Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Па добро, кој би одбрал 24ка :icon_lol:
cahill_24_2110476b.jpg

25 е на Ѕола, ама како што пишал и Пеџа, мислам дека не е повлечена официјално, него ја немаат дадено на никој после него, а може и не ја побарал никој. Кога би дошол некој јак играч на кој омилен број му е 25, мислам дека би му дале. Исто може да се направи и за Тери на пример, дека 26 не е некој број кој многумина би го зеле, па може и целосно да се повлече.
Ама за нискиве, не е практика. Еве осмицата на Лампард одма ја зема Оскар за да може да му се ослободи на Дрогба 11.
Јас не сум за повлекување на бројки. Број ко број, освен ете на играчите што им имаат значење некое додека ги носат, не треба да имаат за навивачите или пак клубот.

Ало, не ти е ова чорапа па тегет да оди на сфе.

Па не е ни ова тегет, него ројал блу.

ама новиов дрес ви е повеќе parisian blue :icon_lol:

cahill_24_2110476b.jpg

25 е на Ѕола, ама како што пишал и Пеџа, мислам дека не е повлечена официјално, него ја немаат дадено на никој после него, а може и не ја побарал никој. Кога би дошол некој јак играч на кој омилен број му е 25, мислам дека би му дале. Исто може да се направи и за Тери на пример, дека 26 не е некој број кој многумина би го зеле, па може и целосно да се повлече.
Ама за нискиве, не е практика. Еве осмицата на Лампард одма ја зема Оскар за да може да му се ослободи на Дрогба 11.
Јас не сум за повлекување на бројки. Број ко број, освен ете на играчите што им имаат значење некое додека ги носат, не треба да имаат за навивачите или пак клубот.
Ја мислев 24ка дека носеше. Не дека сум го гледал... ко тебе, ама од слики и од јутуП клипови. :icon_lol:
Иначе и ја не сум за повлекување на бројки. Еве во Италија на пример, во Јуве е пензионирана 5 или 4 не знам баш кој број носел @Scirea , во Интер 3 и 4, во Милан 3 и 6, во Наполи 10, во Лацио 12 итн. Ќе дојде време ќе нема воопшто да ги има `убавите` бројки. Овие играчи чии бројки се повлечени биле вистински легенди на клубовите, не дека треба да се дадат на било кој играч ама во ред е да се даде на некој што ќе се залага за клубот како играчот што ја носел таа бројка.
Во Милан на пример 3ката на Малдини ја чуваат доколку некој од синовите негови заигра за првата екипа.

@Џонтра Волта во Јуве не е повлечен ниту еден број, па дури ниту 10-ката... 6-ката на Ширеа беше повлечена негде 20 години, али потоа беше вратена и му беше дадена на Гросо, а сега ја носи Погба :)

http://www.liverpoolecho.co.uk/sport/watch-steven-gerrard-liverpool-farewell-9257574
Последното интервју.

We know about your most memorable moments in a Liverpool shirt in terms of the Champions League final, but is there a game, a goal or a moment in particular at Anfield that stands out for you?
I think a game would definitely be the Everton game when I got the hat-trick. After all the stick I’ve had off the Bluenoses over the years, that was a nice feeling.

If you do go on to have a coaching career, what would you take from the managers you have worked under?
I’ve been very lucky to work with some fantastic managers over the years. With Brendan, I’ve enjoyed the last three years with him and I almost wish I met him a lot earlier, when I was in the peak of my playing days, because I certainly think I’d be here talking about trophies now.

What is your advice to the likes of Ibe and Sterling as they consider their futures?
I think he needs a manager who believes in him, who’s going to play him, to help coach him. I think there’s nobody better out there than Brendan Rodgers. My opinion is he should sign a new deal here, I think it’d be the best for his career but that’s something I can’t control. The young lads here, there’s no better manager to learn from and get attention from because Brendan is a fantastic man manager and he puts a lot of time and effort into every individual in the squad.

Многу пофалби за некој менаџер кој те избркал од клубот.

@Scouser88, и неговите истомисленици. :D
Јас па прашувам :D

Нема врска. А и сигурен сум дека не му е само за играњето. Сигурно си решил дека сака лабаво да си поигра и на друго место некоја сезона пред да се пензионира. После се што се деси се до она лани, кој не би. Само сигурно нема да каже така директно дека не му се игра веќе во Ливерпул. А и да не е и тоа причина, единствено да е тоа дека немало секој натпревар да го игра, само во него е кривицата. Роџерс многу добро постапил што го седнал и му направил реален муабет што како. А овој како вистинска легенда на клубот и професионалец, морало да сфати дека има право и да сфати дека не е за доброто на клубот да игра на секој натпревар кога гледа дека го стигнаа годините и не може да дава се од себе од недела во недела.

Паѓаат добри заебанции за тие години со Кара коа се состават.

Мене не ми се харесва повлекувањето на бројки од проста причина што можат да бидат многу добра мотивација. Кој и да ја добие 8мицата кај нас после Џерард ќе треба да биде многу значаен за клубот. Сеа, тоа си носи со себе и притисок, ама подобро така отколку да биде повлечена.[DOUBLEPOST=1431637188][/DOUBLEPOST]Него друг ми беше муабетот. Менаџеров на Севиља си гази сегде. Можна опција?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom