Penny Dreadful

• Креатор на темата Креатор на темата Drain
  • Време на започнување Време на започнување
Би го рекол истото што и Драин, кој даде преубав опис за првава сезона. Само што јас ја откажувам серијава, нема да ја гледам втора сезона, некако премногу очекував и се разочарав што ни сервираа.

Mи се пригледува втората сезона, одма и сега :(

Иако имаше мал пад, сепак ок си е серијата. Очекувам сега да тргнат помадафакерски и подинамично.

Врколакот најјак хихи.

Вчера ги изглеав првите три.
Тој викторијански хорор омнибус не ми се свиѓа баш, али има атмосфера, глума.
Да појаснам - не ми се свиѓа омнибусот, а не викторијанскиот хорор, тој си е ОК, па атмосферата се должи на него, нели.
Кој фали?
Ја мислев дека тој што го најде и му помогна првиот Франкештајн, во флешбекот, ќе биде Џекил/Хајд, али испадна театарски работник.

Излезе првата епизода ХД, ја има на кикес.[DOUBLEPOST=1429553530][/DOUBLEPOST]Предобра прва епизода, сите епизоди да се 80% како првава we're in for a ride. Ветува многу, идемо јако! Hype is real.

Последно уредено од модератор:
Имам гледано од прва сезона само 3 епизоди. Да продолжувам или ?

Имам гледано од прва сезона само 3 епизоди. Да продолжувам или ?
Треба да имаш јасна претстава за серијава од 3 епизоди изгледани, така да од тебе си зависи.

Добра, добра првава од втора. Мислам дека сфатија оти играњето на картата повеќе акција буди поголем интерес кај гледачите. Визуелно перфектна. И добро заврши, ја чекаме втора :)

Треба да имаш јасна претстава за серијава од 3 епизоди изгледани, така да од тебе си зависи.

Сношти ја спуштив целата сезона, се надевам ќе се забавувам гледајќи.

Втора послаба спрема прв, но ок. Имаше моменти онака фини. Дури имаше и еден така побрутален кој нема да го октривам, че си видите :D Мене онака жал ми падна.........и то.

Таман си беше, првата ептен ни дигна очекувања затоа што беше цела со акција. Сега се вратија во свое стил и темпо. Вистинско освежување е серијава, си држи стандарден квалитет.

Не се разочарав што ја почнав.. Ептен јака. Посебно вторава сезона..

Не се разочарав што ја почнав.. Ептен јака. Посебно вторава сезона..
Абе реално си има падови серијата. Ама држи некоја оригиналност и квалитет. Барем јас сум трагал по хорор серија и не сум се задоволил со ниедна освен Твајлајт Зоун така некои крипи епизоди.

Абе реално си има падови серијата. Ама држи некоја оригиналност и квалитет. Барем јас сум трагал по хорор серија и не сум се задоволил со ниедна освен Твајлајт Зоун така некои крипи епизоди.

Што да речам. Скоро секоја серија си има падови. Појака е вторава сезона од првата каде каде

Ќе видиме. Според мене и фали доста на приказната пред се да биде горе со топ сериите, не ГоТ и ББ ниво, оние од 8.7 до 9 рејтинг. Глумата е многу добра али приказната им е за плачење на моменти. Вторава изгледа ветувачка, али да не избрзам како што пишав ќе видиме, само да не ја затупат повторно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom