PsyTrance и неговата култура

• Креатор на темата Креатор на темата DonJas
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам кој колку е запознаен со дечкиве, но се работи за 2 нови GOA проекти стрејт из Куманово , Cosmic Dimension и Celestial Intelligence ..

За мене се многу кул, пошо ретко кој праи ГОА на просторов моментално, вреди да се чујат секако !

Мене лично не ми се допаѓаат, ништо не ги одвојува од масата артисти од овој стил. Можам една две рандом траки да слушнам ако се погодат на Shuffle ама цел албум не, фали тој квалитет. Мелодиите им се добри ама после ислушани 2-3 веќе ми здосадуваат.

Трудот е за поздрав во секој случај и сигурен сум дека ќе си најдат публика. (y)

Респект за нашиве, подршка секако и плус дека се наши :D , кејф ми е вака ко ќе видам наше издание за Suntrip. Oкеј гоица е ова, ги имам ислушано појќе пати албумиве... ама веќе како шо кажа Тегла, ова е веќе видено и ништо ново :)

Дури сме кај гоава, ево ви едно јако и интересно сетче, да си го рокните одма :) уживајте екипо

Anoebis - The History Of Goatrance - 1994

Какви траки, ептен ги сакам GOAsia. До ден денес ми е криво шо ги откажаја за први мај( мислам дека 2012 беше, не сум 100% сигурен) на Cosmodelika(така некако мислам дека се викаше фестивалчето) во Велес. А се надевам за брзо време а и морат да ги донесет, ептен иам желба да ги слушнам во живо :LOL:

Број еден ми е оваа - Goasia - Terra Incognita

Мене првиот албум ептен ми се допаѓа, cheesy е до даска ама она good cheese. :D

Слушам ке има забава ск у суботу на лизгалиште. Астрикс ке биде фраер оф д најт. За резиденти неам инфо. Не сам бија миљон године на жмурче. Ваљда ке заденсам опет на нешто што сам слушаја кд сам почнаја сс транс. На времето Астрикс беше мноо добар псај морнинг и прогресиф артист.Ново не сам слушаја. Нема трансер што не му га слушаја "eye to eye" албум. Да се потсетимо на нешто старо квалитетно
Astrix - Scientific Reality (трака и видео е лудница)
Astrix - Opticak vibes (траку гу знам од видео за самотраки денс фестивал)
Astrix - Crystal Sequence (омилена ми е од њега)
Поим за добар и квалитетан стар изреалски прогресиф

Слушам ке има забава ск у суботу на лизгалиште. Астрикс ке биде фраер оф д најт. За резиденти неам инфо. Не сам бија миљон године на жмурче. Ваљда ке заденсам опет на нешто што сам слушаја кд сам почнаја сс транс. На времето Астрикс беше мноо добар псај морнинг и прогресиф артист.Ново не сам слушаја. Нема трансер што не му га слушаја "eye to eye" албум. Да се потсетимо на нешто старо квалитетно
Astrix - Scientific Reality (трака и видео е лудница)
Astrix - Opticak vibes (траку гу знам од видео за самотраки денс фестивал)
Astrix - Crystal Sequence (омилена ми е од њега)
Поим за добар и квалитетан стар изреалски прогресиф
Eye to eye е одличен албум, новиот материјал го немам слушано пошто со Artcore, кој со исклучок на трака-две, беше просек и изгубив интерес. Artcore инаку го слушав во живо на Плаја Виста, не ми текнува како се викаше клубчето таму, одамна беше. Се сеќавам на траката Techno Windows која беше хит тоа време и нашиве ја вртеа по журки, многу јака трака.

Деновиве сум расположен за нешто потврдо со многу бас и динамика па ги рокам Wizzy Noise, Atmos, Spiralianz/The Delta и Cosma.

2004 ко дојде Астрикс бев многу мал, 2009 го пропуштив од финансиски причини ама сега да не одев, ќе си пукав в колено :D
И јас бегам на Астрикс, се гледаме пријатели :)
Се надевам дека ќе е јако журче, рокаме :D

Ова го слушам моментално па да го споделам :D јако тракиче ми е
[DOUBLEPOST=1431104541][/DOUBLEPOST]А и ме радвит шо е на отворено, кој ќе се туркаше и гушеше по мкц или на друго место, зш ќе имат мн луѓе. свашта ќе ојт на Астрикс :D

Последно уредено:
Во право си е царов

11043527_10153391519439416_8664800942789215265_n.jpg

Многу точно, истото го трубам и јас дека New School Goa и Full-On ми е многу генерично и еднолично, особено во последните години. Се разбира дека има исклучоци и по некој мега албум ќе се одвои.

1994-2000 е златната доба на Psytrance-от.

Многу точно, истото го трубам и јас дека New School Goa и Full-On ми е многу генерично и еднолично, особено во последните години. Се разбира дека има исклучоци и по некој мега албум ќе се одвои.

1994-2000 е златната доба на Psytrance-от.
Затоа дома моите оргинални албумчиња и тоа дома си фаќаат така по малку прашина ама добро ќе дојде овие денови да ги преслушам малку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom