Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
E

Epsilon

Гостин
Шо туку тропате, ви требаат 9 работници на терен, 1 добар голман и класа шпиц. Нешто што порано го правеше Атлетико со Торес (оној првиот :D ), Агуеро и Фалкао.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.247
Поени од реакции
18.454
Ај баталете муабетите, утре има финале на куп.

Првата вест поврзана за натпреварот е се разбира изборот на судии :D. Даниеле Орсато ќе го суди финалето на купот третпат по ред како главен судија, после финалињата Рома-Лацио 2013 и Фиорентина-Наполи 2014. Асистенти ќе му бидат помошниците на Рицоли од финалињата на ЛШ и СП, Ренато Фаверани и Андреа Стефани, додека зад головите ќе бидат Банти и Мацолени.

Четврт судија ќе биде Таљавенто, за кого искрено мислев деке ќе му доделат да го суди натпреварот :icon_mrgr:

C

Castiel

Гостин
Едниот е голден бој за 2014та година а другиот е дефинитивно во топ3 напаѓачи во свет.
Со оглед на тоа дека напаѓачите држат највисока цена на пазарот, споменативе ќе се продадат за повеќе од тоа што би се продал Ноер, во овој момент.

Ти никаде не пиша дека критериум треба да биде изиграното, годините, перспективата и што ти јас знам.

Играчите вредат. Еве тука ќе ти ги додадам и Бензема, Лаказет, Погба, ДиМариа, Фалкао (кој и покрај тоа што има мизерна сезона поради Мендеш убеден сум дека би се продал за повеќе од тоа што би се продал Ноер).

Не знам што да ти кажам, што да додадам кога лани еден Давид Луиз беше продаден за 50м.
Ноер е голманиште, можеби и најдобриот во моментот ама дека е во топ 10 играчи по вредност во моментов, не би рекол. не е ни во топ 20.
Не зезај сеа и ти ...Стерлинг има уште година од договорот и има ужасна сезона...по никоја логика не би се продал за повеќе пари .... Башка Стерлинг е само уште еден оверхајпнат англиски талент како и многу други што повеќе се исфорсирани од англиски медуми.Па сеа со една добра сезона изигра ѕвезда и бара астромнска плата...А и Бензема, Лаказет, Ди Мариа и Фалкао не би се продале за повеќе од Ноер..:По чиста логика ...Ноер дојде во Баерн за 20+ милиони автоматски од моментот кога е стапна во баерн комотно може цената за 10 да му се зголеми...башка што од кога дојде во баерн освои прилично доста троефи плус е светски шампион како прв голман на германија а и е прилично млад ...така да најниска цена за која баерн воопшто би се осмелиле да го продадат ( што чисто се сумњам дека некад би направиле такво нешто) е 80 милиони....Минимално...од овие што ги наброја едино Погба би идел за таа цена..: Пример ти е буфон...Јуве го купи за 44 милиони евра...во време каде што немаше толку астрономски цени...епа рачунај сеа во ова време каде што играчите дупло поскапо се продаваат дали ставрно тие што ги наброја би биле со повисока цена од Ноер..

R

red.devil

Гостин
Меси, Нејмар, Суарез, Роналдо, Бејл, Џејмс, Модриќ, Рамос, Крос, Азар, Цеск, Ди Мариа, Санчез, Озил, Агуеро, Погба, Видал, Верати, Кавани, Бензема, Геце, Левандовски, Тиаго, Боатенг, Ројс. Еве 20+, сигурно постои уште некој.

Јас сум сигурен не 80м, 100 да му дадат на Баерн пак нема да го продадат Ноер, што сепак таа цена не го прави толку вреден. И Куртоа нема цена, зошто не сака да чуе за продавање Челзи, ама тоа не значи дека овие играчи немаат мерлива вредност. А сите горенаведени моментално вредат повеќе од било кој голман. Само за бекови не ми текнува, а мислам и нема некои што би вределе повеќе од Ноер, Куртоа и Де Хеа.

Треба да се има во предвид и тоа што квантитетот на квалитетни играчи на одредена позиција придонесуваат до цената на тие играчи, а не само "битноста" за позицијата на која играат.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не зезај сеа и ти ...Стерлинг има уште година од договорот и има ужасна сезона...по никоја логика не би се продал за повеќе пари .... Башка Стерлинг е само уште еден оверхајпнат англиски талент како и многу други што повеќе се исфорсирани од англиски медуми.Па сеа со една добра сезона изигра ѕвезда и бара астромнска плата...А и Бензема, Лаказет, Ди Мариа и Фалкао не би се продале за повеќе од Ноер..:По чиста логика ...Ноер дојде во Баерн за 20+ милиони автоматски од моментот кога е стапна во баерн комотно може цената за 10 да му се зголеми...башка што од кога дојде во баерн освои прилично доста троефи плус е светски шампион како прв голман на германија а и е прилично млад ...така да најниска цена за која баерн воопшто би се осмелиле да го продадат ( што чисто се сумњам дека некад би направиле такво нешто) е 80 милиони....Минимално...од овие што ги наброја едино Погба би идел за таа цена..: Пример ти е буфон...Јуве го купи за 44 милиони евра...во време каде што немаше толку астрономски цени...епа рачунај сеа во ова време каде што играчите дупло поскапо се продаваат дали ставрно тие што ги наброја би биле со повисока цена од Ноер..
Прво, не си доволно информиран зошто има уште 2 сезони од договорот. Второ, англичаните си ги хајпаат играчите, нема муабет ама повторно ќе напоменам, Стерлинг е Голден Бој. Отвори ја историјата на играчи кои што ја добивале оваа награда и ќе видиш имиња како Ван Дер Варт, Меси, Фабре, Агуеро, Погба, Иско, Геце итн итн...
Разбирам хајпање ама наградата си е признание сама по себе.
Трето, џабе му се трофеите ако не вреди. По твоја логика Валдес во секое време на неговото освојување трофеи би вредел повеќе од Буфон, пошто Валдес се скрши од освојување светски првенства, европски првенства, за на клубски план да не збориме.

И ти го спомнуваш Џиџи. Стварно не знам која е сумата зошто мислам дека се спомнува поголема од таа ама заедно дојдоа со Турам и нема да коментирам зошто не знам колку ги платија одделно. Еве сеа баш и на Википедија барам, пишува дека се 50м заедно со Турам. Се сомневам дека Турам бил само 10м евра али ајде, нека ме поправи некој.

Во врска со Рахим, денес Бен Смит од БиБиСи кажа дека не би размислиле за негова продажба под 50м фунти. Зошто јаде говна периодов, ќе видиме што ќе се случи летово. Не верувам дека некој ќе ги даде тие пари освен БМ, ПСЖ и РМ со оглед на тоа што нема да го продадат во Англија.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.247
Поени од реакции
18.454
Турам сигурно е за 40 милиони. А за Буфон се кажувале секакви бројки. Некаде стои 30, некаде 40, а некаде 50 милиони. Ама тогаш Моџи сигурно ја договорил некако :D

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Сити, Челзи, Реал.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.964
Поени од реакции
116.561
Не ми ја сфативте поентата, ни ти ни тој над тебе ама нема везе. :D
Стерлинг не вреди 50 милиони, во никој случај, убаво имаше некој претходно напишано дека многу ги преценуваат англиските играчи. Впрочем, затоа и им се дешаваат такви фијаска на репрезентативен план. Сите се палат леле Англија каков тим има, овој игра оној игра, а на крај испливуваат на површина просечните играчи кои немаат капацитет да ја однесат Англија до некој голем трофеј.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Замислете Стерлинг да играше во Палермо (Зампарини) или Сампдорија (Ферери)... мамата ќе му ја расплакаа

:blablab:
Палермо си има свој Стерлинг у Дибала.

35 милки ќе ви извадат така?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не ми ја сфативте поентата, ни ти ни тој над тебе ама нема везе. :D
Стерлинг не вреди 50 милиони, во никој случај, убаво имаше некој претходно напишано дека многу ги преценуваат англиските играчи. Впрочем, затоа и им се дешаваат такви фијаска на репрезентативен план. Сите се палат леле Англија каков тим има, овој игра оној игра, а на крај испливуваат на површина просечните играчи кои немаат капацитет да ја однесат Англија до некој голем трофеј.
Мислам дека веќе ни англичаните не се палат. Пројде тоа уште од времето во исто време кога настапуваа Сколси, Френк, Стивен и Дејвид. Со Кембел, Кол, Тери и Невил во одбрана. Кога во напад ги имаа Овен, Руни и Хески. Реално, имаа лудница состав. Како и да е, муабетот ми е дека веќе добри 7-8 години не се хајпаат. Барем јас така мислам. Поготово не кога менаџер им е ебаниот Рој :Д

Можеби малку се исфураа периодот кога им беше Капело али онака...

Во врска со Стерлинг, веројатно ќе си оди летово па ќе видиме кој и колку ќе плати за него. Не верувам дека ќе биде продаден во Англија така да тимови кои би можеле да го платат се Барса, Реал, ПСЖ и БМ. Е сега, колку и дали им е нив потребен, тоа е друг муабет.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.964
Поени од реакции
116.561
Мислам дека веќе ни англичаните не се палат. Пројде тоа уште од времето во исто време кога настапуваа Сколси, Френк, Стивен и Дејвид. Со Кембел, Кол, Тери и Невил во одбрана. Кога во напад ги имаа Овен, Руни и Хески. Реално, имаа лудница состав. Како и да е, муабетот ми е дека веќе добри 7-8 години не се хајпаат. Барем јас така мислам. Поготово не кога менаџер им е ебаниот Рој :Д

Можеби малку се исфураа периодот кога им беше Капело али онака...

Во врска со Стерлинг, веројатно ќе си оди летово па ќе видиме кој и колку ќе плати за него. Не верувам дека ќе биде продаден во Англија така да тимови кои би можеле да го платат се Барса, Реал, ПСЖ и БМ. Е сега, колку и дали им е нив потребен, тоа е друг муабет.
Не знам дали се палат или не, ама секако Англија е сметана увек за еден од главните фаворити за освојување на титулите, нарочито на европските првенства. Ама со репрезентативци кои ги плаќаат по 30 милиони од типот на Лалана и Шо знаеш кога ќе освојат голема титула?

Не знам дали ти текнува ама на ЕП 2012 сите се чудеа кој кур е Кандрева за Италија, па дури и се смееа како е могуче на една Германија да и искочат со играчи ко Балзарети, Кандрева и компанија. (Кандрева мислам ко измена влезе ама не сум сигурен) Што ми е поентата, не ми е целта да кажам дека Балзарети и компанија се некакви класа играчи, далеку од тоа, ама не се преценуваат толку домашните играчи како што тоа е случај во Англија, па затоа и имаат неуспеси на репрезентативен план.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom