Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дефинитивно има повод да приведат некој што физички нападнал службено лице, нема муабет тука.[DOUBLEPOST=1431609991][/DOUBLEPOST]
Не знам за протестиве, јас си го сјебав коленото на фудбал пред некој ден и не сум во можност да присуствувам...
Како се одвиваат протестите?

Нели беше неутрален :D Толку од неутралноста. :bravobe:

Во притвор се за учество во толпа,за разлика од дечкото кој уби девојче на партизанска и шета на слобода:)

За жал...[DOUBLEPOST=1431617532][/DOUBLEPOST]
Нели беше неутрален :D Толку од неутралноста. :bravobe:

Што подразбираш под неутрален бе Битуш? :)
Да ги разграничиме поимиве, да престанеме со лепење етикети во двете теми па да ти реплицирам.

Дечко, ако ти имаш недостиг од капацитет и не можеш да сфатиш дека ако си против власта не значи дека си против опозицијата (и обратно), не знам што да ти кажам. Чеј да те тагнам, да не се лутиш. @bitushanec

И притворот изглеа е продолжен. Не ми е јасно,колку време може да ги држат во притвор кога казната што ќе им ја дадат е најверојатно условна(повеќето се студенти,без претходно осудување). Да не ќе избегаат:facepalm:?

За жал...[DOUBLEPOST=1431617532][/DOUBLEPOST]

Што подразбираш под неутрален бе Битуш? :)
Да ги разграничиме поимиве, да престанеме со лепење етикети во двете теми па да ти реплицирам.

Заземањето политичка страна не е неутралност.:giggle:

И притворот изглеа е продолжен. Не ми е јасно,колку време може да ги држат во притвор кога казната што ќе им ја дадат е најверојатно условна(повеќето се студенти,без претходно осудување). Да не ќе избегаат:facepalm:?
Како пиша некој пред 2-3 ден, ова е правна држава, нема заебанции.

„Опасност од повторување на делото“. ;) Али битно притвор и за луѓе што учествувале во толпа (не се знае точно тоа дали стварно направиле), а притвор и за терористи.

Заземањето политичка страна не е неутралност.:giggle:

Не не, каде сум пишал дека сум неутрален, тоа кажи ми? :)[DOUBLEPOST=1431617781][/DOUBLEPOST]
„Опасност од повторување на делото“. ;) Али битно притвор и за луѓе што учествувале во толпа (не се знае точно тоа дали стварно направиле), а притвор и за терористи.
Ова со терористиве мислам дека и сам знаеш дека мора да биде притвор, додека ги осудат али ајде :)

Не не, каде сум пишал дека сум неутрален, тоа кажи ми? :)[DOUBLEPOST=1431617781][/DOUBLEPOST]
Ова со терористиве мислам дека и сам знаеш дека мора да биде притвор, додека ги осудат али ајде :)
Поентата ми е, подеднакво се опасни. :D Куќен притвор, било што. Не знам точно, ама мислам и во ист затвор се. Тоа ми беше споредбата. Знам дека е се' по ЗКП, но не секогаш ги следат истите правила.

Поентата ми е, подеднакво се опасни. :D

Пак ќе кажам, знаеш дека тоа не е доказ дека се подеднакво опасни туку мерка притвор е за сите. Од џепкарош до педофил, убиец, терорист итн итн :D

Дечко, ако ти имаш недостиг од капацитет и не можеш да сфатиш дека ако си против власта не значи дека си против опозицијата (и обратно), не знам што да ти кажам. Чеј да те тагнам, да не се лутиш. @bitushanec

Ете јас немам капацитет, не можам да сватам дека протестирањето против власта на опозициски политички протест не било политичко делување :pos:

Казната за ова кривично дело е од 3 месеци до 3 години, поради што се смета за полесно кривично дело, за кое во принцип не треба да биде определена мерката притвор, туку треба да бидат искористени останатите алтернативни мерки кои стојат на располагање за обезбедување на присуство.
Нормално зависи против кого протестираш,така и законот ќе се толкува.Нека се чудат после што соросоиди и петти колони им влијаеле во државава.

Ете јас немам капацитет, не можам да сватам дека протестирањето против власта на опозициски политички протест не било политичко делување :pos:
1. Дали правиш разлика меѓу партиско и политичко делување?
2. Дали СДСМ и Заев ги организираат овие протести?
3. Колку те плаќаат, да видам дали ти вреди понижувањето?
Ја на протестот си идев со другари, да го искажам својот револт.

Ако ти не знаеш дека на протест можеш да излезеш без да ти кажат од штаб, тоа е твој пропуст.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom