Го критикува за позиционирање и за тоа што по топката отишол со 2 раце а не со една.Немам звук (не ми работаат звичниците на работа) ама најверојат според снимкава ми изгледа дека критикува за позиционирањето. Епа кај да се позиционира? Ако е на средина може дирекно да шутне во празниот простор. Нормално е се затвара аголот од каде оди опасноста. Доколку го критикува за тоа што бил краток или малку се истегнал тогаш тоа е глупо затоа што не се сите исто долги или може во расчекор да те фатат или слично.
Првата критика беше за тоа што беше премногу излезен и бранеше непотребен простор. Реално мораше да биде барем пола метро поназад.Немам звук (не ми работаат звичниците на работа) ама најверојат според снимкава ми изгледа дека критикува за позиционирањето. Епа кај да се позиционира? Ако е на средина може дирекно да шутне во празниот простор. Нормално е се затвара аголот од каде оди опасноста. Доколку го критикува за тоа што бил краток или малку се истегнал тогаш тоа е глупо затоа што не се сите исто долги или може во расчекор да те фатат или слично.
Гери го напраи Шмајхел голман, пошо овој у напад претходно играше и слабо му идеше.Види му фаца на Карагер 42-3 секунда
Иначе Гери ги утепа голманиве со анализите сезонава![]()
Не баш. Ке му дојде некаде на 4,5 метри од долната статива, зашто е премногу косо за шут, а у плус горе има играч кој го блокира ваљда Сигурдсон или Монтеро...Абе ајде не бил добро позициониран. Невил сака да кажи дека Оспина треба да е позициониран на средина на гол, кога акцијата се одвива странично. По сите правила, голманот треба да е поставен на прва статива. Што ако место центаршут, следеше шут на гол на прва статива? За вториот аргумент е во право, дефинитивно требаше ударот да го брани со една рака.
Брат, ако Оспина застани во кругчето шо е обележано од Гери, погледни колку место има за шут на прва статива. Не велам не, Монтеро е добро блокиран од играчот на Арсенал, ама сепак, Оспина постапи онака како шо треба да постапи еден голман во ваква ситуација.Не баш. Ке му дојде некаде на 4,5 метри од долната статива, зашто е премногу косо за шут, а у плус горе има играч кој го блокира ваљда Сигурдсон или Монтеро...
![]()
Тренери сме ние.[DOUBLEPOST=1431456774][/DOUBLEPOST]Чекај бе вие у кои екипи игравте, ве забораив дека.
Глупости. Живееме да го критикуваме ОспинаРаботата е чисто да се криви Оспина кој откако го смени Шчежни од Јануари,одигра супер.