Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Секој ден се оди. После тие насилните нели наредниот ден бројката беше најголема пред собрание.

Падна бројката после Куманово али вчера се зголеми повторно. Се одеше до суд и назад до собрание. Моја проценка за вчера некаде околу 3 до 3 и пол илјади максимум.
Иначе мирни си се протестите.
Личам ко Курир и Плусинфо со бројкиве али имаше повеќе од 4 илјади, ептен долга беше колоната, подолга од тогаш на првиот студентски марш. Али битното е што се мирни. Вчера имаше нагло зголемување заради оставките претпоставувам.

1. Ако некој на Спасов му помогнал да го сокрие убиството тоа се вика соучесништво. Било кој да е.
2. Се протестира за ослободување на притворените.
3. Колку што знам се протестира за оставка на целата влада.

Така да веќе протестите не се исклучиво против полициската бруталност туку се насочени против владата. Нели сега се формираше таа граѓанската платформа „Протестирам“.

Апсење/приведување и притвор? :D

А за насилноста на овие протести можат да посведочат вчерашните протести. :)

Вака сеа.

Протестот може и ви е на место, за понатаму било која влада да не се заебава со вакви работи. Мада у секој случај дечкото го осудија и си лежи затвор.

Али ТАЈМИНГОТ ви е многу лош. Како бе правиш протести против полицијата 7 дена одкога истата таа полиција ти ја спаси главата од терористите? Дали сте свесни каква демотивација им правите на полицијата? Дали сте свесни каков супер терен подготвувате за терористите?

Искрено, не бев за ниту една партија, али после ова гледам дека кур ве боли за држава, се пукало, не се пукало, итн. Гледате само некако да дојдете на превласт, па макар и на сила. Не сте вие криви, лидерот ви е таков, насилен.

Еве јас ви кажувам дека наредните избори ке гласам за било кој само не за вас од СДСМ.

Вака сеа.

Протестот може и ви е на место, за понатаму било која влада да не се заебава со вакви работи. Мада у секој случај дечкото го осудија и си лежи затвор.

Али ТАЈМИНГОТ ви е многу лош. Како бе правиш протести против полицијата 7 дена одкога истата таа полиција ти ја спаси главата од терористите? Дали сте свесни каква демотивација им правите на полицијата? Дали сте свесни каков супер терен подготвувате за терористите?

Искрено, не бев за ниту една партија, али после ова гледам дека кур ве боли за држава, се пукало, не се пукало, итн. Гледате само некако да дојдете на превласт, па макар и на сила. Не сте вие криви, лидерот ви е таков, насилен.

Еве јас ви кажувам дека наредните избори ке гласам за било кој само не за вас од СДСМ.

Не е против полицијата чоек...

Додека државата ни е во опасност од терористите од УЧК и ИСИС, некои “патриоти“ штрајкуваат. Наместо безбедносните сили да се справуваат со терористичките закани, мораат да се ангажираат за протестите. Многу патриотски и државољубен гест.

Додека пола држава гладува некои "преродбеници" купуваат коли и станови од по 600.000 евра.
Наместо народните пари да ги дадат на тие на кои им требаат.

Личам ко Курир и Плусинфо со бројкиве али имаше повеќе од 4 илјади, ептен долга беше колоната, подолга од тогаш на првиот студентски марш. Али битното е што се мирни. Вчера имаше нагло зголемување заради оставките претпоставувам.

Немало повеќе од 300 души. Се снимаше со камери само на МОСТ,, каде одеа само две ленти, другите беа зафатени со градежни работи, само за да се добие ефект за некаква си масовност.

Република: Само 300 луѓе на протестот на СДСМ против полицијата (Фото)
http://republika.mk/?p=430021

Вака сеа.

Мене од штаб од Бихачка ме пратија, не знам за друго.

Дали виде на самиот ден дека имаше едноминутен молк за полицајците (патем нели беше 9ти мај, некои луѓе сакаат да остават цвеќе на споменикот на ослободителите). Наредниот ден имињата на 8те полицајци беа напишани на улица, беше оставано цвеќе и палени свеќи. Или тоа не се важи? Плус, протестот никогаш не бил против полицијата. Тоа што 30-40 души нападнале полицајци е друга работа и нив нека си ги гонат според КЗ.

Зошто поврзувате настан кој се случил на 5ти мај со сосема друг немил терористички акт на 9ти мај? Тоа на 5ти мај, како сакаш врти го и гледај го, беше прекумерена употреба на сила од страна полицијата. Имам пишувано мое гледиште за тоа тука, доволно е, ако сакаш пролистај поназад.

А кога веќе мешаш едната тема со другата, види што напишав на другата тема, мислам беше 311 страна.

Додека државата ни е во опасност од терористите од УЧК и ИСИС, некои “патриоти“ штрајкуваат. Наместо безбедносните сили да се справуваат со терористичките закани, мораат да се ангажираат за протестите. Многу патриотски и државољубен гест.
Абе битушче, протестите се ненасилни, т.е. мирни се (освен првиот), не ни има потреба за толку полиција. Па кога маршираа студентите имаше 10 илјади луѓе, знаеш колку малце полиција имаше?
А иначе да, јако е спинувањето со одвлекување на полицијата, као МВР демек нема доволно сили, мхм. Па уште текстче некое склопено од Илија Димовски...пардон, Република оставаш тука. :D :D

Ова е кратено, лепено, сечено и прелепувано видео.

Последно уредено:
Не е против полицијата чоек...

Абе знам јас зошто "протестирате".
Уа Грујо, долу Грујо, сакаме ние да дојдеме на власт за евентуално Зајко да ни најде работа.

1. 90% од вас пак ке останат невработени
2. Тајмингот не ви е добар, полицијата треба да мисли како да ве заштити од терористите, а не да се справува со вашите протести.

Идиоти едни.

Немало повеќе од 300 души. Се снимаше со камери само на МОСТ,, каде одеа само две ленти, другите беа зафатени со градежни работи, само за да се добие ефект за некаква си масовност.

Република: Само 300 луѓе на протестот на СДСМ против полицијата (Фото)
http://republika.mk/?p=430021

Ауу добро, јас дека бев на протестите незнаев колку бевме. Ќути еве сега прочитав и дознав колку сме биле и уствари помалку сме биле од тоа што сум видел.

Фала Република, фала Белизе.

Овие протести се за враќање на мерцедесот. Да се врати на Швабите и они да ги вратат парите.
После да се додадат уште малку пари и да се купи РолсРојс, како што доликува.

Така е бе, против оној што ми пиша казна протестирам. Ако немав појас на мене ама за кој кур да ми пишува казна за не носење појас?

Ги гледам на вести овие невладниве што повикуваат на протест во недела, ауу, која екипа, стандардните револуционери- МОФ, Дерала, Сараќини, кој од кој. :D

Ги гледам на вести овие невладниве што повикуваат на протест во недела, ауу, која екипа, стандардните револуционери- МОФ, Дерала, Сараќини, кој од кој. :D

Кој го малтретираше физички и психички Нонковиќ?[DOUBLEPOST=1431617352][/DOUBLEPOST]
3. Колку што знам се протестира за оставка на целата влада.

Така да веќе протестите не се исклучиво против полициската бруталност туку се насочени против владата.

Нели вчера ме убедуваше дека си политички неутрален ? :D

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom