Јас не те окривив за ништо, драг член си ми од форумов, исклучително те почитувам, али само ти кажав дека имаш некои неточни работи напишано.
Армијата доаѓа само во случај на воена состојба, а моментално не е таква ситуацијата. Волците се дел од АРМ, затоа не интервенираа. И искрено 100 пати објаснив зошто не се издејствува така како што пиша ти, а и многу други членови и ме мрзи пак да повторувам. Пак ќе речам, не е ГТА ова па пушти читот и тепај...
Не се караме де, иако си ги имаме муабетите по форумов, не значи дека не треба да се контрираме на некои теми
Јас си признавам дека сум тврдоглав главоња и ако се фатам за нешто тешко отстапувам од ставот, освен ако нема аргументи кои ќе ме натераат да сфатам дека сум грешка
Ете прифаќам дека за цивилите реагирав револтирано и дека важно е да се изведе акција без цивилни жртви пред се заради меѓународна заедница и за да не добијат причина да се вадат дека полицијата атакувала на цивилни жртви. Сите знаеме какви се, не виделе ништо, не чуле ништо, во подрум биле и ништо не знаат. Од друга страна и овде вината ја гледам кај институциите. Кој им гарантира безбедност на тие жители? Им влагаат најразни терористи, силум (некои и милум) ги земаат со нив и тоа е тоа. Ако ти се закани за децата, не гледам што би направил.
Вината на институциите, не навремената реакција (подобро да спречиш отколку да лечиш) е тоа што страшно ме револтира.
Дедо ми бил командир во полиција на времето, единицата на дедо ми го скинала Џемо Хасан Балистот. Сум израснал во семејство во кое секогаш имало членови кои се бореле за правата на народот, па затоа и сум лесно избувлив кога гледам неправди.
Ме знаеш дека често сум тежок националиста, а во моментов не чувствувам никаква омраза кон шпоните во Македонија. Едноставно, не чувствувам дека ова се нивните идеали во моментов. Јас секогаш сум викал, нема шпон што не сака отцепување од Македонија. Нема, и 99% имаат исто размислување, ама во моментов тоа не им е приоритет и ова не е нивно масло.
Не можам да преминам преку реакцијата на институциите, спијат со години, буквално спијат, немаат никаква контрола на пола држава и после тоа ќе одат по погреби на недолжно загинати припадници од службите за безбедност. Абе не ме јеби бе, вријам од лицемерието, други плаќаат за нивната неспособност и лоша работа.
Кој ни гарантира дека нема платеници во било која населба? Утре може во Чаир ќе се кренат и ќе го распукаат пола Скопје. Владата ја гаѓаат со зоља, никој ништо не знае.
Не може да не си ја работиш работата, а да не превземаш одговорност, па после да имаш лице да збориш како ти е жал што загинале недолжни луѓе.
Знаат дека шкони од Македонија одат и умираат во Сирија? Никој не реагира.
Знаат дека ИВЗ ја губи битката со Вахабистите? Никој не регира, што полека на абанците им се проповедаат џихадистички идеи.
Знаат дека Смилковци беше организирано од исламистички групи? Никој не реагира, ги фатија наводните сторители и ништо подлабоко не е превземено, а знаат дека тие се само извршители на туѓи наредби.
Знаат дека во Македонија се вселува се и сешто во албанските населби? Никаква реакција, после ќе се чудат кога на протести има 10000 луѓе со кратки пантолони и знамиња на Саудиска Арабија.
На крај лесно е да ги пратиш полицајците таму и нека гинат на терен кој требало претходно да го обезбедиш, а си чекал од бога росица.