Албанија го користи правото на вето на барањето на Македонија да стане членка на НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата vonKarajan
  • Време на започнување Време на започнување
Ако остане после лоповлукот сигурно ќе ја бидне.

Од проста причина што истото тоа ВМРО рехабилитира личности ко Тодор Александров, а од друга страна искача со српски знамиња, лицемерно е. Исто ко што е лицемерно тоа што Пастирот обвинува за украински сценарија а оди во Брисел на преговори. Се работи за едно бедно манипулаторче чиј крај нема да биде убав.
Дај бе олади малку, и после све уште ли не ти е јасно дека е ова поголемо од Грујо и Зајо. Бог да чува.

Сериозно некој мисли дека Албанија или Бугарија ќе бидат било што прашани ако дојде Македонија редот да се прими во НАТО? :icon_lol:
Нема да бидат прашани, ама можат да бида изговор, каков што беше Грција минативе 25 години.

Cekaj be malce koci sto mesas babi i zabi ti rece baravte nezavisno Kosovo a sega begate neli? Pa jas ti replicirav zosto togas Makedonija da bide drzava koga imas i Makedonci koi begaat od drzavata toa ne e pricina za postoenje ili ne postoenja na edna drzava ne ti drzi voda tezata. Mnogu dobro znam sto e drzavjanstvo i sto ne nacionalnost.

Imas pravo da bides nezadovolen od Ohridskiot dogovor nikoj ne ti go negira toa pravo, no da se pravis francuz deka nemalo i nema diskriminacija vo Makedonija e toa me iritira.[DOUBLEPOST=1432135729][/DOUBLEPOST]
Vo Ohrid znam mnogu dobro kolku gi sakate Albancite, ne daj boze nekoj od varos da saka da mu prodade kukja na Albanec pa site na noze ke se krenat so sve popovi, crkvi. Kjuti po arno

Вака, ти прво нафрли дека 300.000 македонци зеле бугарски пасош иако и Бугарите би се чуделе на таја бројка, реално се помалку и реално 90% од нив зеле од економски причини, или да купат коа на врмето или да можат да патуваат низ ЕУ. Но во душа останале Македонци. Е сега за Бугарите се јави нов момент. Прилично непријатен. Во тек е имплементирање на онлајн гласање за земји членки на ЕУ, така да тие твои 3000.000 Македонци со Бугарски пасош ќе можат комотно и слободно да гласаат за пратеници, градоначалници, премиер претседател на Бугарија. Додај тука уште 5000.000 М;акедонци кои веќе живеат во Бугарија и наскоро во бугарскиот парламент ќе има пратеници Македонци а во владата министри можеби и заменик премиер Македонец ккои же лобираат за македонија. Овој пропуст Бугарите го открија пред година две и почнаа масовно да одбиваа т барања за бугарски пасоши али веќе им е малце доцна, секој македонец со бугарски пасош ќе може да хгласа или во амбасада во Скопје или наскоро онлајн од дома.
Е сега прикаската за Косово е поинаква, ги убедивте своите сојузници дека најголем виновник за неподнолсивата ситуација е Милошевиќ и српската власт. Нив ги нема на Косово веќе 15 години а ситуацијата ви е уште полоша и не само то, ем ви е полоша ситуацијата таму ем се жалите на ситуација кои пак запад ви ја донесе во Македонија. И запад веќе се уморува од постојани барања, сега имаат барање за Илирида, па за нови вработувања па за нови права па за нови територии. Станувате напорни и за ЕУ. Ви даода земја ви дадоа слобода и пак не ви чини. И Германецо би сакал да седи дома и прима државна плата али не може.

А си слушнал ти за интернационален суд, каде што можеш да ја тужиш државата? Не знам сеа како се викаше тој суд, немам многу познавање, ако не си задоволен од тужбата одиш на интернационално ниво. Инаку не ги апси никој затоа што не ги кршат законите. Логика ;)
Zosto togas ti ne ja tuzis Albanija za"diskriminacija" pa mi vikas mene da ja tuzam Makedonija?

Koj ги заштити малолетните деца отепани на смилковско езеро? Тие ли беа пречка да се вработи некој Албанец??

Те штити функсионирањето на правото, кога виновниците ќе ги казниш максимално. Тоа е веќе направено, само не знаеме дали тоа се виновниците. Ако не се, тоа ќе биде уште една потврда дека во оваа држава нема кој да ги заштити не-македонците. (За жал нема кој да ги заштити ни тие од македонска опозиција, но тие се надеваат дека ќе се смени власта и ќе бидат ослободени од лажните обвиненија, но кој да ги заштити албанците, ако се има предвид дека и СДСМ и ДПМНЕ за случајот Сопот се покажаа исти)

Кој го заштити Лешочкиот манастир изграден во 14 век кој талибанците го кренаа во воздух? Манастирот ли беше пречка да се вработат Албанци??

Лешочкиот манастир се сруши во август месец, откако веќе десетици џамии беа срушени и запалени. Тоа е срам за албанците, и не ми е јасно зошто го сторија тоа, ако се знае дека во 2001 УЧК се фалеше дека не рушат цркви и манастири. (а по албанските села, низ Битола, Прилеп веќе беа запалени сите џамии, а полиција не ги штитеше)

Кој ги заштити киндапирани и сечени работници на Маврово?? тиуе ли беа печка за вработување?

Тие што се надлежни да ги заштитат, што ги штитеа, и на крај се договорија Хашкиот суд да биде надлежен за сите воени злосторства. Ако наредам примери на злоставувани цивили, бројката иде на стотина албанци, па после не ќе знаеш кој е терористот во целата прича)

Кој ги заштити 160.000 раселени лица? тие ли ви беа пречка, кога мислите тие да се вратат на своите огништа уште 2600 лица?

Тие 160.000 лица се раселени заради специјалната војна, и се во Швајцарија, Германија...
А за 2600 раселени од Арачиново, Матејче, Опае и каде друго мислам дека се жртви на самите македонци, можам и да образложам, во Хасанбег си живеат македонци и албанци заедно, исто така и во Лопате.

“Сакаме да се вработиме зато ќе убиваме силуваме палиме дигаме во воздух цркви и манастири, запираме вода на цели градови, масакрираме и палиме живи ранети и протеруваме цивили“
А бе тој калифо Ал Багдади би ви рекол “Претеравте“

Зборуваш наопачки, не ја зборуваш вистината, не ја признаваш грешката. Мене ми е жал за едниот манастир кој е срушен, а тебе не ти е за 50 џамии. Мене ми е жал што 2600 македонци ги напуштиле своите домови после војната, а тебе не ти е жал за 160.000 албанци кои ги напуштиле домовите поради специјалната војна над нив.
Ти зборуваш за работи од 2001ва (а да почнам јас до утре ќе треба да куцам за 2001).
Јас ти зборам за денес, 2015 година, невини луѓе лежат по затворите.

Охридски договор не е спроведен ни после 14 години, и ова е темата за која зборуваме, не се враќај во историја.

Komparizacijava ti e katastrofa nie ne sme dojdeni, tuka sme bile. Vtoro sto sakas vo Albanija da im dadat na Makedoncite koga se 1% imaat svoja opstina nikoj ne gi cepka ne gi apsi zatoa sto se Makedonci. Treba da nparavis razlika koja e ulogata na graganinot i koja e ulogata na vladata. Graganinot moze da stori krivicno delo i da se kazni institucionalno, no ovde nie imame institucionalna diskriminicaija kon Albancite pa kako mislis ti ke ja tuzam jas nea i sudot ke presudi oti taa e vo pravo i ete ti kontra tuzba pa da i platam jas iljadnici evra neli? Otvori gi ocite ne vikam deka nema luge koi imaat mrznja naprotiv i kon ednite i kon drugite, no koga taa mrznja ke se institucionalizira togas situacijata moze da eskalira.
https://www.youtube.com/watch?v=6JcmMZbSLgE

Главен патријарх на Албанија е Грк. Градоначалник на Корча е Влав, тројца пратеници во албански парламент се Македонци, но албанизирани. Голо Брдо и Гора имаат преку 30.000 популација, но ниеден не е попишан како Македонец, а скоро најголем дел се Македонци.

https://www.youtube.com/watch?v=4U5COqYP6pw

Ете гледаш ги има и полно низ Тирана. Ги има низ цела Јужна Албанија и тоа етнички села коишто не се во склоп на Пустец, но се сложувам со тебе. Најголем дел од нив се албанизирани и најверојатно по своја волја си се изјаснуваат како Албанци. Тука нема љутиш. Исто ко што има Срби и Власи во Македонија што се изјаснуваат како Македонци.

:pos:
Нели ти е срам?
Една моја познаничка се запиша да учи албански јазик. Кога ја прашав зошто баш албански, рече дека денес во Македонија можеш да напредуваш само ако имаш врски, партиска книшка и/или познавање на албански јазик. Што мислиш, зошто?
Единствени дискриминирани ви се жените. Не на сите де, секоја чест на исклучоците.

Законот за амнестија, кој произлегува од Охридскиот Договор, е грубо нарушен од страна на Груевски, со амнестијата на хашките случаи, воени злосторства за кои изричито пишува таму, дека амнестијата не важи.
Оттука Рама со полно право става вето. Со оваа амнестија на воените злосторства извршени од страна на некои припадници на ОНА, сите припадници на ОНА се ставија во ист кош, заедно со воените злосторници, кои правеа најѕверски акти врз недолжни цивили. Ова грубо кршење на законот за амнестија (еден од столбовите на Охридскиот Договор) и деградирање на честа на албанските борци за демократија, Рама не можеше да го издржи и реагираше, нормално, како и секој нормален Албанец.

Глупости на квадрат, бараш правда за терористите од Куманово преку Охридскиот Договор кој не сме го почитувале толку долго (според тебе)!? Каде беше до сеа, спиеше? Зошто не се буневте пред нестабилната состојба во земјата? Зошто тогаш Албанија не стави вето? Се е масло на Американците јасно ни е, ама и вие сакате многу да ќарете. Ве користи НАТО против нас. Ако може Русија да не подрже па да се рамнеме тогај, ама на крајо пак ние и вие ќе си извадеме очите за НАТО и Русија. Сеа играте на ризик да знаете ;)

Вака, ти прво нафрли дека 300.000 македонци зеле бугарски пасош иако и Бугарите би се чуделе на таја бројка, реално се помалку и реално 90% од нив зеле од економски причини, или да купат коа на врмето или да можат да патуваат низ ЕУ. Но во душа останале Македонци. Е сега за Бугарите се јави нов момент. Прилично непријатен. Во тек е имплементирање на онлајн гласање за земји членки на ЕУ, така да тие твои 3000.000 Македонци со Бугарски пасош ќе можат комотно и слободно да гласаат за пратеници, градоначалници, премиер претседател на Бугарија. Додај тука уште 5000.000 М;акедонци кои веќе живеат во Бугарија и наскоро во бугарскиот парламент ќе има пратеници Македонци а во владата министри можеби и заменик премиер Македонец ккои же лобираат за македонија. Овој пропуст Бугарите го открија пред година две и почнаа масовно да одбиваа т барања за бугарски пасоши али веќе им е малце доцна, секој македонец со бугарски пасош ќе може да хгласа или во амбасада во Скопје или наскоро онлајн од дома.
Е сега прикаската за Косово е поинаква, ги убедивте своите сојузници дека најголем виновник за неподнолсивата ситуација е Милошевиќ и српската власт. Нив ги нема на Косово веќе 15 години а ситуацијата ви е уште полоша и не само то, ем ви е полоша ситуацијата таму ем се жалите на ситуација кои пак запад ви ја донесе во Македонија. И запад веќе се уморува од постојани барања, сега имаат барање за Илирида, па за нови вработувања па за нови права па за нови територии. Станувате напорни и за ЕУ. Ви даода земја ви дадоа слобода и пак не ви чини. И Германецо би сакал да седи дома и прима државна плата али не може.
Pa ti si izgorel celiot druze mene k*r me boli dali ke glasaat ili ne poentata mi bese sekogas ke ima luge sto ke si migriraat od ekonomski pricini tocka. I makedoncite imaat zemja sloboda zosto emigriraat vo stranstvo? Ti raboti tebe mozokot malku ili si fatil pravec? Da Kosovo e podobro sega od vremeto na Milosevic ne se ubivaat nevini luge po ulici.

Zosto togas ti ne ja tuzis Albanija za"diskriminacija" pa mi vikas mene da ja tuzam Makedonija?
Затоа што Албанија мене ништо не ми е згрешила, ти се жалеш дека Македонија ти греше и не го почитува договоро ;)

Да е до мене би им се придружил на Американците. Подобро убиваат не-бели луѓе.

:pos:
Нели ти е срам?
Една моја познаничка се запиша да учи албански јазик. Кога ја прашав зошто баш албански, рече дека денес во Македонија можеш да напредуваш само ако имаш врски, партиска книшка и/или познавање на албански јазик. Што мислиш, зошто?
Единствени дискриминирани ви се жените. Не на сите де, секоја чест на исклучоците.
Od sto da mi e sram?
Zavisi kade zivee ta drugarkata tvoja ako zivee vo mesto kade Albanskiot se zboruva od mnozinstvoto na graganite vo nejzin interes e da go nauci. Kako sto e i na interes na Albancite isto na naucat Makedonski. Sto ne ti e jasno?[DOUBLEPOST=1432137263][/DOUBLEPOST]
Затоа што Албанија мене ништо не ми е згрешила, ти се жалеш дека Македонија ти греше и не го почитува договоро ;)
Pred malce rece oti diskriminirani se Makedoncite vo Albanija? Ili sega ne mislis taka?

Мислам пред неколку месеци напоменав дека некои структури на Косово и Албанија се расположени за дестабилизација или судир. Некои - да се разбереме.

Континуа.

Od sto da mi e sram?
Zavisi kade zivee ta drugarkata tvoja ako zivee vo mesto kade Albanskiot se zboruva od mnozinstvoto na graganite vo nejzin interes e da go nauci. Kako sto e i na interes na Albancite isto na naucat Makedonski. Sto ne ti e jasno?

На место каде што тврдиш дека Албанците се дискриминирани, таму живее и се чувствува дискриминирана.

Pa ti si izgorel celiot druze mene k*r me boli dali ke glasaat ili ne poentata mi bese sekogas ke ima luge sto ke si migriraat od ekonomski pricini tocka. I makedoncite imaat zemja sloboda zosto emigriraat vo stranstvo? Ti raboti tebe mozokot malku ili si fatil pravec? Da Kosovo e podobro sega od vremeto na Milosevic ne se ubivaat nevini luge po ulici.
Знам не останаа Срби да ги убивате, тука има напредок
Арно ама... шо бараат косовари во Куманово да убиваат Македонци?
ете имаа срби на косово ги убија или протераа сите сега им е досадно па мора да идат ваму за убивање?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom