да, апсолутно непожелни. Глеј на следните избори како ДУИ и ДПА нема ни 5 посто од албанските гласови да освојат.

Ховит клет шиптару, како се осмелуваш, ние сме најдемократска држава, Охридскиот договор сме го спровеле за 2 години, не сме чекале да се сторат 3.

Ма дај, 14 години ви беа ли потребни да сфатите дека не бил имплементиран? :icon_lol: Бевте дел и се излежувавте во секоја владина коалиција целиот период.

Вакви квази-барања, под лозунгот “добрососедски“ односи, ни се сместуваат заради други причини и заради други нарачатели.
Интересно е што луѓево сега навистина ќе го преиспитуваат Рамковниот, наместо да ги бараат вистинските причини.

Да, да, да, апсолутно непожелни. Глеј на следните избори како ДУИ и ДПА нема ни 5 посто од албанските гласови да освојат.

Ги влечат за уши и нив не само нас, не му се секирај.
Сестрински фирми на тие "нашите".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom