Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.940
Поени од реакции
8.841
Значи голема глупост е да кажеш како голманот во фудбалот претставува пола екипа..

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.116
Поени од реакции
7.080
Значи голема глупост е да кажеш како голманот во фудбалот претставува пола екипа..
Имаш екипа у која сите играчи се тиња освен еден на една позиција што ти е класа. Која позиција би ја одбрал?

Напаѓач или голман. Пошо у тек на една сезона можат сами да ти донесат бодови

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
Сте се изнапишале семинарски за голмани у задни 2-3 страници. Спинувате за да помине поразот на Милан од Сасуоло неприметен? :D

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Голманот можи сам да ти донеси бодови:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:[DOUBLEPOST=1431964171][/DOUBLEPOST]
Мурињо едно 60 000 пати има изјавено дека многу акции му почнуваат од Куртоа и дека е многу битна алка за развивањето на нападите на Челзи. За Баерн да не зборувам, скоро секоја акција им почнува од Ноер, исто Ливерпул на времето со Реина слично играа, многу додавања имаше и Реина.
Џони бакица, како и да ја вртиш не си во право и факт е дека на празно зборуваш. Тоа со димензиите е жива смешка, па што голот е 7 метри кога во ракометот игралиштето е 30 метри а во фудбалот 100 метри? Тебе само ти држи вода тоа што спомна дека ако немаш добар тим џабе е и најдобриот голман да го имаш. Со тоа се слагам, ама исто така џабе е и да го имаш најдобриот играч во светот ако останатиот дел од тимот е слаб, вклучувајќи го и голманот тука. Еве ајде стави го Меси во Интер. Што ќе се случи, Интер ќе освои титула? Не.
Пак ќе ти го наведам примерот со Де Геа. Дечкото им спаси минимум 10 бодови на Јунајтед сезонава, а без тие бодови немаше да играат ЛШ следната сезона. И искрено ме мрзи да набројувам понатака, пошто има уште случаи, така да ако сакаш сфати го ова, ако сакаш не, твое си е. Мада ја мислам дека нема шанси човек да ти докаже така да нема потреба да се продолжува дискусијата.
И јас истото за вас мислам,дека нема шанси да ви докажи чоек и покрај тоа што се изнапишав џабе е..значи јас стојам на едно и мислам дека досега со соодветни аргументи го докажав..голманот во фудбалот е најнебитна алка и истовремено најмал проблем..

И ме мрзи пак истото да го објаснувам кога ионака нема крај[DOUBLEPOST=1431964435][/DOUBLEPOST]
Затоа Мурињо се мрдна од памет кога му се повреди Касиљас. А имаше страва екипа па комотно можеше Адан да го стаи на гол пошто нели у напад ги имаше Роналдо, Ди Марија и Озил па немаше да му мења многу неписмено створење да му стои на гол.
Ама не Мурињо не размислува како Џони Вајсмилер па одлучи да го земе Диего Лопез.
Тука е проблемот во дискусијата Џонтра..што ти се огледуваш на ситници а јас објаснувам општо..јас не реков дека треба во Реал Мадрид и секој клуб да му стои неписмено створење туку голманот е најмал проблем за решавање но тука кај случајот Мурињо и Касиљас проблемот беше од поинаков аспект, а не од голмански..Касиљас легенда и капитен на Реал Мадрид,Мурињо тренер на истоимениот тим и тука се случи "окршај" и различните ставови кулминираа со незадоволство на одредени фудбалери и лоша атмосфера општо на тимот и се створија кланови..

И дека го зедоа Диего Лопез го натегнаа искрено..сите проблеми му ги реши таа сезона дури тројна круна освоја

Последно уредено:

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Не ти одговара бидејки Морганчо го имате,па според ова,потиња ќе испаднете одколку што сте :D
Голманот можи сам да ти донеси бодови:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Да бе Џони,може да донесе и да загуби бодови,незнам шо е тука смешно.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Голманот можи сам да ти донеси бодови:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:[DOUBLEPOST=1431964171][/DOUBLEPOST]

И јас истото за вас мислам,дека нема шанси да ви докажи чоек и покрај тоа што се изнапишав џабе е..значи јас стојам на едно и мислам дека досега со соодветни аргументи го докажав..голманот во фудбалот е најнебитна алка и истовремено најмал проблем..

И ме мрзи пак истото да го објаснувам кога ионака нема крај[DOUBLEPOST=1431964435][/DOUBLEPOST]

Тука е проблемот во дискусијата Џонтра..што ти се огледуваш на ситници а јас објаснувам општо..јас не реков дека треба во Реал Мадрид и секој клуб да му стои неписмено створење туку голманот е најмал проблем за решавање но тука кај случајот Мурињо и Касиљас проблемот беше од поинаков аспект, а не од голмански..Касиљас легенда и капитен на Реал Мадрид,Мурињо тренер на истоимениот тим и тука се случи "окршај" и различните ставови кулминираа со незадоволство на одредени фудбалери и лоша атмосфера општо на тимот и се створија кланови..

И дека го зедоа Диего Лопез го натегнаа искрено..сите проблеми му ги реши таа сезона дури тројна круна освоја
Епа баш тие ситници за кои се фаќам ти ја доловуваат поентата дека голманот е битен фактор у екипата.
Ти со твоите муабети дека е најнебитна алка и најмал проблем оставаш слика дека било кој/што може да стои на гол.

Ако е така зашто Мурињо после повредата на Икер одлучи да купува голман наместо да го стави во игра вториот?
И проблемите со Икер настанаа откако се врати од повредата а во тој момент Диего Лопез беше у страшна форма.
Освоија и титула на крај на сезона.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Освоија и титула на крај на сезона.
Таа сезона Барселона ја освој титулата,не знам шо коментираш искрено..со тие ситници можам на истиот начин да ги употребам како голманот воопшто не е битен и затоа нема крај ова..

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Ла Лига сезонава ја реши физичката подготвеност која беше евидентна помеѓу Реал Мадрид и Барселона...од јануари екипата на Реал Мадрид делува уморно и истрошено,без соодветни замени,со исти 11 играчи(иско заменваше секој кој е повреден),и не ротирањето и неиновативноста на Анџелоти..

А Барселона од натпреварот со Сосиедат кога изгубија 1-0 делува како друг тим..физички каде каде поспремни,повоиграни,посвежи..Енрике одлично менаџираше со средниот ред и замените за Иниеста и Ракитич(Чави и Рафиња) каде ги одмараше кога е најбитно..и секако среќните околности со тоа што никој не му се повреди.....какви голмани какви бакрачи
Не дека не си во право, илјада фактори можеш да издвоиш и сите да имаат смисла пошто разликата беше многу мала.Исто можеш да кажеш дека ја реши вонземјанската форма на Меси или пак промашувањата на Бејл итн. И сево ова би држело вода, но држи вода и тоа дека Браво скина све што можеше да се скине и донесе 5-6 бода, а Икер немаше речиси никаков удел.
Што значи битката меѓу голманите беше и тоа како битна. А од ова може да се поентира дека голманската позиција не е воопшто како што велиш убедливо најнебитна и кого да го ставиш истото ти се фаќа. Баш напротив.

R

red.devil

Гостин
Не дека не си во право, илјада фактори можеш да издвоиш и сите да имаат смисла пошто разликата беше многу мала.Исто можеш да кажеш дека ја реши вонземјанската форма на Меси или пак промашувањата на Бејл итн. И сево ова би држело вода, но држи вода и тоа дека Браво скина све што можеше да се скине и донесе 5-6 бода, а Икер немаше речиси никаков удел.
Што значи битката меѓу голманите беше и тоа како битна. А од ова може да се поентира дека голманската позиција не е воопшто како што велиш убедливо најнебитна и кого да го ставиш истото ти се фаќа. Баш напротив.
Реал/Барса/Баерн се комплетни тимови, и треба чоек да е луд да помисли дека не е битно кој е голман кога ситници одлучуваат во такви дуели. Затоа ти држи вода муабетот ама најголема разлика во Ла Лига меѓу овие два тима сезонава беше повредата на Модриќ. Значи сите експерти викаат дека тоа влијаеше на формата на тимот а не формата на Касиљас, кој што имаше 20 и кусур победи во низа додека играше и Модриќ. Ако тоа не ја доловува поентата на Џони не знам што.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Реал/Барса/Баерн се комплетни тимови, и треба чоек да е луд да помисли дека не е битно кој е голман кога ситници одлучуваат во такви дуели. Затоа ти држи вода муабетот ама најголема разлика во Ла Лига меѓу овие два тима сезонава беше повредата на Модриќ. Значи сите експерти викаат дека тоа влијаеше на формата на тимот а не формата на Касиљас, кој што имаше 20 и кусур победи во низа додека играше и Модриќ. Ако тоа не ја доловува поентата на Џони не знам што.
Мојата поента е дека голманаката позиција е битна алка, а од Џони дека е сеисто кој ќе брани.
Не гледам како јас сум ја доловил поентата од Џони, ама ти и тоа како си ја доловил мојата

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Брат, поентата на Џони е дека голман е убедливо најнебитната алка во екипата, а ти во истиов пост викаш дека треба чоек да е луд да помисли дека не е битно кој е голман. :icon_mrgr:

R

red.devil

Гостин
Мојата поента е дека голманаката позиција е битна алка, а од Џони дека е сеисто кој ќе брани.
Не гледам како јас сум ја доловил поентата од Џони, ама ти и тоа како си ја доловил мојата
Каде вика он дека исто е кој ќе брани? Барем дочитајте првин.
Брат, поентата на Џони е дека голман е убедливо најнебитната алка во екипата, а ти во истиов пост викаш дека треба чоек да е луд да помисли дека не е битно кој е голман. :icon_mrgr:
Јас викам кога ќе гледаш во изолирани случаеви како овие три клуба што ги спомнав е битно (и тоа луд за нив значи), зошто се друго им е скоцкано. Ама тоа се изолирани случаи. Дали ќе им смени нешто на тимови како Милан, Интер или Тотенхем кој сезонава прими 55 гола само во лига а има класа голман? Не. :)

Сега и вие претерувате, ако е толку битна алка зошто сите почнуваат да го средуваат тимот од другите позиции? Одбрана, средина, крила, напад? Зошто процентуално цената на пазарот на голманите е најниска? Зошто гејмчејџери се така?! :D

И Џони не вика дека било Пачоски или Ноер ќе е исто. Улогата на еден ист класа голман еве Ноер на пример, нема да се осети во тим кој што не е среден на другите позиции. Приоритет секогаш ќе биде средување на другите позиции. Тоа ја прави таа позиција да биде најмалце битна. Не ги сфаќајте во екстреми работите. Да не речам како ви одговараат.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Ќе видите се финалето буфон колку топки ќе фати па ќе викате да не беше џиџи 10-0 ќе тепаше барса, па посче да видм дали не е важен голманот

Член од
8 јануари 2014
Мислења
2.218
Поени од реакции
2.075
Ај нека крени два прста секој кој би го посакал Буфон во свој тим... па ќе видиме колку е битен голманот :)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Каде вика он дека исто е кој ќе брани? Барем дочитајте првин.

Јас викам кога ќе гледаш во изолирани случаеви како овие три клуба што ги спомнав е битно (и тоа луд за нив значи), зошто се друго им е скоцкано. Ама тоа се изолирани случаи. Дали ќе им смени нешто на тимови како Милан, Интер или Тотенхем кој сезонава прими 55 гола само во лига а има класа голман? Не. :)

Сега и вие претерувате, ако е толку битна алка зошто сите почнуваат да го средуваат тимот од другите позиции? Одбрана, средина, крила, напад? Зошто процентуално цената на пазарот на голманите е најниска? Зошто гејмчејџери се така?! :D

И Џони не вика дека било Пачоски или Ноер ќе е исто. Улогата на еден ист класа голман еве Ноер на пример, нема да се осети во тим кој што не е среден на другите позиции. Приоритет секогаш ќе биде средување на другите позиции. Тоа ја прави таа позиција да биде најмалце битна. Не ги сфаќајте во екстреми работите. Да не речам како ви одговараат.
Како тоа најниска а толкави цени се лупаат на голмани.

Ноер и те како се осети во Шалке кои што имаа несреден тим а сепак играа во ЛШ и стигнаа до 1/4 финале.
Џабе се вртиме у круг само со муабетиве, не сте у право и точка.

Пак ќе го спомнам примерот со Ливерпул од сезонава, во првата полусезона со мизерен Мињоле Ливерпул се врткаа на средина на табела, крена форма рипнаа до 5то место. Никој не вика дека заради Мињоле се кренаа така ама дефинитивно има улога и он, пошто кога беше у тиња форма примаа никакви голови и губеа бодови, ја крена формата и не знам точно колку утакмици немаше примено гол а тоа резултираше со +бодови.
Де Геа сезонава кај вас `милион` бодови спаси.

Пак ќе кажам, не сте у право за ова па што сакате кажете.
Голманот е битна фигура у една екипа и тоа е тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom