Албанија го користи правото на вето на барањето на Македонија да стане членка на НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата vonKarajan
  • Време на започнување Време на започнување
Pred da generaliziras zosto eve ti kako pacifista i dobrodusen covek ne pobaras od vladata da se pocituva Ohridskiot dogovor?
Не викам дека не си во право затоа што договор си е договор и треба да се почитува, а не планирам да одам низ тематиакта зашто настанал тај договор, ама да те прашам начин ли е тоа? Сакате демократски да ги решаваме проблемите, спаднете од планините ќе ги решаваме, ако нема правда кај нас има интернационален суд ;)

Pred da generaliziras zosto eve ti kako pacifista i dobrodusen covek ne pobaras od vladata da se pocituva Ohridskiot dogovor?

Единствено што не е испочитувано од Охридскиот договор е што Македонците се дискриминираат во општините каде што општинската власт е албанска, што не се вратија Македонците од Арачиново и Липковско во своите домови и што има превработување на Албанците повеќе отколку предвиденото правично процентуално вработување според Уставот и Охридскиот договор.

Еве ти како добродушен и милозвучен човек зошто не побараш од тие 18.5 вработени Албанци на коишто државата им дава плата, образование, здравство, социјала да имаат македонско знаме во куќа и да ја пејат секој ден “Земјо македонска“!? Албанија ништо не ви дава освен дрога. Каде ви се македонските знамиња и македонската химна на државни манифестации? Барем за тие 18.5% вработени за коишто јас данок плаќам секој месец)

Реков уште на прошлата тема за Куманово, да почекаме и сами ќе се јават оние кои имаат интерес.

Ете денес некакви протести почнаа во Косово за ослободување на терористите, претходно Дојче Веле спремаше слични верзии.
Еди Рама големиот НАТОец зема збор во случајов, небаре се водечка земја во алијансата.

Некому сеуште не му е јасно.

Нас сета моќ да ни ја дадам ќе речиме абе греота се дај да бидиме разумни, ако не мавале со камења ние со леб ќе удриме...
Па да ти кажам право ако никнат нови политички таленти со нова партија во МК (со чист образ) и се свесни како се игра играта на 21 век зашо па со леб да ги мавнеме. Мислам дека се додека било која власт да е (врз која што има странски влијанија) ние на грците ни со мало прсте нема да им мрднеме

Единствено што не е испочитувано од Охридскиот договор е што Македонците се дискриминираат во општините каде што општинската власт е албанска, што не се вратија Македонците од Арачиново и Липковско во своите домови и што има превработување на Албанците повеќе отколку предвиденото правично процентуално вработување според Уставот и Охридскиот договор.
Dali mozes da mi dades po konkretni informacii koj i kade bil diskriminiran koja opshtina? Za aracinovo ne mozam da potvrdam no mozam da potvrdam za Albancite vo Bitola, Veles, Prilep, I Ohrid deka se diskriminirani a nieden od vas ne go spomnuva! Ako sakas da se zalis za Tetovo i Gostivar tamu bas nikoj ne gi diskriminira makedoncite[DOUBLEPOST=1432133428][/DOUBLEPOST]
Не викам дека не си во право затоа што договор си е договор и треба да се почитува, а не планирам да одам низ тематиакта зашто настанал тај договор, ама да те прашам начин ли е тоа? Сакате демократски да ги решаваме проблемите, спаднете од планините ќе ги решаваме, ако нема правда кај нас има интернационален суд ;)
Narodot saka demokratski da se resat problemite no ajde koja demokratia ja sakas so patorot i nacionalistite od VMRO ja slusna li ministerkata kako ke ne resela nas za 1 saat ?

Dali mozes da mi dades po konkretni informacii koj i kade bil diskriminiran koja opshtina? Za aracinovo ne mozam da potvrdam no mozam da potvrdam za Albancite vo Bitola, Veles, Prilep, I Ohrid deka se diskriminirani a nieden od vas ne go spomnuva! Ako sakas da se zalis za Tetovo i Gostivar tamu bas nikoj ne gi diskriminira makedoncite[DOUBLEPOST=1432133428][/DOUBLEPOST]
Narodot saka demokratski da se resat problemite no ajde koja demokratia ja sakas so patorot i nacionalistite od VMRO ja slusna li ministerkata kako ke ne resela nas za 1 saat ?
Значи пак дојдовме на старото, и покрај све пак нешто ви фали. Убијците на децата во Смилковци ги браневте со црни и зелени знамиња, овие терористи од Куманово, со какви знамиња ќе ги славите ?

Нишо, земај калашњиково и правец планина за борба за правата, клај динамити на цркви киднапирај и сечи работници постави заседи исели лица кои не се од твојот народ
Мора да се вработоат уше тие 4% од охриодскио !!

Мојата борба е на ваков начин, ја кажувам вистината.
Во 2007-ма година имаше само 10,8% вработени албанци во јавната служба, во 2014-та биле 18,5%.
За да се постигне правична застапеност (25%) треба да се вработат уште 8500 албанци.
Штетата над албанците само во полето на вработувања е над милјарда евра. (за пред 2001 не збориме).

Албанците нема кој да ги заштити, земај го за пример случајот Сопот, осудени за време на СДСМ, а овие од ДПМНЕ иако знаеле дека случајот е монтиран (http://a1on.mk/wordpress/archives/481585) не само што не ги пуштиле на слобода, туку се исмејувале со нивната судбина.

Ова се вика специјална војна.

Значи пак дојдовме на старото, и покрај све пак нешто ви фали. Убијците на децата во Смилковци ги браневте со црни и зелени знамиња, овие терористи од Куманово, со какви знамиња ќе ги славите ?

Чекај не се брзај, никој не бранел убијци на деца, сме биле против обидот да се злоупотреби убиството за да се оцрнат албанците. Има докази кои очекуваме во блиска иднина да се објават, тогаш ќе зборуваме.

Абе се да смениме,и мајките да си ги смениме,пак нема да не примат.Не знам до кога само ќе се лажеме.

Koe staro? I da go storile tie toa ete gi vo zatvor se, sto ne ti e jasno? Tuku ne iskomentiravte nikoj kako toa nevini Albanci se staveni vo zatvor i ministrite na vlada se ismevaat. Pokazete vie kolku ste miroljubiv narod ete nie sme "pleme" pa da ve vidime vas sto ste?

Брат прво да ти кажам дека не подржувам ниедна партија, ама сеа со НАТО се силете реално. Ние да дојдевме во Албанија вие ќе не обожававте ли? Не ни го признавате населението во Албанија ама немам многу детални информации за тоа и ќе си претраам. Иначе видовме сите у Куманово колку демократски стојат работите, а имале сме и дурги прилики. Границите минуват кога некој ми се заканува дека ќе ми ја руше куќата оти некоја министерка речела нешто. Тоа ли е демократија, за некој нешто што рекол цел народ да ставаш во иста кошница? Што не ја тужеше? Да ти се плукнам у демократијата што ја бараш, некој без кров ќе седе заради таа твоја демократија

Мојата борба е на ваков начин, ја кажувам вистината.
Во 2007-ма година имаше само 10,8% вработени албанци во јавната служба, во 2014-та биле 18,5%.
За да се постигне правична застапеност (25%) треба да се вработат уште 8500 албанци.
Штетата над албанците само во полето на вработувања е над милјарда евра. (за пред 2001 не збориме).
Како е за албанците така и е за македонците? Запрашал ли си се колку невработени македонци има?[DOUBLEPOST=1432134409][/DOUBLEPOST]
Абе се да смениме,и мајките да си ги смениме,пак нема да не примат.Не знам до кога само ќе се лажеме.
Така е, затоа треба да се сложеме и сами да си направеме иднина, а не да чекаме од ЕУ и НАТО. Ќе нагласам партиски не сум настроен ама како што се информирав проценуваше се дека МК ќе има најдобра економија следната година. После овоа не знам што се проценува, ама тоа не е мала работа, значи на добар пат сме биле како така.

Последно уредено:
Koe staro? I da go storile tie toa ete gi vo zatvor se, sto ne ti e jasno? Tuku ne iskomentiravte nikoj kako toa nevini Albanci se staveni vo zatvor i ministrite na vlada se ismevaat. Pokazete vie kolku ste miroljubiv narod ete nie sme "pleme" pa da ve vidime vas sto ste?
На кои невини Албанци алудираш? На тие од Куманово ?

Брат прво да ти кажам дека не подржувам ниедна партија, ама сеа со НАТО се силете реално. Ние да дојдевме во Албанија вие ќе не обожававте ли? Не ни го признавате населението во Албанија ама немам многу детални информации за тоа и ќе си претраам. Иначе видовме сите у Куманово колку демократски стојат работите, а имале сме и дурги прилики. Пријател ми е внукот на Мендух Тачи и имам одлично пријателство со него. Ама границите минуват кога некој ми се заканува дека ќе ми ја руше куќата оти некоја министерка речела нешто. Тоа ли е демократија, за некој нешто што рекол цел народ да ставаш во иста кошница? Што не ја тужеше? Да ти се плукнам у демократијата што ја бараш, некој без кров ќе седе заради таа твоја демократија
Komparizacijava ti e katastrofa nie ne sme dojdeni, tuka sme bile. Vtoro sto sakas vo Albanija da im dadat na Makedoncite koga se 1% imaat svoja opstina nikoj ne gi cepka ne gi apsi zatoa sto se Makedonci. Treba da nparavis razlika koja e ulogata na graganinot i koja e ulogata na vladata. Graganinot moze da stori krivicno delo i da se kazni institucionalno, no ovde nie imame institucionalna diskriminicaija kon Albancite pa kako mislis ti ke ja tuzam jas nea i sudot ke presudi oti taa e vo pravo i ete ti kontra tuzba pa da i platam jas iljadnici evra neli? Otvori gi ocite ne vikam deka nema luge koi imaat mrznja naprotiv i kon ednite i kon drugite, no koga taa mrznja ke se institucionalizira togas situacijata moze da eskalira.

Последно уредено:

самите преставници на албанците - оние кои добија најмногу гласови на избори - велат се почитува и се имплементира и се задоволни. Се кренаа 20 души екстремисти викаат - не се почитува , ај војна... полека акумулирате премногу омраза на овие простори. Еве косово независно - па и то не ви чини заглавивте на патиштата низ србија за да стигнете до европа. Кој таму сега ви го прави животот неподнослив?

Dali mozes da mi dades po konkretni informacii koj i kade bil diskriminiran koja opshtina? Za aracinovo ne mozam da potvrdam no mozam da potvrdam za Albancite vo Bitola, Veles, Prilep, I Ohrid deka se diskriminirani a nieden od vas ne go spomnuva! Ako sakas da se zalis za Tetovo i Gostivar tamu bas nikoj ne gi diskriminira makedoncite

На кој начин сте дискриминирани?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom